- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Фитнес - добавки
Значи тренирам от около седмица по ТАЗИ програма .. заинтерисовах се малко повече за добавките,питах и в залата,където тренирам .. посъветваха ме за Креатин и Гейнър .. та ако има някой от тук,който знае от личен опит ,а не от слухове нека да изкаже своето мнение.
На 17 години съм,висок 173-4 см . 62 кг.
Ae тука за друго освен плочки, добавки, фитнес ама без да хода на фитнес пише ли се О.о има още 5 такива теми прочети малко гати![]()
с тоя креатин и гейнър не знам до къде ще стигнеш.После да не питаш как да си изкараш плочки![]()
1 седмица нищо не е..
И да, ползвай търсачката, има 200 теми за това..
Според мен това е много добра програма за начало. Карай по нея месец-два и сетне по тридневен сплит. Гейнъра си го вземи веднага. От него само полза можеш да имаш. От креатин няма смисъл, ако досега не си бил в зала и тепърва усвояваш упражненията,кое как се прави. Аз като започнах първите месеци на лег, щангата се люлееше като вълните на Черно море.И се огъвах целия докато я сложа с последни сили на стойката след серията.
Да вземам нещо за сила,креатин и прочее, и дума не можеше да става. Сетне като стабилизирах движението и стигнах максималната си сила и застой, едва тогава посегнах към креатина.
Креатин вземи след 6 месеца, когато началният тласък приключи. Тази програма я прави 1-2 месеца и мини на http://www.bb-team.org/workout/1290/#axzz0utm4x4rw
Когато усетиш застой след около половин година сменяш програмата коренно, и почваш с креатина. Оправи си храненето. Гейнър не ти трябва-обиккновен РАБОТЕЩ гейнър струва около 5 лева дозата, по-добре вземи суроватъчен протеин (левче дозата) и яж повече картофи и ориз !!!
Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
редбул ти кви простотии думаш и ти не знаеш.Ми тя тая програма си е за тридневен сплит !!! и като си земе гейнър веднага кво-той не знае упражненията и само ще се омазни!
Ако вземеш протеин го пии веднага след тренировка с някакви бързи въглехидрати(декстроза, локумена вафла...) Ако храненето ти е добро, гейнъра е излишен.
Вземи суроватъчен протеин пиеш го като станеш на гладно, след половин час закуска и след тренировка, 15минути след като си хапнал нещо сладко като 2 лъжици мед !!!
Да ме прощаваш фатрат, обаче програмата му е тридневна. Но не е тридневен сплит. Хващаш ли разликата? ОК простотии пиша,няма проблем.Първоначално написано от fatrat
От гейнъра ще качи поне маса. А протеина както е неопитен, ще го предозира и ще си натовари бъбреците прекомерно. За гейнъра няма такава опасност и дори е полезен за здравето. И освен това след трен се пият въглехидрати, а сетне и протеини. Ее в тоя гейнър ги има "две в едно". Плюс килограмите му са малко за ръста му.
Грешка, след трен се пие бърз въглехидрат-съдържащ захар и след 15 минути се пие протеина.. Гейнърите имат 2 грама захар и 100 грама декстроза (може и пвоече) а тя е бавноусвоима ! Ако пие по една мерителна лъжица протеин няма да го предозираПич по-добре си вземи протеин и нагъвай сутрин овесени ядки и още 3 пъти през дена по 100-150 грама картофи ориз кото искаш
![]()
Също ще стане да си купи гейнър отначалото,да кажем 3кг за 70 лева имаше в магазина,от който аз копувах моя,да си пие гейнъра по 50 грама сутринта и 50 грама след тренировка,пасирани с 500мл мляко и 1 банан и след тренировка да прави по 20 минути кардио да качва чисто и ще е бомба.![]()
I'm just a man,not Superhuman
I'm not Superhuman,someone save me from the hate
I've gotta fight today to live another day...
Speaking my mind today my voice will be heard today.
Ако пиеш гейнъра по 50 грама го хабиш...
Нормална доза гейнър е между 180 и 250 грама...
Съдържа около 40-50 грама протеин(матрица) останалото въглехидрати. Само че няма смисъл, ако искаш отиди до здравословния магазин и си вземи декстроза. Тоя дето е 3 кг стига за точно 13-14 фози. Тоест по 5 лева дозата...
След тренировка яж 1 банан и 2 лъжици мед, БЕЗ МЛЯКО то съдържа мазнини-забавят освояването на протеините. 15 минути след това протеинов шейк. Иванчо стига спори мой![]()
нормалнат дозировка на гейнър е 200гр.-нали за тва е гейнър бе-за да качиш?
Ама тука освен плочки авс друго не ви интересува!
И да редбул.Със 2-3 месеца стаж като си купи гейнър,ако не го изс*ре(в най добрия случай и най-рядък) ще качи в корема и после ще пита що няма плочки!
Тука хал хабер си нямате от тея неща, трябва да се въведе час в училище в който да се запознават децата с добавки, начини за отслабване диети т.н. още има хора които вярват че КГ се свалят с глад, което е жалко![]()
Защо училището е виновно? Защо не седнат вместо да бият чи*ии да потърсят малко информация!
Декстрозата точно е бърз въглехидрат !Първоначално написано от vaseto0o
Ех ,аман от разбирачи .Първоначално написано от fatrat
Та , то чикиите са им тренировката за ръце бе![]()
Според мен геинъра няма да го усвоиш толкова добре , аз бих ти препоръчал протеин ( щом толкова искаш добавки).
За по - голяма точност питай инстуктора във фитнеса
ко каза ко?Първоначално написано от FlipY
![]()
Разбирач там на твойте приятелчета ще викаш!
Не ми схвана идеята ; ) Целях да погледна на коментара ти по - иронично ; )Първоначално написано от fatrat
A не да те обиждам
Само да вметна - добавките ще си ги взимам само от залата .. няма да си ги закупувам,тей като с родителите ми сме с различни мнения
До колкото разбрах с креатин няма да почна все още,а виждам голям спор около протеина и гейнъра.Мисля да се консултирам с инструктура в залата ..
Ако ще си ги взимаш от залата, инструктура ще ти каже да взимаш гейнър защото не му пука за парите ти, а той ще печели повече![]()
Зависи от инструктораПървоначално написано от vaseto0o
Ако съветите му не работят и хората не са доволни нали се сещаш колко ще си запази клиентелата![]()
То ефект от гейнъра че ще има, ще има ама ще пръсне сумати пари... Една доза гейнър е 5-6 лева, а с неговата надценка...![]()