- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Токчета на училище ?
Нямам нищо против. Всеки да ходи така както се чувства добре..
Дали с токчета, платненки, кецове или джапанки все ми е тая![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
December, що тка не виждам с нещо да ми покажеш, че не може само с кецове и дънки...?Първоначално написано от Tempest
![]()
Eм пола+кецове не е толкова зле, но е сякаш за тийнове (но никъде не е казано, че едно 25-годишно момиче не може да прави такива комбинации ) Според мен една жена трябва да се облича по-елегантно. Пък още по-добре, ако в гардероба си има разнообразни дрехи/ обувки - кецове, маратонки, високи и не толкова високи токчета - за официални случаи или просто за ежедневието.
А и кой е казал, че обувките с високи токове са само официални!?
Сандалите на цяла подметка да не би да са официални ?![]()
Айде стига със спама :P
"A world without music is Like a world without oxygen"-Andre Tanneberger(ATB)
Mоля?Тва последното не го разбрах много ;д Не писах защото си гледах сериалите снощи ;дПървоначално написано от Tempest
Та кво било,защо да не ходи с дънки и кецове ли? Чудя се откъде да почна,защото пак ще напиша нещо объркано и ще ми извъртиш думите![]()
Първо,то тва със ставането на жена е д/г като и със ставането на мъж.И да,не можеш цял живот да седиш на дънките и другите подобни.Все някога идва промяна и порастване.Не можеш вечно да си като дете...А и защо мъжете които носят розови ризки и прилепнали панталони да са гейове? Ама другите дето носят кецове и дънки веднага му слагат етикет...Колкото и да не ни се иска външният вид играе голяма роля .Това не означава,че примерно сестра ти трябва да стане коренно различен човек,да се облича в някакви рокли които не са й удобни.Ето казваш,че почнала да подбира и поли,ами ето пораства.Гледа да вкара във стила си и нови неща.Непременно да й препоръчаш балетки
А сестра ти какво работи?Едва ли еко е на някой по-голям пост ще й дават да ходи с тези дрехи.
А на мене защо не са ми удобни.Мисля,че казах вече,но все пак..първо като вид не ми харесват,някакси са груби.А и хубавите кецове излизат скъпо.Имам балетки за 19 лева дето вече от една година ги имам и са си супер.Толкова са леки,все едно съм боса,иде ми да затанцувам с тях ;д
А и това е моят стил.Никога няма да ми е удобно със изсухлени дънки примерно.Имам чувството,че всеки момент ще паднатИ какво сега,как може да не ми харесват тоя тип обувки.Ами както и на сестра ти няма да и е удобно да тръгне с 15см. ток. Нали уж всеки да ходи както му харесва...
П.П. EsteticLoff хубаво го каза за гардероба ((:
Обаче да знаеш,че със тези подметки високите(дето и аз ги нося понякога) много лесно можеш да си изкълчиш глезена оО !! А със тънкото токче и да паднеш,няма проблем,то се чупи веднага.И най-много да си насиниш дупето ;д
o, сега разбрах... значи сестра ми е пораснала преди.. ммм.. 5 години? Да, щото тогава почна да носи и поли с кецовете..
Какво работи и на какъв пост е, теб не те засяга.. и не става въпрос за работа.. между работа и училище има огромна разлика! На една работа може да има дрескод, може и да няма, не мислиш ли? А със сестра ми (съвсем случайно) сме от едно семейство и имаме един нрав - на който не му изнася, да се изнася.. кецовете са й удобни очеВАДНО, затова няма абсолютно никакъв смисъл да слага някви смотани токчета... и откога, под ягодите, токчетата измерват зрелостта на една жена? Мисля, че интелекта й го показва.. а тоя твоя "външен вид" си е чисто обсебване.. аз няма да си избера жена по това колко метра са й токчетата, а по това как се разбираме...
отделно - мисля, че в една друга тема, а и къде ли не, се казва "за легло и обувки не се стискай".. Щом са ти удобни тия, както ги наричаш, балетки.. носи си ги.. "обаче няма да станеш жена, докато не носиш токчета"
абе и едно момче с тънък глас не е сигурно дали е гей, ама доста хора му слагат етикетчетака чее... мнението на другите, както се вика, да си го държат за резервен речник пред огледалото...
Електричката, от къде пък ти дойде на ума, че пола+кецове е непременно за тийнове?
Като заключение един реторичен въпрос - Какви логики вадите, бе, хора?!
За подметките - вярно е !!Първоначално написано от December
![]()
![]()
Иначе аз тънки токчета не слагам, щото не ми се носи лепило в чантата![]()
Както и повечето от изказалите се дотук не мисля, че е подходящо от прекалено малка да се тръгва на токчета, особено високи. За мен е нормално момиче 6-7 клас да носи 3-4 см платформа или много малко токче, ако толкова му се иска. Аз лично не бих си мъчила краката за всеки ден с висок и тънък ток, дори и като стана 12. клас. Сега ще съм 10. клас и най-високите ми обувки са тези - http://i37.tinypic.com/5aq00k.jpg http://i37.tinypic.com/1444l03.jpg . Наскоро си взех и сиви затворени обувки с около 2 см по-ниски от тези(платформи). Обличам се така, че преспокойно редувам токчета с кецове. Нисичка съм (161) и въпреки че бих се справила с вървене и на по-високи обувки, просто не го считам за нужно - още повече за училище.
определено НЕ!
нося ниски обувки в училище или маратонки (когато имам физическо), а зимата ботушки :P
И за най-умният философ е трудно да отговаря на глупави въпроси.
