- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Цигани и турци,превземат ни отвътре навън!
Първоначално написано от Destroyer89
Ще ти задам един много тежък въпрос - каква е разликата между тюрски , турски и тюрКски?Сигурен съм, че нямаш и идея и поради тази причина не давай определения.
А това другото е безумие - към турската езикова група са били, ама не били турци.
Те и "македонците" са към славянската езикова група, ама нямат общо със славяните![]()
И пак не правиш разлика между тюрки и турци. Към тЮрската езикова са били прабългарите. Турците не.
А за разликата- най- на кратко казано- Турците са племе, които са от тЮрската езикова група, както и българите, както и много други народи, които НЯМАТ нищо общо помежду си. В момента модерните българи са от славянската езикова група, както и сам каза "македонците". За това дали имат нещо общо със славяните, не се знае понеже почти нищо не се знае за държавата основана от Кубер.
Same shit,different day .
Първоначално написано от Destroyer89
Много пишеш, а нищо умно и правилно не казваш...
както и да е темата е с 0 практическо значение, както и целият раздел политика
Ако ще ти достави удоволствие и ще спре словесната ти атака - ДА ЗА ВСИЧКИ СИ ПРАВ, А АЗ ЗА ВСИЧКО ГРЕША
Само искам да добавя - това, че ти за дадено нещо нищо не знаеш не значи, че нищо не се знае. И все пак болгар на аспарух е турски народ. Ето ти клипче от историята на господарство русия (ако знаеш какво е това) :
Колкото до "македонците" - да те няма как да имат общо със славяните. Все пак азбуката им е оригинален латински микс, а пък и Исис е македонец и за тях пише в Библията![]()
Нека кажа нещо извън темата.
Всъщност е обратното: персите са ирански народ, както българите, затова и държавата им се казва Иран. Осетинците също се наричат иранци и наричат страната си Иран. Има и и други ирански народи, но малко от тях пазят съзнанието си за родство с другите.Първоначално написано от Destroyer89
Македонците не са толкова черни колкото ги изкарвате.
/офф
mecho ,вземи се ограмоти преди да даваш компетентни мнения напред-назад и да проповядваш някаква про-турска ориентация. От всичките ти постове разбрах само ,че СИ НА МНЕНИЕ ,че българите са "турски" народ (каквото и изобщо да значи това ...). Истината е ,че дори ме мързи да търся някаква логика или аргументи в мненията ти. Чел си Енциклопедия Британика - браво на теб. Чудесно е ,че придобиваш знания от едно-единствено място и с гордост го заявяваш публично
.
Нека ти напомня само ,че в историята като цяло най-голяма роля играе не истината ,а интересите. Като на някой му отърва да сме "турци" ,тюрки или други подобни - такива сме и толкова. А сега ,понеже си много начетен ,пък аз не съм - провери чия е теорията за Тюркско-Алтайския произход на прабългарите. Подсказвам - братушките са инволвнати ,както обикновено. Провери после кога е драсната въпросната теория и на базата на какво и се замисли доколко е актуална. И после се замисли защо в модерните учебници вече НЕ се преподава като единствена ,а се дават всички хипотези
.
А след това ,драги всезнайко, ми дай ЕДНО ЕДИНСТВЕНО недвусмислено доказателство ,че Тенгер е почитан като върховно божество по българските земи. САМО ЕДНО! и не забравяй - недвусмислено.
(Извинявам се на модераторите за гневния изблик - по принцип не бих реагирал така ,когато някой защитава някаква теория ,дори и да не ми отърва ,но този тук просто звучеше "ми ние сме си братя с турците ,един народ сме си ,дайте да се обичаме - вижте ги колко са мили и сладки". Е направо ми е гнусен.)
/офф
А сега по темата - някои хора се изказаха доста скептично относно евентуални мерки за предотвратяване на прекалената "уж" заплаха за страната от страна на малцинствата.
Е ,да ,вярно е - не можем да им спрем кранчето ,не можем да им забраним турския ,не можем и да излезем на улицата с танковете. Но това значи ли ,че трябва да се действа половинчато или пък изобщо да не се действа ? Откога страхът Европа да ни заклейми като нетолерантни измести благоденствието на народа ?
Е ,добре ,да приемем ,че не е "морално" да се действа с насилие или несъпричастност? А морално ли е племе ,което умишлено живее на гърба на народа да се толерира ...че дори и да се поощрява (да ,липсата на адекватна реакция си е поощрение) ? И всичко това за да се спечели благосклонността на някакви външни наблюдатели ,които нито могат ,нито искат да осъзнаят реалността...
