.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 101

Град
    Бургас
    Възмущението за новините на турски беше поради това, че се излъчват по БЪЛГАРСКАТА национална телевизия,а не за друго.
    Средностатистическият турчин е също толкова фанатизиран, колкото и нормалния българин. Културата им е различна от нашета, но в това няма нищо лошо.И да ще ни се смеят и аз даже ни се смея, защото каквото и да си говорим, колкото и да се бием по гърдите и да скандираме "България на 3 морета" без дори да ги знаем кои са, ние българите си оставаме калпав народ.
    Same shit,different day .

абе и според мен няма смисъл да се почва етническа война срещу турците, защото като нищо Турция може да ни затрие... срещу турците ни трябва просто един снайперист/наемен убиец да пръсне черепа на доган и ще се оправят нещата... за циганите вече е друга работа. Срещу тях и да се почне етническа война имаме по-големи шансове - първо че нямат собствена държава, която да се застъпи за тях, няма чааак толкова богати цигани, които да им осигурят въоражение и нямат толкова ум, че да почнат да правят някакви големи атентати, понеже и за тяхното организиране се иска ум...

ХхахахХАхахахХХАхаха ААААААаххахха

Деца тръгнали да говорят за политика

Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от KarlDionic
    абе и според мен няма смисъл да се почва етническа война срещу турците, защото като нищо Турция може да ни затрие... срещу турците ни трябва просто един снайперист/наемен убиец да пръсне черепа на доган и ще се оправят нещата... за циганите вече е друга работа. Срещу тях и да се почне етническа война имаме по-големи шансове - първо че нямат собствена държава, която да се застъпи за тях, няма чааак толкова богати цигани, които да им осигурят въоражение и нямат толкова ум, че да почнат да правят някакви големи атентати, понеже и за тяхното организиране се иска ум...
    Осъзнаваш ли колко ти е глупав и безмислен поста ?

Че ДПС изобщо нетрябва да съществува си е ясно. Ама аз се чудя защо малцинствата гласуват за Доган като той дори не е турчин а е татарин . А пък иначе ромите се извъдиха големи турци. Май забравиха, че по времето на Османската империя са ги смятали за под-човеци и заради това не са ги вземали за еничари. И дори са ги изтласкали към балканите защото не са ги понасяли. Самите цигани са били роби като нас. Немога да ги разбера защо сега се правят на турци, стават мюсюлмани и мразят нас българите. Явно имат някакви комплекси, и аз незнам.
    Вие там турци и роми знайте, че Доган е най големият крадец и, че краде и от вашият джоб защото и вие сте жители на тая страна. Вие да не си мислите, че краде само от българските джобове. Краде от всички, включително и от вас.
    Иначе в България почти няма истински турци ама това си е друга тема.

Цитирай Първоначално написано от Destroyer89
    Цитирай Първоначално написано от KarlDionic
    Осъзнаваш ли колко ти е глупав и безмислен поста ?
    посочи ми кое точно е безмисленото...

Мега фен Аватара на ZipFail
    Наистина, няма нищо идиотско в идеята армията да извади танковете и да почне да гони цигани по улицата...

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от avitoholbg
    Самите цигани са били роби като нас. Немога да ги разбера защо сега се правят на турци, стават мюсюлмани и мразят нас българите. Явно имат някакви комплекси, и аз незнам.
    Вие там турци и роми знайте, че Доган е най големият крадец и, че краде и от вашият джоб защото и вие сте жители на тая страна. Вие да не си мислите, че краде само от българските джобове. Краде от всички, включително и от вас.
    Иначе в България почти няма истински турци ама това си е друга тема.
    Циганите гласуват защото нуждата и глупостта им ги е принудила да гласуват за този дето ги нахрани или им даде повече пари.В момента те са маша в ръцете нса която и да е власт и това толериране ще ни създава още по-големи проблеми в бъдеще.

