.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32

Какво да избера??

Значи другата година (учебна) още в началото ще ни питат какъв език искаме да учим в 9клас : немски,френски или руски аз съм учила 3 години руски като втори език,но не ми харесва.Мечтата ми още от малка беше да уча френски,но нашите ми казват,че е по-добре да уча немски,защото щял да ми помогне за нагоре.И аз съвсем се обърках..!

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Ами щом искаш да учиш френски-учи френски. Руския.. и на мен не ми е много приятен.. и аз не знам що се записах с руски. Помисли какво те съветват вашите, говори с тях да изясните + и - на тези езици. Объркващо е, да
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Е ако ти се учи френски избери него.Аз лично предпочитам немски,уча го от 2-ри клас и ми е много приятен като език.Ама си е твой изборът.
    Най-хубавите неща в живота ни се случват тогава,когато най-малко очакваме.

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Еми избери френски щом искаш да го учиш още от малка.И аз съм за френския.Учил съм го 2 години.Пък и е по разпространен от немския.Немския ми изглежда отвратителен.

Голям фен Аватара на notlike
    Немски. Много по-приятен е. Освен ако не обичаш французите (аз ги мразя, защото са студени), а немците са много по-приятни хора, по-близо са до нашата селяния Руския може да го научиш и на школи, абе, в общи линии не знам. Аз съм избрал немски и не съжелявам. Сестра ми е в Германия и от нея знам, че просто е невероятно там. Тя е ходила и във Франция на екскурзии и подобни, има приятелки, които учат там, не мисля, че си струва. Аз бих те посъветвал да научиш първо английския перфектно (предполагам ти е на първи избор), а после немски. Ама знай само едно - втори език трудно се учи и трябва да полагаш големи усилия.
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Град
    around the world !
    Най-добре избери това, което искаш да учиш. Все пак - то ти е на сърце, а и щом е втори език (което означава, че ще трябват повече усилия да го научиш), може да дойде момент, в който да го отпишеш (казваш си, че няма да го учиш). Та най-хубаво избери това, което искаш - немски, френски, и двата ще са ти от голяма полза (независимо от избора). Аз съм с първи немски и съм много доволна

Мега фен Аватара на Claymore
    Град
    София
    Аз лично бих избрала немски. Виж сега колко много хора напират да учат в немски гимназии или профили с немски.
    I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
    -M.B.

Немският е най-лесен. Руският си е супер скучен със всичките тея падежи и глупости. За френския нищо не мога да кажа... Но учи каквото ти се учи, а не каквото се предполага че ще ти помага.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Щом ти се учи френски - учи френски..Не слушай какво ти казват вашите,тъй като ти ще учиш този език,а не те..Така,че е най-добре е да учиш нещо,за което имаш желание..
    Иначе аз също съм учила Руски,само че 7 години..Но не съм го писала като втори чужд език,тъй като и на мене не ми е приятен..Не ме кефи,не знам защо..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Немския ще ти отвори много повече врати повярвай ми..Френкия не е лош но не е много търсен...няма да сгрешиш ако избереш и двата...моето мнение че немския е по-добрия вариант

Град
    Градът на скучаещите милионери
    Френски...може да е по-труден от немския,но поне си заслужава.Между другото френския език все повече набира преднина пред немския.
    И избери си това,което тебе те кефи,недей да слушаш вашите,защото няма те да го учат,а ти.
    http://princessmagazine.tumblr.com/ --> my blog
    Препоръки,мнение,критика...

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    щом искаш запиши френски, не слушай вашите, френският също се търси

едит: освен това френският звучи по - хубаво от немският
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Град
    Бургас
    Според мен немския е по-лесен, но както прецениш,ти каза че вашите са ти казали да избереш немски нали?-но нали вашите няма да го учас избери това което на теб ти харесва едно е да учиш например немски и изобщо да не ти е приятен, а друго е да учиш езика който ти искаш,тогава ще го учиш с желание и така.И двата езика немски и френски са известни,популярни или както е там, и двата езика ще ти помогнат нагоре можеш да отидеш и в Германия и Франция навсякъде.
    Изборът е твой защото ти ще учиш езикът който ти избереш, а не някой друк.