И не ,циганите НЕ са като животните. Казвате правели го неумишлено ,от нужда и т.н. ? Нямали пари ,храна и прочие ? Е ,или аз живея в друга държава и гледам други новини и клипове ,където безочливото им и нахално поведение лъсва ,или вие ,тези които ги защитавате ,гледате на света по доста "по-хуманен" начин.
Е ,кажете ми ,от каква нужда нападат цигани моя приятелка в Зап.парк-София в 11 през нощта и я изнасилват ? Ъх? Сексуална "нужда" ? Всъщност не ,едва ли - забравих ,че те се плодят като зайци ,а за тяхната семенна течност 9 месеца по-късно плащаме 20-30-40лв на месец ние - тези ,които си плащаме данъците и сметките.
Е ,кажете ми , в едно общество , когато дадена група хора заплашва просперитета и благоденствието на остатъка ,как се действа ? Нека само вметна нещо - имаше подобна дискусия наскоро в медиите относно хомосексуалността (но обективно погледнато гейовете поне не нанасят вреда на държавата).
Да ви направя ли изводчето - ако дадена група заплашва морала или ценностите на дадено общество ,то обществото е напълно в правото си да се защити дотолкова ,доколкото мерките за защита на институцията оправдават нейната стойност . А тази институция в случая е България. А какви мерки биха били оправдани - всеки да прецени за себе си .
Турците в България са като кучета притиснати в ъгъла, ша ви изядат от страх!![]()
Те гласуват за ДПС, не защото ДПС е с управители от турски произход, а защото ги е страх, че няма кой да ги защити освен тях. Не че ДПС е направило нещо за тях ...
Българи, цигани, турци, никой не харесва Доган.
Аз лично съм ял бой, затова че съм турчин... Защо трябваше да ме пребият след като нищо не съм им направил ?!
И ако става въпрос за това, че сте били 5 века под турско робство, ще ви кажа : Народ който сам не завоюва свободата си, той не я заслужава!
Все едно всичко ви е наред и остана само турците и циганите да ги изпъдите![]()
За турците има две неща, които трябва да се знаят :
1. Ако някога ще имаш голям приятел, то той ще е турчин
2. Ако имаш истински враг, то той пак ще е турчин
Изводите са ваши ...
Аз не съжалявам, че живея в България ни най малко.
Не ме ли закачат, не хапя![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Ще ти кажа защо си ял бой - защото и болшинството от българите са същото ,срещу което плюят.
И не ,не ни е наред всичко ,но виж - циганите трябва да са приоритет. И не да се изгонят ,а да се ограмотят. За да могат след 20години тези пари ,наляти в тяхното поколение да се възвърнат на държавата. Колко милиона загуби годишно причинява ромското население на България според теб. Като вземем предвид всички сектори? Започни с липса на осигуровки ,неплащане на данъци ,неплащане на сметки ,получаване на социални помощи ,кражби от държавни и частни дружества ,обири (тук държавата е намесена косвено ,харчейки пари за разследвания и застрахователите - пряко,заплащайки за щетите) , убийства , бременност (все пак кой им плаща за престоя в болниците след като не са осигурени) И престоя им в българските затвори и арести + разходите по съдебните дела. И едва ли това е всичко. И да ,това важи и за част от българите ,но .....
А това за турците - мен лично ме дразни това ,че хора с турско самосъзнание са на власт в България. Съгласи се ,няма да е нормално българин да е депутат в Турция ,нали ? Дори и да има турци ,все пак това е държавата България и народните й представители трябва да са с българско самосъзнание (независимо от своята принадлежност).
Ако Доган играеше в полза на българските интереси щеше да ми е абсолютно все едно дали е турчин ,грък ,сърбин .....
Все пак независимо дали са българи ,турци или цигани ,всички са български граждани и споделят абсолютно идентични граждански права , привилегии и задължения. Друг е въпросът ,че някои малцинства се възползват само от привилегиите ,без да спазват задълженията си.
АХХАХАХАХАХАХАХАХАПървоначално написано от Auriss
Еле, ти си космически проЗ
Негрите в щатите като са били "опресирани", а сега са по-богати и от белия и за всяко говнегърче взимат помощи (а изсират по 10) да не би да са се ограмотили? Тъпите либерали даже са им измислили вместо да карат часове по английски, да карат час по Ebonics - негърско бръщолевене, което чуваш по филмите за гетата... Yo! Dawg! I din't do nuffinz! I founds dat shit, maing! Testafy! Da white man did it!
А нашите цигани даже не са ни робували, та не знам какво мрънкат и те, че са хопресирани хот белия чохвек. Ще им гътат гетата и ще им строят нови блоки, които отново ще превърнат в гета. Лайното си е лайно колкото и да го лъскаш.