Я дефинирай какво е роб/робство. Имам основателни забележки към тоя термин, българите в османската империя като народ не са били роби...
    Естествено истинската свобода не съществува. За мен роб/робство означава даден човек или народ, който е под чужда власт. Циганите са били просто един от народи в Османската империя. Сигурно и те са били лишавани от свобода, избивани, гонени и тн. в империята. Все пак османците са ги смятали за под-човеци и са ги изтласкали към балканите.
    Иначе точният термин не е "турско робство" а "османско иго". Знам, че този термин звучи все едно, че турците са си пиели кафенцето вместо да са клали и бесили българи но така трябва да си се нарича.
    Мисля, че думата "иго" се употребяваше когато дадена държава е поробена от друга с друга религия. В случая мюсюлманска страна поробва християнска.

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Сега ше се изкажа и аз с моето много креативно мнение Значи турци и цигани има голяма разлика между тях, а в българия живеят повече цигани и сигурно вие знаете какви са циганите и щом са мюсюлмани и турците са такива значи турчин=циганин да ама не турци съм виждал говорил съм с тях и всички са много спокойни докато на циганина все едно червеи му има в гъза и циганите са проблема не турците ако те станат образовани няма проблеми ама не искат такава им е породата ако ще се маха някой те да са.
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Супер фен Аватара на radeberger
    Ами според това което виждам, цялата работа с "интеграцията" на ромите няма как да стане по простата причина, че те не искат. На тях им е по-удобно да им се изплащат социални помощи, да не плащат сметки и данъци, да крадът. А като тръгнем да противодействаме какво става - българинът е виновен. Ако той ми влезе в къщата и го пребия, мен ще ме осъдят нали. А какво е правил той там - никой няма да попита.
    Цялата работа е, че те гледат единствено и само правата си и не спазват задълженията. А това тяхното не са права, а привилегий. Ако 1 месец не си платя тока ще ми го спрът, а циганинът може да не плаща. Нямало работа за тях - те опитват ли се да потърсят ??? А изобщо завършват ли някакво образование, за да могат да се интегрират?
    Много е лесно да раждат по 10 деца и да не ги интересува дали са нахранени или не. И кой трябва да плаща за домовете - държавата. А държавата събира пари от нас. И какво правим като след 100 години вече циганите преобладават? Кой ще ги храни?
    Мисля, че трябва да се направи закон, според който те не могат да имат повече деца ако са оставили дете в дом за сираци (ааа тоест за деца, чийто родители ги мързи да ги гледат, защото сигурно 95% от децата в домовете имат живи и здрави родители). Ясно е, че трябва да се направи нещо, тъй като както е тръгнало няма да свърши добре. Също така е ясно, че проблемът с ромите е много деликатен, защото Доган само това чака. Пък и може да ни обвинят в дескриминация. А не е ли дескриминация, това че работещият човек му плаща за да живее, както и детето му да яде. И за благодарност може да те ограби след години като порасне или да стане същия паразит като родителите си.

ПП Мнението не се отнася за роми, живеещи нормално (които ходят на работа, гледат си децата и тн.)

Град
    стара загора
    аз нямам нищо против турците. няма много истински турци в България. има мюсюлмани ..ама то ги има и на всякъде .. познавам няколко и не съм видяла нито един от тях да има ни най - малка идея да превзема България .. Всеки си живее живота. много хора се бият в гърдите "България над всичко" .. ама ако бяха само циганите и турците проблем.. евала!.. ама не са.. много често употребяван израз - "рязан ли е , черен ли е - виновен е " аз поне доста често го чувам и не знам вече по какъв начин да обясня, че турците не са черни .. и не знам за какво точно са виновни, но както и да е .. колкото до робството .. наистина думата "робство" не се използва точно на място в случая .. ..при условие че сме били покорени, но ако ние имахме възможността да ги покорим щеше да е същото.. има ли са възможност - успели са.. даже българите са си живеели що годе добре ,а и високата порта е тази която позволява на българите да имат своя собствена църква..така че .. това е било преди ..а и ако Турция искаше да ни превземе по някакъв начин досега щеше да го е направила ама като се замислите за какво и е при условие че е много по добре развита и икономически , и т.н. .. а колкото до циганите , наистина идват малко в тежест .. ама няма как да ни превземат.. дори и да са много повече от нас не виждам как ще постигнат нещо като 90% от тях не могат да си напишат името .. макар, че наистина ми е омръзнало да виждам във почти всеки град през който мина обособени цигански квартали .. направо грозна работа.. ама това си е международен проблем .. и да тръгнем да ги гоним по улиците с танкове ( както някои даде такава идея ) .. те няма къде да идат .. после пак ще се върнат , а има и роми които наистина искат да водят нормален начин на живот .. те не трябва да бъдат слагани под един множител с тези които живеят от ден за ден .. насилието не е решение на проблема ! .. а колкото за новините на турски по националната , честно казано не ми пречат .. комшиите ми са с турски произход .. и са много готини хора .. и като си помисля, че има още като тях из България не виждам нищо лошо да си гледат новините на турски .. макар че едвали гледат точно БНТ , но както и да е ... във Турция как има паметници на българи ( примерно паметника на Антим 1 ) .. но за въвеждането на задължително изучаване на Турски не съм съгласна .. 1-во да си научим българския ,а пък който иска да си учи турскиотделно .. горе-долу това е моето мнение ..
    “Обичта е лукс, който можеш да си позволиш едва когато всичките ти врагове са
    унищожени. Дотогава всеки, когото обичаш е заложник, който саботира куражът ти и
    покварява преценката ти.”
    - Орсън Скот Кард, "Империя"

