.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Hybrid View

Голям фен Аватара на play23

Идеи за оптимизиране на лаптопа

Та лаптопа е станал досадно бавен, говоря за Вистата, защото имам и Линукс и той си работи в пъти по-бързо. Оригинална е(беше си с лаптопа), почти изцяло съм на Линукс, единственото което я държи жива са iTunes, Guitar Pro и още няколко софтуера за обработка на музика, а и че Линукса е инсталиран през Вистата де в единия дял 30гб е.

Та може ли да направя нещо, че 100% имам много простотии, но преинсталация не е решение че и Линукса заминава. Да видя кое я прави толкова бавна и да го премахна. Има някакви програми дето ми се появяват в интернет дето уж ти забързват компютъра, откриват 14151351351 файла дето бавят и искат да си ги купиш за да ги премахнат, ясна работата с тях каква е схемата ...

Ще си реша проблемите аз с един Мак, ама кога ще е ...

Блогодаря предварително !

Първо, "досадно бавен" е много общо понятие и не дава никаква информация. Кога е бавен - при зареждане на операционната система, при браузване на сайтове, при отваряне на някакви приложения?
    Второ - какви програми тръгват заедно с компютъра, в смисъл когато операционната система се стартира тръгва ли нещо заедно с нея?
    Ако стартираш Task Manager (Ctrl + Shift + Esc) на колко процента средно ти е натоварен процесорът? Кои са приложенията, които заемат най-много памет и процесорни ресурси?
    Тези програми, които "оптимизират", могат да нанесат и голяма вреда. Те обикновено търсят стари файлове, които не се използват или са останали след деинсталация, временни файлове, и се опитват да оптимизират регистратурата. Има вероятност обаче да се скапе нещо.
    Също така колко ти е свободното място на твърдия диск? От кога не е проверяван за грешки и дефрагментиран?

Ами бавен е и при трите работи които избори като цяло при всичко, пусна ли няколко приложения и забива тотално и излиза "windows explorer is not responding" Изключва се сигурно за няколко минути а линукса за няма и 7-8 секудни.

Това което се включва с стартирането е Skype, Avast, Daemon Tools и там windows-ките работи.

Процесора е двуядрен принципно в момента при една отворена Опера е на около 20%. Памет около 850 мегабайта(от 2гб)

При условие, че е включена само операта тя заемо около 150 032к Другите са средно около 1500к защото са доста сигурно 30-40 а дори не знам половината какво са нещо от Вистата.

Свобоното място в C е 14 от 94 а в Е 28 от 90, като се има предвид че Линукса е там. Ако ми разясниш какво означава проверяван за грешки, че си нямам и на идея, може и да ти кажа. Дефрагментиран отдавна не е бил, даже може и никога.

Свали си програмата - "Windows Doctor 2.5" и чрез нея ще оправиш от части нещата!

Не забравяй да почистиш и регистрите, както и да ги дефрегментираш, почисти временните файлове, оптимирирай устройствата, дефрегментирай харда и т.н.

Пуснах да се дефрагментира всичко, като гледам може няколко дена да се както върви

Блогодаря за помощта

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си