- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Няколко въпроса за Касперски?
Като сканирам с касперски показва ми, че има вируси и пише trojans. Като и намери то само ли ги трие или аз трябва да ги трия? И все намира кракове на игри и на касперски. Как да разбера като намери вирус дали е крак или си е вирус?![]()
зависи откъде си теглил игрите/краковете - ако е от български тракери или сайтове - не са вируси, можеш да ги добавиш към изключенията, на мен лично не ми намира генератори на ключове и кракове като вируси, защото съм си персонализирал програмата както ми е удобнаКолкото до троянците - трябва да имаш възможност да се опиташ да го "излекуваш" (вероятно неуспешно) и да го изтриеш... внимавай само да не са някои важни файлове, защото Касперски няма да се замисли дали трие файл от уиндоус папката или от някоя друга папка...
Мерси за отговораКак да го направя така, че и на менда не ми зачита краковете з вируси, и как да изтрия троянците, как да я персонализирам програмата дето каза?
И като сканирам става на 99% и толкова 100 не става?!
Сори за офа, но откъде си намираш ключ, който да не е резнат на 2рата седмица?
Едит: Пиши на ЛС, ако искаш.
ами.. лесно - пускам пробен период и имам "Trial Resetter".. програмка, която, по името си личи, рестартира пробния периодна всеки месец не ми е голяма болка да го правя ;]
иначе до автора - добавяш файловете в изключения, така при сканиране няма да намира същите файлове като вируси, а ще сканира наистина за вируси.. понеже не инсталирам много игри, програми и т.н., нямам проблем при сканирането![]()
Да пратиПървоначално написано от Alexandra1993
![]()
Как да добавя в изключения и кой файлове да добавя. Моя касперски ми е на ангийски.Първоначално написано от Tempest
Мисля да сложа Аваст 4.8 с този касперски като не го разбирам трие ли вирусите който открие или аз трябва да ги трия тука ми открива 166 вируса пише и 7 trojans. Незнам.![]()
![]()
![]()
Може Nod32 да си сложиш, не отговарям ако вирусите се умножат... въпроса е, че Аваст е може би най-лошия избор за антивируснапълен боклук без да се замислям, имам опит. Не можа да се справи с глупаво вирусче, след това сложих Касперски, откри допуснати и неоткрити от Аваст вируси... и с лекота се справи с това въпросно вирусче... ти избираш какво да правиш вирусите, моя Касперски също е на английски, просто превеждам.. файлове като кийгени и кракове, за да не ти ги засича като вируси, даваш "Add To Exclusions".. на вирусите пробвай "Disinfect All", макар че ме съмнява да успееш... и триеш което със сигурност знаеш, че е вирус... досега касперския ми е хванал 1 вирус, другите просто не ги пуска
А с Nod32 нямам опит, защото си имам сигурна защита от Касперски![]()
А Nod в никакъв случай. Бях с nod и троянски кон не ми го хващаше а с касперски го хваща. Ама ся нещо мн вируси мн нещо и кракове намира повече и ги чете за вируси. На файловете ли давам "Add To Exclusions.Първоначално написано от Tempest
А за аваст съм чувал и чел много добри нещоа и в teenproblema.
Що да не стане с "Disinfect All"
Ако искаш дай си скайпа и ще те питам някой неща напрайл съм и снимки на касперски.