.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Моля да ми помогнете

Така... Казвам се Стефка и уча в езикова гимназия "Бертолт Брехт" гр. Пазарджик. За първи път пиша нещо подобно в сайт, май не е по поставените теми, но се надявам да ми простите Тази учебна година ми предстои изпит по немски език, за който съм си избрала тема. Тя е свързана с нашите народни танци - това ме интересува, защото танцувам от 11 години. Та трябва да направя проучване, от което да си съставя диаграма. Накратко ви моля просто да ми отговорите на въпросите: Според вас има ли интерес към народните танци в страната? Популярни ли са сред младежите?
    PS може да добавите и нещо друго по темата, което ви е направило впечатление
    Предварително ви благодаря

Има интерес но малък поне аз мисля така

Град
    around the world !
    Ха, ето едно момиче от мойто даскало. Май ще си 12-ти клас и темата е свързана с изпита за дипломата по немски, в ДСД групите ли си ?

По темата: Народните танци са сравнително популярни, защото има много младежки и детски ансамбли, които танцуват народни танци. Повечето деца/младежи са от малки там и интересът им е продиктуван по-скоро от родителите (поне на мен така ми се струва). Напливът не е чак толкова голям, даже не би могло да се каже и голям, но има интерес и традицията не умира Какво ми е направило впечатление - постоянно имат някакви турнета, участия - в България, а и много често в чужбина. В Котел има училище, което е специално за това - пеене и народни танци, едно момиче отиде там след 7-ми клас и иска да се развива именно с това.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Ако си говореше собствения език можеше и да искам да ти помогна...

vilito2589 много ти благодаря, че сподели мнението си
    Unendlich, да във Foerderklasse съм. Ти в кой клас си? и благодаря за помощта
    Nakadah, че защо да не си говоря собствения език? ако съм те разбрала правилно сега би трябвало всичко да е наред

Супер фен Аватара на someonerandom
    Той Nakadah май не обиччаше немските гимназии
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Град
    around the world !
    Сега ще съм 10'б'. Сетих се, че Декември месец фьордерите държат изпит за немска диплома (предполагам сега ще си 12-ти клас) и явно такава тема си избрала за него Иначе няма за какво да ми благодариш

someonerandom, благодаря сега ми стана ясно
    Unendlich, радвай се, че вие няма да държите този изпит (до колкото знам де) Иначе да сега ще съм 12 клас дано времето до тогава се позабави малко

Град
    around the world !
    E как няма да го държим ? Да не ни ги дадат ей така от нищото тези дипломи, пак ще искат нещо да пишем. Вярно, че сега в края на 9-ти клас изпитът ни беше по-лесен от вашия, ама фьордерите все пак не мисля, че ще имат нещо опростено ..

Още по темата: Има и доста състави, които са от по-възрастни младежи, някои дори от хора на средна възраст. Повечето състави танцуват характерни танци за техния край - Шопски, Тракийски, Мизийски, Добруджански

О, да така е. Аз си мислех за друго, че вече няма да има фьордери. Но и за тази информация не съм убедена Нали вече преминах през тези терзания и много не се интересувам какво се променя и какво не Ти сега ще бъдеш първа година фьордер или?

Има интерес , но е малък. Интересън е най-вече в хората с повечко годинки .

Cveti097, благодаря за включването всеки отговор ми помага

Смятам, че интересът към българските народни танци се възвръща в последно време. За това свидетелсват множеството нови младежки школи и ансамбли.

venelinka, благодаря и на теб и дано си права

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си