novinar . net/news/-25-kandidat-deputati-na-dps-sa-bili-agenti-na-ds_Mjk4NDsxMDU= . html

интересна тема за размисъл. Същност турците нямат по-висока популация от нас. Това е мит. Те имат много по-голям проблем с кюрдите и тяхната цигания и демография от ние с циганите. Там е страшно. 1/3 от Турция се е превърнала в щъкащи кюрди. Тук поне циганите са кротки. Преди няколко седмици в Турция кюрди са избили цяла турска сватба. Общо взето бъдещето е на хора с по-нисък стадий на развитие.

Ако някой ще ни претопява, то това са циганите.

Между другото интересен и крит факт от Русия е, че българите на Аспарух са турски народ. Проблемите в империята са били на верска основа. Средновековие, ислямизъм абе не е гот.

Цитирай Първоначално написано от mecho888
    Тук поне циганите са кротки.
    Това ме хвърли в музиката Тоя коментар трябва да го изпратим до Брюксел да им замажем очите, че сме много толерантни към циганите. Разбрах накъде биеш, но малко ли са убити млади и стари за по 5 лева и парче метал, малко ли са изнасилените момичета и момчета дори! Бях в едно село в плевенско, хората ги е страх по тъмно да излезнат, като че ли турското се е върнало. В Австралия имах колега кюрд, приличаше досущ на турчин, същият манталитет и по южняшки буен. Работата при кюрдите и турците че са два народа, а държавата се казва не Кюрдистан, а Турция. Кюрдите са по-консервативни от турците и повече държат на тръдициите, докато турците понякога им правят напук на родата и вършат глупости. От кюрда знам, че там са с по 4-5 деца средно, а турците по 3. Тук идва разликата.

Българите на Аспарух не са били турци, нито тюрки. Били са иранци и такива са и останали. Вземете прочетете по темата, напоследък най-големите ни историци признаха, че е така, включително и Георги Марков, шеф във БАН.

Град
    Бургас
    Първо ги наричаха монголци, а се га турци ... Както каза поста по-горе българите са с ирански произход и следователно са индоевропейци произлизащи от персите. Не си го мисля аз, това е доказано.

ззз

Цитирай Първоначално написано от wallmart
    Цитирай Първоначално написано от mecho888
    Тук поне циганите са кротки.
    Това ме хвърли в музиката Тоя коментар трябва да го изпратим до Брюксел да им замажем очите, че сме много толерантни към циганите. Разбрах накъде биеш, но малко ли са убити млади и стари за по 5 лева и парче метал, малко ли са изнасилените момичета и момчета дори! Бях в едно село в плевенско, хората ги е страх по тъмно да излезнат, като че ли турското се е върнало. В Австралия имах колега кюрд, приличаше досущ на турчин, същият манталитет и по южняшки буен. Работата при кюрдите и турците че са два народа, а държавата се казва не Кюрдистан, а Турция. Кюрдите са по-консервативни от турците и повече държат на тръдициите, докато турците понякога им правят напук на родата и вършат глупости. От кюрда знам, че там са с по 4-5 деца средно, а турците по 3. Тук идва разликата.

