.
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 190

Тема: Русия

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Ок. Слугувайте си му на вашия диктатор щом ви харесва така...

Обикновенните хора не са репресирани, защото нямат против да ги управлява един агент на КГБ (което е жалко). Хората, които са си свалили розовите очила и виждата какво реално става са тези, които протестират и биват убити/ изчезнали/ пратени във "ваканция"/ както там му казвате...
    Еее , братко .. Аз слугувам само за себе си . И никой не ми пречи . И мнозина са същото . Нито Путин , нито Медведев , нито КГБ , както ти казваш .. И вече към 40 години си нямам розовите очила , и расказвам те нещата , които наистино има в Русия сега . И всичката власт е порочна , ако ми разбираш , и при диктатура , и при демократия . и при монархия .. Властта от дявол е , нали знаеш ?

И още едно .. Питай сонародници си по арменска кръв в Армения - какво щеше става с тях без христианската Русия ? Просто попитай , брато Аз знам мнозина арменците . И те боготворят Русия и нейната политика на Кавказ . Така че ..

Малко бъркам български си , така че извинявайте Ама много обичам България и хората й

Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Цитирай Първоначално написано от Rus
    амк , скажи мне кто сейчас скупает львиную долю недвижимости на побережье Болгарии ? Руснаци . И это не олигархи или какие-то политические деятели , это простые российские граждане . Для тебя это является хоть каким-то показателем уровня жизни в России ? Что касаемо свободы слова и других завоеваний демократии .. Ну нету сейчас нужды у среднестатистического гражданина России выходить на баррикады с флагами и транспарантами и кричать . что Путин , Медведев - козлы ! Никто у нас никого не пресует , как вам там со стороны кажется . И на данный момент мы имеем главное - СТАБИЛЬНОСТЬ !
    ПРЕВОД:
    амк кажи кой купува най-много недвижимост по българското черноморие? Руснаците. И ако това не са някакви олигарси или политически дейци, а обикновенни руснаци. Това не е ли някакъв показател за стандарта на живот в Русия? Що се касае до свободата на словото... В момента на средностатистическия руснак не му е нужно да излиза на барикадите и да вика, че Путин и Медведев са козли. Обикновенните хора не са репресирани, както на вас отстрани ви изглежа. И на този момент имаме най-важното - Стабилност.

Ето го стандарта на живот брат. Не се спори така, а се говори с числа:

България
    GDP - per capita (PPP):
    $12,800 (2010 est.)

Русия
    GDP - per capita (PPP):
    $15,900 (2010 est.)

Румъния:
    GDP - per capita (PPP):
    $11,500 (2010 est.)

Турция:
    GDP - per capita (PPP):
    $12,300 (2010 est.)

Македония:
    GDP - per capita (PPP):
    $9,400 (2010 est.)

Германия:
    GDP - per capita (PPP):
    $35,900 (2010 est.)

Сърбия:
    GDP - per capita (PPP):
    $11,000 (2010 est.)

https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/bu.html
    https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/gm.html
    https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/tu.html
    https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/rs.html
    https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/ri.html
    https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/ro.html
    https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/mk.html

Това е силата на икономиката на глава население. Цените при храните са горе - долу еднакви, защото гонят световния пазар. Техниката също е що-годе на еднакви цени. Услугите (лекар, лепач на плочки, техник...) в страните, където икономиката на глава население (GDP - per capita) е високо са по-скъпи.

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    амк много знае, той е чел учебници!!!!!!!! не е стъпвал в Русия и не знае кво ше му се случи там за такива думи... ама как да знае, това не го пише в учебниците. А във форума може да сере върху велика държава колкото си иска... американска подлога

http://www.youtube.com/watch?v=-88sriVqJcA
    поздрав за автора на темата!
    то густо, то пусто

Joc ....ника ти трябва да е Joke....

