(Аха, чак сега проверих за свако в речника, бях забравил каква е роднинската връзка. Да, знам. И отново - не е задължително да се виждаш с нея, нали не е постоянно при тях?

Глaгола, който търсиш е изплати - за дял от апартамент.;] Това обаче също става бавно. А е възможно да се докаже, въпреки че е записан на името на двамата, че реално тя през времето на закупуването на апартамента, не е имала (поради една или друга причина) достатъчни доходи, за да се включи в него. Разбира се, веднъж фигурира ли името й, това усложнява процедурата. Може да пуснете една жалба междувременно до прокуратурата (районната) за неплатена издръжка, това си е престъпление, което подлежи на санкции по НК. Обаче ще Ви е необходим адвокат задължително. Не мисля, че ще постигнете каквото и да е с това, нито пък ще последва някакво възмездие. Месеците неплащане (12?) са вече предостатъчно на брой обаче. Според зависи къде и как работи, върху заплатата й може да бъде наложен запор. И да се измъкне като един баща няколко мнения по-горе..

От това дали ще конкретизираш, особено за нейно бивше съдебно минало зависят и съветите как да постъпите. Какъв тип дело да се заведе, едно или повече на брой. Ти лично, дължимото няма как да предявиш законови претенции да си го получиш, т.к. си непълнолетна. На твое място не бих се виждал или говорил с този човек (макар и при мен да беше различно някога и това да ми била най-малката причина да преустановя контакт с нея), вероятността да запази хладнокръвие още дълго, според мен е минимална. Може и да греша, тогава думите ми са още по-валидни.

@В., имате кратко текстово съобщение, жисиемно. Темата нататък става твърде лична, предимно поради това.