Голям фен Аватара на PurpleSand
    Немския е труден (поне за мен)
    Щом искаш да си учиш френски-учи си го!
    Не прави грешката като мен да послушаш родителите си.Като нямаш желанието да учиш даден език,няма и да го научиш добре
    Незнам вече кой да мразя и кой да обичам.
    В кого да се вричам и приятел да наричам.

Голям фен Аватара на notlike
    Хаха, аз не вярвам френският да е по-лесен. Работата е там, че в немският има МНОГО граматика. Френският пък пишеш 20 букви, четеш 5. Мен това лично ме дразни. Carmen_Kass, доколкото знам, само в Камбоджа се говори на немски от цяла Африка, затова и френският набира преднина там. Аз поне не знам да има толкова много книги за техника и наука на френски, отколкото има в немския. Освен това ние сме доста по-близки с швабите, отколкото с петлите. Много момичета казват "О, френският колко хубаво звучи, тънга-мънга", "език на любовта" и прочие. За мен всеки език е ценен, но френският трудно бих го избрал. А и още една основателна причина - научиш ли немския, занапред ще можеш да научиш другите езици от немската група (шведски, норвежки, датски) също доста добре, докато аз поне не знам език, който да прилича на френския. Дори другите езици от романската група са съвсем различни. Въпрос на вкус
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Голям фен Аватара на SummerDream
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от notlike
    Немски. Много по-приятен е. Освен ако не обичаш французите (аз ги мразя, защото са студени)
    Жестоко се лъжеш =/ Немският е всичко друго, но не и приятен.
    Имам много приятели, които учат като първи език немски, повечето, от които съжаляват, че са го избрали.На мен лично изобщо не ми е приятен тоя език и никога не съм се и замисляла дали да почвам да го уча.А френският наистина е мноого по-приятен, да, труден е, но като започнеш отначало да си градиш основите, по-нататък става по-лесно.Уча във френска гимназия и може би за тва имам такива големи пристрастия именно към този език д; И уверявам те, французите не са никак студени хора..Колкото до руския, вече почти никъде не се говори, близък е до българския, три години съм го учила и честно казано, нямам добри спомени с тия падежи и тем подобни д;
    But mostly I hate the way I don't hate u.Not even close, not even a little bit, not even at all..

Град
    В бурканче Nutella ;дд
    Немския ще ти е най - полезен от изброените! =)
    [size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Аз 1 година вече уча френски.Според мен учи този,за който имаш най-голямо желание,защото ако нямаш желание да го учиш
    На мен френския хич не ме влече например и затова и почти нищо не знам
    Шофирай разумно - стигни жив!

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Немски
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Повече от фен Аватара на petinkataaa
    аз цял 8 клас си мислих,че ще уча немски в 9..ама накрая разбрах,че има само руски и италиански..и избрах руски
    помисли кой ще ти е по-нужен..

Щом ти се учи френски, учи го , защото ако си избереш друг език , но нямаш желание да го учиш,тогава няма и да го научиш.

Супер фен Аватара на Djuff
    Щом искаш френски, учи френски.Изборът си е твой и живота си е твой и ти си решаваш.После може да съжаляваш, че не си го научила, само защото този език не се харесва на родителите ти.

Град
    Pernik
    Цитирай Първоначално написано от angel4eto100
    Немския ще ти отвори много повече врати повярвай ми..Френкия не е лош но не е много търсен...няма да сгрешиш ако избереш и двата...моето мнение че немския е по-добрия вариант
    +1

Град
    Русе
    Като имаш желание за френски учи него! Защото ако запишеш немски и не ти харесва нищо няма да научиш и ще си пропилееш времето само. Вярно, че немския дава повече възможности, но ако знаеш френски също ще имаш голяма полза.А на мен руския никак не ми е приятен и не бих го избрала. Моя съвет е да запишеш френски.

Град
    Варна
    Само докато чуя немски и ми се иска да отида и да се хвърля от някъде !! .. Тоя език го намразих, както и всичко свързано с него .. Може би заради госпожата от предното училище .. но все пак наистина немския върши работа ..
    Ама пък френския звучи яко
    Това, което не те убива, те прави по- силен .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си