Гавра донякъде е прав, че това ромът(доста по-кратко като дума)си остава ром и каквото и да го правиш си остава такъв, но в същото време и доста греши. Ще питате "защо" ? Еми сравнете ромите в Франция, Щатите, Италия и други европейски страни(без САЩ естествено) с тези на балканите. Има огромна разлика, нали ? А и аз лично съм виждал роми, които си изкарват парите с честен труд и са доста добри в работата си, но са добре образовани и , тъй като не можем да ги репресираме и евентуално изгоним от държавата, единствената опция е в образоването им. Разбира се има и друг вариант- построяването на фабрики и "впрягване" на ромите в тях като работата е задължителна и неизпълнението и се наказва съгласно закона, но такова нещо е невъзможно спрямо сегашната ни и политика.
Ми братче кфо да ти кажа...са кфото и да си говорим то не стаа така само да смучат кинти и да си чешат паците а ? А щех да забраа - като малък ме фъкаше една мангалка дето имаше салон в квартала ходеше всяка неделя на църква а децата й зубкаха в кварталното даскало което междудругото е 4то по успех за българия на матурите през 2009 (за 2010 нз). Ма па от друа гледна точка кфо пречи да ги изпуцаме сичките и да ги праим на вероТъпите либерали даже са им измислили вместо да карат часове по английски, да карат час по Ebonics - негърско бръщолевене, което чуваш по филмите за гетата... Yo! Dawg! I din't do nuffinz! I founds dat shit, maing! Testafy! Da white man did it!
Всякакво съответствие с граматичните ,пунктуационните и правописните норми в българския език е напълно случайно.
А сега сериозно. Не помня да съм претендирал за титла "космически проЗ" ,но след като я получих - няма ли и нещичко материално да намажа ,а ?Чух мнението ти ,което е ,че моето не струва ,ама така и не прочетох някаква идея от твоя страна ,хъх ? То и аз мога да нарувам напред-назад колко ни е тъпа и скапана държавата ,какви крадци са политиците ,колко е корумпирана съдебната власт и как политическите партии лижат на ромите за*ниците за да им спечелят гласовете ,но въпросът е дали бих постигнал нещо с това ?
PS: Абе тази тема за какво изобщо се отнасяше?
Пак ще дам примера с лайната - повечето са безполезни и заминават в тоалетната, но някои стават и за наторяванеПървоначално написано от Destroyer89
А циганите във Франция са толкова образовани и интелигентни, че французите ги е страх да не станат благодарение на тях свръхмогъща империя, и гледат да ни ги върнат в България, че да не ги намразят съседите им, а и за да можем и ние да ги използваме и да станем като Французите![]()
Имах предвид, че в западна Европа, дори и да не са образовани и да живеят нелегално, много от тях пак си работят...Пък и както казах, няма друг начин със справянето на този проблем. Не сме в средновековието, че да ги избиваме и положението в България е такова, че хем нямаме средства да ги екстрадираме, хем и ако се пробваме ще доведе до етнически сблъсъци и купища организации за защита на ромите и положението ще стане, както беше в Косово, преди да получат държавността си
Такай... Няма как да екстрадираш тия безнародни номади, нещяни от всички земи, по които са минали. Вече имат и българско гражданство, така че... ни екстрадиране, ни екстерминиране... За ситуация като Косово можем само да си мечтаемА цигани ако получат собствена държава, ще фалират
Те не могат да се трудят и да съградят полезно общество. Те могат само да паразитират от белия
Затова дайте да работим в посока на тяхната автономия и те сами ще се изтребят един-друг. Никакви гейски европейски и ромски организации не могат да ги спасят след това
![]()
И как предлагаш да стане това ? Как ще "работим" за автономия на народ, който е пръснат по целият свят, точно както ти каза-като "паразити". В Косово си бяха една обидинена общност и ги подкрепиха САЩ, а Сърбия е слаба и нямаше, какво да направи по въпроса.
Та да се върнем на въпроса: как ще се "работи" за автономия на един пръснат народ по целия свят, който е разидинен, а и едвали ще иска тази автономия. А и каква полза - и да я получат, пак ще се разпръснат навсякъде като говеда без пастир. А и мислиш ли, че всички онези организации, които защитават малцинствата няма да се разпискат и да докарат от хиляда дола вода, как това нарушавало правата им и не, защото им пука, а защото и те печелят пари от тях .
Така че и този вариант нестава. Освен образоването им друг вариант, няма, но и в глобален мащаб това не е решение, защото просто ще излезе доста по- скъпо от това да ги оставят да си живеят, както те си знаят, защото това не става за 5,6 години. Това е процес, който трябва да се извършва постоянно в дългосрочен план.
Виж за България може и да стане, но не и близките 10 години, че и повече. Първо трябва да имаме стабилна икономика и да се оправят вътрешните проблеми на България(здравеопазване,об разование...) и чак след това можем да погледнем "ромският проблем"
DirtySouth, не че е проблем, но откъде таиш такава голяма любов към турците? В други теми относно турското робство също едва ли не изкарваш, че те само са ни завладели и са се отнасяли като равни с равни към нас.