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Град
    София
    Русия си е Русия.Стандарта им е много висок,а в европейска Русия според мен не е много по-нисък и от американския.По мое скромно мнение от разкази и наблодения даже живота в Русия ми харесва повече и ще ви кажа защо.Верно си е.Американците са по-богати,но живота им е супер еднообразен.От работа-пред телевизора и така.Ако успеят да съберат пари да отидат до Вегас за 2 седмици и вече са довлни до края на живота си.Докато руснаците имат по-разнообразен живот и определено знаят как да се забавляват.Друго добро впечатление,което ми прави е уникалната образователна система в Русия.Госпожата ни по руски ни показа снимки и ни разказва.Кабинетите по нищо не отстъпваха по оборудване на американските.Каза ни също,че едно московчанче в 7 клас знае,колкото американче в 10(сигурно ще си проличи след 10-15 години ефекта от уникалната образователна система)Тук също попринцип сме по-напред с материала от американците,но обикновено в 12 клас учениците знаят по-малко,отколкото в 5 и именно тук според мен ни е проблема.Докато в Русия всичко се научава.Казвам ви хора-Русията е много по-напред с материала,отколкото си мислите.Според вас случайно ли е,че след като Русия и Китай едновременно изразиха неодобрение срещу действията в Либия,САЩ бързичко-бързичко се изниза от Зората на Одисеята ?

Град
    София
    Амк,наблюденията са ми от хора,които са ходили или живеят и в 2те страни,така че изобщо не се впечатлявам на епикфейсовете дето ми пращаш,щото знам,че си човек дето е виждал Русия само в интернет и не може да изкоментира нищо безпристрастно

Казвам самата истина.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Ъхъ...особено за операция Зората на Одисеята и Русия и Китай.

Наблюденията са ти от хора...точно там ти е проблемът. Ти самият си нямаш и идея за какво става въпрос.

В Америка средното образование, като цяло може да е супер зле. НО! Има училища, в които посмъртно не можеш да завършиш с нашето 6.00 и ще знаеш колкото 10 русначета и 10 българчета наведнъж. Такива училища са Deerfield Academy, Phillips Academy Andover, Phillips Academy Exeter, The Groton School, The Lawrenceville School, Concord Academy, The Hotchkiss School и т.н. Ако образованието им беше толкова хубаво, за това ли половината Le Rosey и част от тия горепосочените са пълни с руснаци?

Аз съм учил в българско училище, а в момента уча в американско и мога да ти кажа, че по математика, например, до 8-9 клас България е много по-напред. В 10, 11 и 12, обаче, ти е бедна фантазията за какво става въпрос. Ние учим в началото на 11 такива вектори и комплексни числа, каквито изобщо не се споменаваат в българското до университета. Тригонометрични интеграли, ако ми намериш в български или руски учебник за 11 клас, орден стара планина с 10 ленти ще ти дам. Така че не ме дрънкай глупости.

А за кабинетите - . Мога само да ти отговоря, че бюджетът на моето училище е няколко милиона долара годишно, въпреки че гимназията я има, я няма 50 човека общо. Това, което има в лабораторията ни по химия съвсем спокойно може да го видиш в някой епизод на "От местопрестъплението: Маями". Пусни си го и гледай. В Русия в Москва в някое частно училище може и да се случва нещо подобно, но в Чечня или Сибир, например, училищата са по-зле и от в България. БЕРКУТ да каже дали не е така. Русия е добре в големите градове. Но Москва, Санкт Петербург, Екатерининбург и т.н. не са цяла Русия.

И не ми претендирай за истина и какво аз съм прочел, защото нито си виждал Русия, нито Америка, за да правиш сравнение между двете. Чул...хубаво, като си чул. Самата истина не е какво си чул от 20 ръка.

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    Русия е бол с частни училища за науки, и отделно за спорт, примерно в МГЕМО ако си чувал не можеш да влезеш ако не си гений или евентуално някой...

Самият ти бил ли си в Русия, за да можеш да правиш сравнения, както казвеаш да правят другите, и ако да къде си бил точно, за да кажеш какво е в Москва, какво е в Нижний Тагил да речем.
    то густо, то пусто

Мега фен
    AMK пак ме стъписваш ,моето момче . Я си пусни едно скенерче на някой урок по Химия / Физика / Математика от учебника.
    Любопитно ми стана.

