Не съм сигурен дали търся съвет, защото толкова много съм мислил по въпроса(ще го спомена след малко) и съм достигнал до някакво решение, но не знам дали е най-добрия вариант...
Малко предистория: Както можете да се досетите става въпрос за любов или по-скоро липса на такава. Какво имам предвид - с едно момиче бяхме заедно почти две години, в едно даскало, в един клас от един и същи квартал - накратко постоянно заедно. Смея да твърдя, че се изградихме като личности заедно, защото бяхме заедно точно в тези 2-3 години, в които "ставаш човек". В крайна сметка завършихме гимназия и тя замина за Англия, което доведе до края на връзката ни. Това беше повода, а не причината. Имаше доста неща, които куцаха, но с взаимни компромиси решавахме проблемите... до един момент. От този момент нататък компромиси правех основно аз и влагах всичко от себе си за да запазя кораба цял, но - уви - не успях.
Същинската част е следната: Мина вече година и нещо откакто не сме заедно, но когато си дойде в България се виждаме почти всеки ден. Забравих да спомена, че тя си има гадже в момента и тенденцията е да стане доста сериозна връзка. Лошото е, че аз все още имам чувства и не мога да преодолея тази раздяла. Когато се виждаме съм себе си, през останалото време не личи, но аз си знам, че това е само фасада за пред околните - вътрешно всичко е празно, пусто... Другия кофти момент е, че не разсеях впечатлението й , че все още съм най-добрия приятел, човека пред когото може да си каже всичко... и тя го прави, а това се сещате, че не е много приятно за мен самия. Да добавя още нещо след един месец и аз заминавам за Англия, така че ще бъда още по-близо до нея.
ЗНАМ, че не мога да оставя нещата по този начин и според мен има два варианта:
1 - да се опитам да я спечеля отново;
2 - да прекъсна всякакъв контакт с нея;
Първия вариант е най-добрия за мен, но знам, че тя е щастлива в момента
Вторият вариант е този на който съм се спрял като крайно решение на проблема
Ако все пак сте изчели фермана - приемам всякакви коментари, ще се постарая да извлека полза от вашите отговори
Благодаря за отделеното време