ай фък с тия токчета ведеа мраза го даскалото ама се пак тва е училище не е стриптийз бар
па иначе дреме ми те от 12 годишни си одат кат к*рви по улиците ма нека ги изе*е некой чичко и ше виат токчета и къси поли дет им се види гъзо от самолет на куково лято
здраве да е , сао внимаайте да не си изкълчите глезените
![]()
Нямам нищо против.. И аз преди правих опити, но не е за мен това нещо с токчетата. Слагам само при някакви специални случаи,просто не са ми удобни...
На мен ми е смешно като видя някакво 4 клас момиче с токчета и то доста високи!Не е удачно shock: ...според мен е нормално след 8-9 клас :
според мен пък най-удачно е след 12 клас да правят каквото щат.. това е училище, не ревю!Първоначално написано от baby7878
^ Апсурт.
Не нося токчета..
все на кецове съм![]()
Иначе,мацки 11,12 клас що да не носят пък.
Много ми стана интересна тая тема, та изчетох всичките страници. И дори да се абстрахираме от това кой е прав, кой е крив, факт е , че December си защитава гледната точка без да обижда тоя и оня, а Tempest веднага се хвърля с агресия. Ами не, не очаквай да промениш нещо с тоя тон. А щом у вас важи правилото "на който не му изнася, да се изнася" тва изобщо не значи, че и във форума е така. Ходи се правиш на интересен вкъщи.
a starry-eyed idealist ;]
Ох миналата година не съм си свалила токчетата от краката и направо ми окапваха![]()
Аз ако вече се кача на токчета ей така без повод моля някой да ме застреля..
Кецовете са истината![]()
явно и на тебе не ти изнася.. е, do the math.. що пък аз с агресия да действам? И аз си защитавам позицията, че на училище няма смисъл да се ходи с каквото им скимне на днешните деца... Малко съм се разлютил, айде сега... поне имам стабилни доводи за позицията си... и пак питам, защото никой не отговори - откога обувките с токчета започнаха да показват зрелостта на жената?! Всеки човек има право на избор и на мнение.. тука си пръскаме люто в очите и си хвърляме димки, само и само да стане нашата, а всички сме наясно, че няма как да стане, щото всеки човек е уникален.. всеки има различен вкус, различен поглед на нещата от живота..Първоначално написано от Leigh
и все пак не ми е ясно откъде го измъдрихте, че токчетата са неизменна част от тоалета на една истинска жена...![]()
@Tempest - токчетата наистина не са неизменна част от тоалета на една жена, те са част от тоалета на една ДАМА. Мисля, повече от ясно е, че далеч не всяка жена е дама. Не може някоя, която се носи посурната да влезе в тая категория. Тея с екстеншъните, комбинациите деколте + къса пола и грим ала циганска булка също. Дамата си има стил, изисканост, най-вече поведение и обноски. И, да, абсурдно е да говорим за "дами" на по 13-14. И на мен ми е писнало да гледам малки курветини да се катерят на игли, за да впечатлят някой заблуден или за да се направят на голямата работа пред връстничките си. Лично аз се изсмях в лицето на една „вървежна” девойка – 8 кл., която един Бог знае защо е тръгнала на ток. В тая тема обаче се нагледах на толкова негативно отношение към токовете като цяло за сметка на луда любов по кецовете. Не знам тука някакъв сборен пункт на пънкари ли е, кво е, а и наблюденията ми са, че точно такъв тип хора - уж бунтари - изливат най-много злоба ей така, за спорта. Разбира се, тва не е 100 процентово правило, но масата са така - я си казал нещо дето не им харесва, я веднага са те почнали с "остроумия". Примери - кажи-речи във всяка тема в тоя форум. Но малко се отклоних …
Всеки да се носи както си иска. Аз не се харесвам като повлекана. Не мога да кажа и че се „глася” всеки ден. Но харесвам женствеността си, а най-приятното нещо за мен е да я подчертавам. Какво по-хубаво от една красива обувка на ток, която подчертава един красив крак? Училището наистина не е място за ревюта, но пък защо да изглеждаме като клошари, ако можем да изглеждаме и да се чувстваме хубави?
Тая година ще ми е последна в даскало. И ще си нося токове, когато има с какво да ги съчетая. Защото колкото и да ми говориш за изкривявания, като съм на ток, стойката ми се изправя, походката ми изглежда по-добре и най-важното – чувствам се страхотно. Но струва ми се, че колкото и да ти обяснявам за женствеността, няма да ме разбереш, едно, че си предубеден и второ, че си момче. А всъщност може би точно заради последното трябва да ме разбереш ... кажи ми, че не ти е хващала окото някоя мацка на токове?
a starry-eyed idealist ;]
Само искам да ви питам нещо - не сте ли се замисляли, че има хора, които имат почти или изцяло плоско стъпало и не могат да ходят на плоски обувки![]()
Това да не ви е публичен дом или дискотека.....
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
Не разбирам защо винаги когато се спомене думата "ток" и първата ви асоциация е дискотека?!Ако наистина не ви дремеше какво носят другите нямаше да се палите толкова много.
против.. : ))
go on and try to tear me down, i will be rising from the ground, like a skyscraper...
Не съм чела цялата тема, така че се извинявам ако се повтарям с някой.
За съм, стига да са под 10 см (мярка за допустимото да има все пак) и момичето да МОЖЕ да ходи с тях, иначе гледай какво мазало става по училищните коридори и по разнебитения асфалт по улиците на път за даскало.