Доста контакти съм имал с американци покрай тази и онази игра ,особено нощно време като няма какво да правя ,но като цяло за ми оставили впечатление на приятни ,но глупавички хора. С това ,което казваш ,практически ми преобръщаш представата за образованието в САЩ.
    За Англия съм 100% сигурен ,че са зле ,тъй като бях правил техен подготвителен тест за А-levels по Математика в 10ти клас с 90 и кусур процента верни отговори ,но виж за САЩ нямам лично впечатление ,освен разните там SAT-ове ,които са просто смешни за един средно образован българин.

Тригонометрични интеграли, ако ми намериш в български или руски учебник за 11 клас, орден стара планина с 10 ленти ще ти дам. Така че не ме дрънкай глупости.
    Имах познат ,който учеше в СМГ (Соф. Математическа гимназия) - като си покажеше тетрадката имах чувството ,че никога не съм учил Математика. Нас ни докарват до Стереометрия в 12ти клас и това е. Интеграл от функция не сме учили - проверих какво е ^^.
    Но при математическите профили може и да е доста по-различно.
    Пък и на фона на това ,че в западна Европа завършват с това ,което ние учим в 10ти клас....стига ми ^^

Все едно има значение от това зависи спасението на човечествот... така спорите. Не, че спора не се води в любимия ми стил - ''моята патка е по-голяма"

Почнахте да си говорите за некфи институти и некфи велики науки и математики...успокойте се.

Извънредните случаи не ги броим. Като цяло масовката във всички държави е ЗЛЕ. По едни или други причини. В Русия не съм бил, но съм разговарял с доста руснаци във връзка с различни мои занимания и познанства. Ами не ми изглеждат кой знае колко по умни от нас. Нито пък американците. Средно статистическа масовка с манипулирано съзнание от собствената си държава.

Lupus in fabula

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Joc
    Русия е бол с частни училища за науки, и отделно за спорт, примерно в МГЕМО ако си чувал не можеш да влезеш ако не си гений или евентуално някой...

Самият ти бил ли си в Русия, за да можеш да правиш сравнения, както казвеаш да правят другите, и ако да къде си бил точно, за да кажеш какво е в Москва, какво е в Нижний Тагил да речем.
    Точно, защото не съм, но имам идея, казах БЕРКУТ да потвърди/отрече...

МГЕМО не съм го чувал изобщо, а съм наясно с огромна част от boarding училищата в Европа, защото мои приятели учат там. Имам и един познат точно руснак, който е абсолютен гений, ама не учи в МГЕМО, а в Швейцария. Малко чудно нали?

Auriss, въобще не си преобръщай представата за средно образование в САЩ. В масата си е супер зле. Просто има училища, които са много силни, а тези, които изброих горе са ненадминати в света. Утре ще ти сканирам нещо от математиката и ще ти го пратя, да видиш за к'во става въпрос. Просто в американското образование има много различни нива във всеки предмет. Имам съученици в класа, които учат най-проста статистика, други, които учат елементарни интеграли, вектори и тригонометрия (например) и третата група, в която съм аз, в която учим тригонометрични приложения на комплексни и имагинерни числа, 5Д вектори, безобразна тригонометрия, тригонометрични интеграли и етц. Който от каквото разбира, това учи. Където ти е по-слабо нещо, го взимаш на някакво по-нормално ниво и това е.

САТ-овете може да са смешни, но няма да изкараш повече от 1800-1900 без подготовка, ако ще и гений да си, защото там не е важно колко си умен, а колко рутина имаш. А за читав университет ти трябва мин 2100, като е хубаво да е >2250. Особено, ако английски не ти е майчин език, никак няма да ти е чак толкова лесно. Супер подвеждаща е опаковката. Те са си чист бизнес. Кой колко ще налее в частни уроци, книги, етц...за това ги гледат относително по-малко вече...

Като цяло масовката във всички държави е ЗЛЕ. По едни или други причини. Средно статистическа масовка с манипулирано съзнание от собствената си държава.
    Абсолютно. Но това важи и за България с пълна сила.

