- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Разумът или чувствата?
дилема
хммм, за първи път пиша в такъв сайт, такава история. Но, просто искам да го кажа на някого, тъй като пред приятелите си спазвам дух на политика под надслова "Аз разбирам! Аз виждам! Аз мога!", а всъщност май не е така.
Имам връзка с един мъж, път години по-голям от мен. Преди отново бяхме заедно за около половин година, а следващата половина се опитвахме да сме заедно (периода се характеризираше с много скандали, обиди, изисквания, съпътствани от шумни и страстни сдобрявания и отново). Правейки ретроспекция на този период, се оказва, че аз съм предявавала изисквания към него, които е нямало как (а и не е искал) да удовлетвори. Той, от своя страна, е разбрал колко не сме един за друг и хем е търсил начин да ме откъсне от себе си, хем не е искал да го стори (последните ни разговори го потвърждават).
Сега, след пет години прекъсване, отново се виждаме. Отначало отношенията ни бяха чисто сексуални, но с течение на няколко срещи секса остана на заден план, за сметка на приятните разговори и закачките. Тук спирам да говоря за двамата и ще продължа за себе си. Ясно разбирам какво става и какво трябва да направя, но някак ми се струва нечестно (най-вече спрямо себе си). На моменти имам усещането, че го обичам. Въпреки, че не знам какво би трябвало да изразява тази дума, това е първото нещо, което идва в умът ми, когато усетя това парещо усещане, идващо от гърдите ми.
Знам, че няма как да сме заедно, тъй като начинът му на живот не е този, с които аз съм свикнала. Това ще означава да се върна много назад в развитието си. Знам, че сега се чувствам добре с него, поради това, че се виждаме рядко; че се отпускам да бъда себе си и да заявявам потребностите си в много по-голяма степен, отколкото преди (запълвам дефицити от предходни връзки); допускам, че може да идеализирам образът му; допускам, че ако се решим на по-сериозни крачки животът ми няма да е толкова розов; виждам, че двамата искаме различни неща от живота и това ще ни попречи да се разбираме. Интересното е, че той също го оценява и доста говорим на тази тема. На моменти дори звучи странно: двама души, на които им е толкова приятно да са заедно търсят 10 причини, поради които да се разделят. Звучи противопоказно на каквато и да било логична мисъл, но е факт.
Разбирам само аз да бях тази, която вижда връзката ни по този начин. Лошото е, че виждам това и у него: виждам, че иска да сме заедно; че подмята фрази от рода на "Ти си моето момиче" и и"искаш ли да живеем заедно", и после, като полят със студена вода отново започва да изрежда причините, поради които не трябва да го правим ...
Доколко трябва да се послуша студеният разум и доколко да се даде власт на чувствата в такава ситуация, когато двете си противоречат коренно?
Кирилицата важи и за заглавието.
Занапред се старай да слагаш една идея по-описателни заглавия.
kalpazanka
След като и 2-мата се обичате,не виждам къде е проблема ,освен (ГОДИНИТЕ),но ако не са много и те НЕ са проблем.
Една връзка се гради на много неща едно от тях е компромисите , дали Вие сте готови за тях обаче ?
Въпросът за компромисите е много адекватен. Зависи с какво трябва да се съобразявам. Колкото до него: той не ги обича, тъй като ги приема за посегателство над личната му воля (наблюдения и опитът ме водят към това предположение). Колкото до това, защо не трябва да сме заедно, причините са много:
1. Чисто финансови.
2. Той се дразни на това, че искам да се реализирам професионално, а за мен това е много важно.
3. Начинът на живот тип "ден за ден" ме дразни вече.
4. Няма за какво да си говорим, освен за миналото и това, на кого как е минал денят. Няма изгледи да имаме общи теми, а за мен това е важно.
5. Пие доста. Ако има 4 лева, два ще ги даде за алкохол.
6. Аз не искам такъв живот, тъй като това ще ме убие.