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
DirsySouth ,друже ,не ми се обиждай. Изглеждаш ми интелигентен и свестен човек и ми харесва да ти чета мненията ,което е рядкост.
НО!. Казваш ,че
После казваш ,чеТова, че сме с тюркски произход е неоспоримо, тъй като най-малкото сме говорили на тюркски език и сме имали тюркски начин на живот. Тезата за монголоидния произход идва от начина на живот - разбирай коне, юрти и т.н. Държавата Тюркменистан, да кажем има на герба си кон Аг(х)ал-теке, юртите им са подобни на прабългарските. Монголоидния и тюркския начин на живот са почти идентични, проблема че до преди 20 години ние бяхме в постоянно напрежение с Турция довежда до непризнаването на тази теория. След като вече сме в един лагер - НАТО, няма студена война и т.н. може да се разисква тази теория ...
Какво те кара да си толкова сигурен ,че ТОЧНО теорията ,която защитаваш и "може" да се обсъжда е вярна. Мога и аз да ти извадя 100 линка ,с които да "докажа" своята теория и да ти кажа честно мисля ,че нищо няма да постига. Просто защото всеки си избира в какво да вярва ,а със 100% сигурност нищо не може да се докаже.На база изопачена история и други предпоставки. Постоянно се натъквам на хора, които "мразят турците" ама и те не знаят защо. Историята е доста изопачена и поколения наред идеята е била да се държим в напрежение с Турция.
Е ,познай сам , болшинството от българския народ в коя теория ще предпочете да вярва ? В това болшинство съм и аз ,разбира се .
Обърни внимание на удебелените думичкиВ една феодална държава равенство няма, има селяни, свещенници и благородници. Та в тоя ред на мисли единствената разлика е в религията и благородничеството. Сам го казваш - напълно нормално е населението на една подчинена държава да бъде третирано зле ,особено при положение ,че е с различна вяра.
НО ,това означава ли ,че трябва да се приема от въпросните потърпевши като нещо нормално ??? По твоята логика убийството също е нещо нормално според ситуацията (с което по принцип съм съгласен ,но обществото не функционира по този начин).
Разбери ,че не е правилно да омаловажаваш всички зверства ,извършени от ОИ точно пред балкански народ ,който е бил потърпевш. Няма значение дали са били в правото си или не - факт е ,че християнското население не е било третирано абсолютно наравно с мюсюлманското.
Пак без да се обиждаш - прав си ,но това ,което казваш е отвратително.Та всичките драми около българската съдба идват на база дезинтеграция, също в момента надали ще се интегрираме добре в европейския съюз, но това е една доста дълга тема...
Гледаш на нещата в 100% материален план ,което не е лошо ,но трябва да разбереш ,че хората имат и други потребности освен материалното си благополучие.
Ще подразниш много хора с тези си постове и ще ти кажа защо. Смисълът на двата ти поста е следния :
Ние сме с турски произход и ако се бяхме интегрирали в османската империя ,вместо само да плачкаме и да се оплакваме колко сме ощетени , сега щяхме да сме в пъти по-добре.
Е ,не си прав ,поне според мен. И това не се дължи само на чистата ми омраза към Турция и целия мюсюлмански свят въобще
.
ХАХАХАХХ, опция да приемеш исляма. Строяват цялото семейство на площада и питат главата на семейството приема ли исляма, ако каже не обезглавяват някой роднина и пак питат, така докато не умрат всички. И това не е било само в 1 българско село или град.
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
1. Война срещу немюсюлманите като религиозно задължение на всеки пълнолетен мюсюлманин: Сура 8:65: “О Пророко, насърчи вярващите да водят война”.Първоначално написано от DirtySouth
Сура 2:193: “Воювай с тях, докато не остане подстрекаване и Божията религия (ислямът) преодолее”.
2. Убиване на нежелаещите да приемат исляма: Сура 9:5: “Когато свещените месеци преминат, избивай неверниците, където и да ги намериш, залавяй ги и ги обсаждай, причаквай ги в засада”. В Сура 9:29-35 евреите и християните са посочени изрично като такива цели.
У ЛЕВО!
По-добре на кафево отколкото социално слаб!
DirtySouth, скрий се някъде, че си срам за България! Да си чувал за потурчването на Чепино и Родопите? Сигурно "Време разделно" също не отговаря на историческите документи, а е научна фантастика?
http://news.ibox.bg/news/id_1603710177
ето каква е самата истина.. не че имам нещо против тях, но понякога наистина прекаляват с наглост, нахалство и тем подобни.