И България включвам в това число.

Lupus in fabula

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    МГИМО е .. моя е грешката
    то густо, то пусто

Цитирай Първоначално написано от Rus
    И още едно .. Питай сонародници си по арменска кръв в Армения - какво щеше става с тях без христианската Русия ? Просто попитай , брато Аз знам мнозина арменците . И те боготворят Русия и нейната политика на Кавказ . Така че ..

Не съм съгласен, че трябва да Ви боготвориме. Много добро сме видяли от Русия, но и много зло. След втората световна война, когато нито един български куршум не полетя към руснак и оттук излезнахте с 1 милион повече, а не по-малко трябваше просто да ни признаете за победител и да ни оставите.
    Ти ще ми правиш лачени обувки аз ще ти хвъргам едър мангиз :Д

амк , с нетърпение чакам сканиран урок да видя за какво иде реч , че толкова я хвалиш тази система : ))

Град
    София
    Хаха, после ще ми правиш теми ти за българина и ще ми обясняваш аз колко разбирам от всичко, при положение, че коментираш с ирония нещо, което дори не познаваш.

http://www.2shared.com/document/BXKNUQxR/IMG.html
    http://www.2shared.com/document/IUj59dm_/IMG_0001.html
    http://www.2shared.com/document/5SMEnBfZ/IMG_0002.html

Първо пояснявам - това са средно трудни задачи. Това е ниво някъде 5/7.
    Второ, при комплексните числа да се знае, че z^5-1=0 или z^5=1 има ни повече, ни помалко от 5 корена които трябва да са в cis форма.

Ако някой иска, да се пробва. Аз мога да помогна при комплексните числа основно.

в грешка си братле. нямаше ирония , просто исках да видя учебника

Град
    Екатеринбург, Русия
    Значи да внасям уточнения като гледам сред всички.

1-во. МГИМО (Московский государственный институт международных отношений) е висш университет в който учат дипломатите.
    2-ро. Той като си пиша доста чрез ВКонтакте с приятели от Русия и има училища които са добре, има и училища които са зле, всичко зависи от директора, това как управлява финансите, колко ученици има и т.н. Не може във всички да е песен.
    3-то. Има си и елитни училища, където се учи, има си и училища за идиоти.

Така че, Greennight разбирам русофилските ти пристрастия, но твоето вече клони към мания и се налага да свалиш розовите очила.

Град
    София

И аз се чудя за какцо училище става въпрос при положение, че не се сещам и за ни едно средно училище-пансион в Русия, което да е супер известно, а то било най-известния университет в Русия. И аз къде ли блея и не се сещам, но дори не ми хрумна що за грешка става...

А МГИМО е супер добро място за дипломация. Точно както Harvard Kennedy School of Government, Georgetown SFS Edmund Walsh и Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, Princeton U.

Даже видях, че имат Мастър на английски. Може да се престраша да пристъпя в Русия за graduate учене.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Цитирай Първоначално написано от amk933

И аз се чудя за какцо училище става въпрос при положение, че не се сещам и за ни едно средно училище-пансион в Русия, което да е супер известно, а то било най-известния университет в Русия. И аз къде ли блея и не се сещам, но дори не ми хрумна що за грешка става...

А МГИМО е супер добро място за дипломация. Точно както Harvard Kennedy School of Government, Georgetown SFS Edmund Walsh и Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, Princeton U.

Даже видях, че имат Мастър на английски. Може да се престраша да пристъпя в Русия за graduate учене.
    Може пък ако дойдеш да ти хареса, после Русия ще си има надежден шпионин в САЩ (това е в кръга на шегата). Плюс това и аз евентуално, ако ме приемат, ще уча там.

anonymous546178
    Guest
    offtopic: amk, задачите не са толкова трудни.. решавал съм подобни, ако не и по-сложни в едно провинциално СОУ, в паралелка с профилиращ математика... в СМГ са в пъти по-изроди (говоря за тези, които се готвят за състезания). Единствената разлика е, че аз уча тези неща в 12 клас, говоря за изследването на функции и за комплексни числа, не знам кво още учите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си