Не си пред дилема - иамш нужда, някой да потвърди съмненията ти, че няма да се получи - изгледите да се получи са малки. Пие - да пиеш е яко, но само на купон иако не те хваща. Съвсем различно е да харчиш последните си средства за алкохол, без значение колко си чаровен. Това, че сте с кофти финансово положение се преживява. Но това, че не ти позволява да се реализираш и пие...абе не изглежда отстрани особено обнадеждаващо.
Струва ми се, че ти си му спасителния сал.
незнам на колко си(аз съм на 17) и мисля,че е по-важно човек да си стъпи на краката(и в професионален и в семеен план),отколкото да гони 'изминали' 'неща'.
ако сии амбициозен човек и искаш да постигнеш нещо значимо,забрави за него и си намери човек,който ще те прави щастлива без да имаш толкова проблеми и черни мисли в главата.
....успех.
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!
бягай от него! може само да те завлече надолу. каквото било- било, трябва да имаш волята да го забравиш. не се вкопчвай в миналото ви, така най- много да провалиш собственото си бъдеще, защото за него не е никакъв проблем да си е с теб, ти не си му пречка, даже си му много удобна.
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Разум >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Сърце
Ако познавате някого, който не харесва ЧъкПървоначално написано от qsmin
Норис, няма да го познавате за дълго.
Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.
С най-приятелски чувства ти казвам БЯГАЙ!
Много се говори как любовта побеждава всичко и т.н., а всъщност истината е далеч по-сложна. Да, обичате се, хубаво ви е заедно, тръпката е голяма, но колко ще продължи? Виждаш ли живота си свързан с неговия? Можеш ли да направиш такъв компромис със себе си и всичко, което искаш да постигнеш? Дали ако го направиш няма да съжаляваш след време?
Любовта не е вечна, изчезва, трансформира се... остава чиста обич, признателност за подкрепата, за приятните моменти заедно, за това, че този човек е бил опора в живота ти. А дали ще можеш да си с човек, който те е върнал назад в развитието ти, заради когото не си постигнала това, към което си се стремила?
Само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!
Аз на твое място бих прекратила отношенията си със него.Имала съм връзка,която се градеше само на хубави чувства,но също не можехме да сме заедно и така послушах разума си-разделихме се.Минаха 7 месеца,аз понякога още се сещам за него,въпреки че вече бях с един и сега съм с друг...Мисълта ми е че ще е по-добре да прекратите сякакви отношения тъй като и да се опитате да бъдете приятели няма да се получи.Имаше един стих,в който се казваше "Бяхме най-щастливите на този Свят,но от сега нататък ще сме си най-далечните".След като нямате бъдеще,няма смисъл да се тормозите взаимно и за двамата ще е по-добре да се разделите мирно и кротко и с уважение един към друг.Знам,че чувствата понякога са по-силни и много пъти ще ти се иска да потънеш в дън земя,ако послушаш разума си,но живота е пред теб и никога не знаеш какво ще се покаже зад ъгъла.Бъди силна и сложи край на мъките.
В един саит четох подобна тема,някой казваха да следваш сърцето си ,друго разума....Но както казваш ти ще се върнеш много назад в развитието си ако останеш с него,там също се поставяше въпроса за това,и се съветваше да се слуша разума,защото сърцето нямало как да те изхранва и т.н.,ти сама си знаеш какво чувстваш и виждаш дали чувствата са взаимни![]()
++Първоначално написано от sladur4etyYy
РАЗУМЪТ
Особено след като изброи част от причините които не трябва да сте заедно.
Когато се заговорим с майка ми, тя винаги ми казва да не слушам сърцето си, а разума![]()
Понякога поставяме стени около себе си не, за да отблъснем хората, а за да разберем на кого му пука достатъчно да ги разбие
Моето мнение е, че трябва да прекратиш отношенията си с този човек.Абстрахирай се от миналото и продължи напред.Мисля, че това е най-доброто решение.