Българите на Аспарух не са били турци, нито тюрки. Били са иранци и такива са и останали. Вземете прочетете по темата, напоследък най-големите ни историци признаха, че е така, включително и Георги Марков, шеф във БАН.
    Ол циганите са доста кротки. Един полицейски як бой им трябва и ще мирнат. Обаче там вече всяка седмица са взривове. Кюрдите налитат и на автобуси с деца даже и го правят от омраза. Докато тук инцидентите не са оправдани чрез етническа омраза. Циганите са просто тъпи и не знаят какво правят. Колкото е вероятността да те нападне горско животно, толкова и циганин. И то дружелюбно и наяло се горско животно. Той не тръгва с идеята да те нападне.

Радвай се, че са цигани, защото можеше да са ислямистки кюрди, решили, че тук е кюрдистан. Те не са с по-слаба демография от циганите, но дано не решат някой ден, че пред блока ти е кюрдистан.

Разбирасе има и изключения. Убитите цигани от българи не са по-малко също така. А че трябва да се стегнат съм съгласен. Само бой и насилствено учене и работа ги оправя.
    Иранци сме били, ама друг път. Иранската теория е рускообслужваща, както и македонската е сърбодоволна при ония шантавите. Имали сме силен културен обмен с персийците и може да има 1-2 персийци и персийски килим някъде , но прабългарите са турско племе тук, смесило се със славяни и траки. Това е.

А татарите също са турско племе, но ние сме болгар. Това за татарите е унотворението на съседите ни, които са толкова умопомръчени, ч обявиха Исус за македонец.

Я проверете на кои е бог тангра бил и какво е тангризъм и после говорете дали сме персийци. Как па всички турски племена под шапката на тангра, а там и болгар също и сме персийци

И спрете да мразите турците, защото въобще не са лоши или различни.

Град
    Бургас
    Дори не си заслужава да споря с абсурдната ти теория, че българите са с турски произход. Само ми е интересно къде си го прочел това и от кой историк ?

Дори не си заслужава да споря с абсурдната ти теория, че българите са с турски произход. Само ми е интересно къде си го прочел това и от кой историк ?
    Еми в именник на бългрските ханове от рода дуло в атила. В цру обявяват турски произход също така и в история на руското господарство.

Както и да е все тая и без това не умираме от желание за близкост с турция.

Град
    Бургас
    Не ми отговори на въпроса: от кой автор си го чел това ? Силно ме съмнява да си чел лично именника . Също ще е хубаво да прочетеш книгата на Божидар Димитров : 12 мита в българската история. Там ще си изясниш много неща.(поне се надявам)

Не ми отговори на въпроса: от кой автор си го чел това ? Силно ме съмнява да си чел лично именника . Също ще е хубаво да прочетеш книгата на Божидар Димитров : 12 мита в българската история. Там ще си изясниш много неща.(поне се надявам)

Знаеш ли колко е идиотско да четеш история от автор? Е отвори енциклопедия британика и прочети. Много ли е трудно? :

Bulgar, also called Bulgarian , member of a people known in eastern European history during the Middle Ages. A branch of this people was one of the primary three ethnic ancestors of modern Bulgarians (the other two were Thracians and Slavs).

Many scholars posit the origins of the Bulgars as a Turkic tribe of Central Asia (perhaps with Iranian elements) and suggest that they arrived in the European steppe west of the Volga River with the Huns about 370 ce. Retreating with the Huns, they resettled about 460 in an arc of country north and east of the ...

britannica . com/EBchecked/topic/84067/Bulgar

съедини си го

Не мога да давам линкове. Напиши си горе в търсенето bulgar . Това не ти е свободната за редактиране wikipedia да ми говориш глупости, защото съм сигурен, че от нея четеш.

Град
    Бургас
    Всъщност чета от автори, като Божидар Димитров, Стефан Цанев(който не е историк, но в книгите си събира информация от други историци) академик Георги Марков, Андрей Пантев, Петър Мутафчиев. Чувал ли си ги изобщо ?
    Относно това, което си ми извадил. Не се има предвид Турски, а Тюрски. Има съществена разлика. И наистина българите са били в тюрската езикова група.
    Иранците са потомци на персите. Българите са с ирански "елементи". Надявам се да можеш да го свързеш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си