- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- донация на кръв
Някой знае ли къде в София може да се дари кръв срещу заплащане?човека,който иска да дари е на 17 и му трябват пари до утре...Супер гаден проблем има,недейте да обиждате и т.н. Колко струва да си дадеш кръвта?Приятел в нужда се познава,искам да му помогна,защото знам какво е да се нуждаеш от помощ и всеки да се прави на заспал.
Отвратително е да даряваш кръв само и само да вземеш някви си 20 лева там.
Толкова ли малко дават??![]()
Колкото за малко кафево, майна![]()
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Има ли значение дали дават малко или много... нямах тва предвид.Първоначално написано от SuNsEt
Обаче не може всяка седмица да даряваш кръвПървоначално написано от Pwnmaster
![]()
Иначе недейте така да обиждате кръводаряването. Дори и за самите пари да го правиш все пак е добър акт.
Audio ergo sum
Абе...има моменти,когато най-малко очакваш и се случва нещо много гадно.Сега не мога да обяснявам от къде започва всичко и къде свършва,но определено не става въпрос за наркомани и цигани.Ебати...то да не попита човек и веднага почвате да храните.Щото никога не знаеш,какво ще ти дойде до главата ама останалите нека се правим на големите пичове...Кафево та кафево...въобще не става въпрос за такива неща.
Аз имам респект към такива хора, не ме приемайте погрешно. Особено с рядка група. Те спасяват животи.
Но както каза Ууп, тавана на плащания е 30 лева. Нека той си реши![]()
Muhammad Ali
К'ви 20, 30 лв...нелегално, ако е, е по 100-200 лева, за най-редките групи (АБ- и Б-) може и много повече, ако е нещо спешно, но това си е гавра с тези, на които им трябва кръвта.
Не мога да си представя, че човек дотолкова е изпаднал в безизходица, че да си продава кръвта.![]()
Абсолютно. Аз затова казах, че е за кафево.
Muhammad Ali
аз съм нулева отрицателна (много рядка) и ми трябваше за операция (3 банки).. не питайте какво правеха родителите ми, че да намерят![]()
Просто аз
Много смело го раздаваш с квалификациите.Първоначално написано от Pwnmaster
Не мисля. Може би се досещаш, че се шегувам![]()
Muhammad Ali
Надявам се, но след като авторката каза, че явно проблемът е сериозен, за да е закъсал дотам, не мисля че е особено за шега..
Пък и дори да си метне кръвта за кинти, все ще се намери употреба нейна - може и животоспасяваща :>
Какъв приятел си, кви пет лева, да му сътрудничиш да си продаде кръвта... ?!Първоначално написано от SuNsEt
Къв заем, кви пет лева?!Първоначално написано от terrorclub
Нали после требве да ги връща.С кръвта чиста работа - продава, взима пари, оправя си "трудностите", както сънсет ги нарече, и после една седмица лежи изтормозен.
пък и ти дори и да искаш, кой че ти вземе кръвта![]()
![]()
![]()
Трябва да е пълнолетен. Сигурно има вариант да ес плати на лаборант и тн, ама заслужава ли си.
Честно казано, не се сещам за житейска ситуация, където 20 лв да са съдбоносни.
Ако е толкова страшно положението може да помоли родителите си.
Няма извинение за това да продадеш кръвта си, не защото продаваш себе си, а защото хора в беда трябва да плащат за това.
Няма оправдание на тоя свят за такова нещо.
мен никой не иска да му връщам паритетака че
пък и кръвта ни не става.
к'ур за целата система и кръводаряването!
Дядо ми цел живот всяка година е дарявал кръв, докато не се разболява като остарява и вече не може.. всичко се отбелязвало... като се наложи да му правят операция му казаха да си търси или да плати некви диви кинти на болницата... ае кур. Нека 1 ден и на тях им потрябва и да няма!
то густо, то пусто
кво кръводаряване, чисто кръвопродаване![]()
то и рекламата е не на празно "Дари кръв, спаси живот".
Малко цинично ша е да върви по телевизията "Продай кръв, спаси живот"![]()
![]()
![]()
Аз кръв не давам... в случай че потрябва на някой близък да мога да дам се пазя.. щот нали не може често да даваш до колкото знам.
то густо, то пусто
http://darikruv.com/
Тук пише и при какви обстоятелства не дават да кръводаряваш освен годините има и други изисквания. Това с килограмите го спазват и са ни отказвали твърдо. При това 50 кг е изискването за такива тапи като мен, за по-високите преценяват на място.