- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- до Чикаго и назад..
Мхм..
Вуйчо ми живее в Чикаго > искам да отида при него за 2-3 седмици следващото лято.
Ще имам навършени 16 години..
Какви документи ще ми трябват? Мога ли да летя сама до там? Колко багаж мога да взема със себе си и колко мога да върна обратно(в килограми :Д) ? Какво не мога да пренеса? Как стоят нещата с цените на двупосочните билети?![]()
![]()
От няколко месеца все си мисля колко хубаво би било.. ама поне да знам реалността и колко време,пари и нерви ще ми коства всичко това..![]()
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
Ами да.. плана е сама да събера парите и след това да организирам нещата.
В смисъл почвам от сега,защото ми е ясно,че сумата едва ли ще я събера за 2-3 месеца.![]()
Kaname senpai <3
Разрешение от родител, виза, евентуално пока от вуйчо ти.
Багажа е според класата, но в economy май беше 32 килограма. на връщане същото. В САЩ не допуксат да се внася алкохол (пък и нямаш 21) и също са стриктни с местни и млечни продукти. НИкакви парфюми и дездоранти в ръщен багаж.
Полети отиване и връщане има от около 550 евро от София ако си го вземеш 5-8 седмици предварително.
Grumpy old madman
До колко време мога да получа виза(ако ме одобрят,де :д) ?![]()
Kaname senpai <3
^
Не и с разрешениято на родителите.
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Че защо? Ако иам разрешение от родител/настойник не е проблем. Май под 14 имаше проблеми.
А да - искам сувенир от Чикаго.![]()
Grumpy old madman
Ако си на 18 защо ти е пълномощно?Първоначално написано от Whoopdedoo
Пък и в самолетите няма възрастово ограничение![]()
Grumpy old madman
Оле Боже..![]()
Иначе най-евтиния двупосочен Варна - Чикаго е 410 евро. Обаче чисто,без летищни такси.. + тях става 1200 сигурно -.-
Трябва да ги изчислявам тия работи![]()
Чиче,сувенира го имашсамо ми даваш адрес да го пратя ахах
Kaname senpai <3
верно, няма логика... майка кво ме лъже, че не съм можел да пътувам сам ако нямам 18, както и да е де.Първоначално написано от Canis_Dirus
Пък Елено, ако пътуваш другото лято и намериш сега билети може и за 30 евро да ги вземеш.
Абе..Дани.. то може..
Ама първо,че тва е само хипотетичен план,после че не ми се рискува.. може нещо с визата да се издъни и билета просто гори.
Предпочитам всичко да е сигурно и планирано.![]()
Kaname senpai <3
Какви 32кг. бе канисе9-10кг. е позволено за багажа. Не можеш да пренасяш течности в куфара (за в ръчния багаж не знам), никакви остри предмети (пили, ножици и т.н.), и сега по новия закон, можеш да пренасяш до 2 кутии цигари и 1л. (май) твърд алкохол.
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."
10 килограма ръчен багаж. Точно в този ръчен багаж не са позволени течностите, парфюмите и тн.Първоначално написано от rauwkost
20 кг куфар за континентални полети (в рамките на Европа например)
32 кг. куфар за междуконтитенталните. В бизнес класа и първа класа багажа е по 40 и повече кг.
Точно само и единствено в куфара си можеш да си сложиш парфюмите, бутилка вино примерно, пиличките за нокти и другите неща за маникюра.
Цигарите и алкохола са повече в ракмите на Европа, но тя няма да има 18, та затова изобщо не може да пренася.![]()
Grumpy old madman
^Назад си с цифрите...За Америка имаше промяна в началото на тая година или края на миналата и орязаха квитанциите.
По сериозните компании, като KLM и AirFrance практикуват следното. Предполагам, че всички са така:
Economy:
1 куфар до 23 кг - безплатно + до 12 кг ръчен
2 куфар до 23 кг - 55 долара
3 куфар до 23 кг - 150 долара
Business:
3 куфара по 23 кг* - безплатно + ръчен до 18
*на Бритиш е 3 по 32, на Луфтханса 2 по 32...
Освен това ще ти трябва виза, разрешение от родителите ти и пари...
Ако ще пътуваш с един куфар, гледай да не го напълниш, за да няма глоби на връщане и това е. Помоли чичо ти да те заведе до Ниагара, защото е близо и си заслужава да се види.![]()
окЕ,много помогнахте![]()
![]()
С кое по-напред да започна?![]()
Паспорта,документи за виза.. какво?Билета от сега ли да го търся?
![]()
Kaname senpai <3
Ами кога искаш да ходиш? Месец-два преди това е идеалното време да си купиш билета, но ти препоръчвам първо визaта да си изкакраш...д
ПС: На дълъг път пътувай с нещо, на което можеш да разчиташ... Ти към коя компания си се ориентирала?![]()
Другото лято![]()
Поразгледах иначе.. Austrian Airlines/British Airways звучи добре![]()
как да разбера кое е по-добро ;д
Kaname senpai <3
Така е, но и австрийските също не са лоши. Виж Lufthansa, KLM, AirFrance, British Airways, сравни цените и си реши...Всичките са много добри до една. Гледай часове престой по летищата, цена, дни, летище и по това избирай, защото, с която и от 4-те да пътуваш, няма да сбъркаш.Първоначално написано от Whoopdedoo
Да те предупредя все пак да не ползваш италианските, защото не познавам някой, на когото да НЕ са му загубили багажа на връщане от Чикаго...
KLM и AirFrance е кажи-речи едно и също. Участват в някакво сдружение, но и от на двете обслужването съм доволен. Стюарда на ЕърФранс дори се насили да говори английски
Ахахаха. Това кога бе? Щото с Англия визи от няколко години няма.Първоначално написано от AlexsSecret9
Grumpy old madman
Само дето ти си пълнолетен, не си женен, нямаш деца тук и т.н. сиреч нямаш "достатъчни социални мотиви да се върнеш от Англия/ Америка." Точно това е оправданието. Плюс, че Америка много развърза режима...
Няма да имаш проблеми с визата според мен никакви. Питай в посолството все пак щом ще ходиш сама при чичо ти, какво разрешително ти трябва...(нотариално)
А за КЛМ и ЕърФранс е така. Франса имат един много удобен, който тръгва към 6 сутринта от София...на връщане идва в 1 на обяд.![]()
Хах.
Живот и здраве от тази есен визовия проблем няма да ме засега почти никъде.
Grumpy old madman