- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Русия
Хаха. Добре...![]()
Еее , братко .. Аз слугувам само за себе си . И никой не ми пречи . И мнозина са същото . Нито Путин , нито Медведев , нито КГБ , както ти казваш .. И вече към 40 години си нямам розовите очила , и расказвам те нещата , които наистино има в Русия сега . И всичката власт е порочна , ако ми разбираш , и при диктатура , и при демократия . и при монархия .. Властта от дявол е , нали знаеш ?Първоначално написано от amk933
И още едно .. Питай сонародници си по арменска кръв в Армения - какво щеше става с тях без христианската Русия ? Просто попитай , братоАз знам мнозина арменците . И те боготворят Русия и нейната политика на Кавказ . Така че ..
Малко бъркам български си , така че извинявайтеАма много обичам България и хората й
![]()
Първоначално написано от BERCUT
Ето го стандарта на живот брат. Не се спори така, а се говори с числа:
България
GDP - per capita (PPP):
$12,800 (2010 est.)
Русия
GDP - per capita (PPP):
$15,900 (2010 est.)
Румъния:
GDP - per capita (PPP):
$11,500 (2010 est.)
Турция:
GDP - per capita (PPP):
$12,300 (2010 est.)
Македония:
GDP - per capita (PPP):
$9,400 (2010 est.)
Германия:
GDP - per capita (PPP):
$35,900 (2010 est.)
Сърбия:
GDP - per capita (PPP):
$11,000 (2010 est.)
https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/bu.html
https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/gm.html
https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/tu.html
https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/rs.html
https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/ri.html
https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/ro.html
https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/mk.html
Това е силата на икономиката на глава население. Цените при храните са горе - долу еднакви, защото гонят световния пазар. Техниката също е що-годе на еднакви цени. Услугите (лекар, лепач на плочки, техник...) в страните, където икономиката на глава население (GDP - per capita) е високо са по-скъпи.
амк много знае, той е чел учебници!!!!!!!! не е стъпвал в Русия и не знае кво ше му се случи там за такива думи... ама как да знае, това не го пише в учебниците. А във форума може да сере върху велика държава колкото си иска... американска подлога
http://www.youtube.com/watch?v=-88sriVqJcA
поздрав за автора на темата!
то густо, то пусто
Joc ....ника ти трябва да е Joke....
Русия си е Русия.Стандарта им е много висок,а в европейска Русия според мен не е много по-нисък и от американския.По мое скромно мнение от разкази и наблодения даже живота в Русия ми харесва повече и ще ви кажа защо.Верно си е.Американците са по-богати,но живота им е супер еднообразен.От работа-пред телевизора и така.Ако успеят да съберат пари да отидат до Вегас за 2 седмици и вече са довлни до края на живота си.Докато руснаците имат по-разнообразен живот и определено знаят как да се забавляват.Друго добро впечатление,което ми прави е уникалната образователна система в Русия.Госпожата ни по руски ни показа снимки и ни разказва.Кабинетите по нищо не отстъпваха по оборудване на американските.Каза ни също,че едно московчанче в 7 клас знае,колкото американче в 10(сигурно ще си проличи след 10-15 години ефекта от уникалната образователна система)Тук също попринцип сме по-напред с материала от американците,но обикновено в 12 клас учениците знаят по-малко,отколкото в 5 и именно тук според мен ни е проблема.Докато в Русия всичко се научава.Казвам ви хора-Русията е много по-напред с материала,отколкото си мислите.Според вас случайно ли е,че след като Русия и Китай едновременно изразиха неодобрение срещу действията в Либия,САЩ бързичко-бързичко се изниза от Зората на Одисеята ?
Амк,наблюденията са ми от хора,които са ходили или живеят и в 2те страни,така че изобщо не се впечатлявам на епикфейсовете дето ми пращаш,щото знам,че си човек дето е виждал Русия само в интернет и не може да изкоментира нищо безпристрастно![]()
Казвам самата истина.
Ъхъ...особено за операция Зората на Одисеята и Русия и Китай.
Наблюденията са ти от хора...точно там ти е проблемът. Ти самият си нямаш и идея за какво става въпрос.
В Америка средното образование, като цяло може да е супер зле. НО! Има училища, в които посмъртно не можеш да завършиш с нашето 6.00 и ще знаеш колкото 10 русначета и 10 българчета наведнъж. Такива училища са Deerfield Academy, Phillips Academy Andover, Phillips Academy Exeter, The Groton School, The Lawrenceville School, Concord Academy, The Hotchkiss School и т.н. Ако образованието им беше толкова хубаво, за това ли половината Le Rosey и част от тия горепосочените са пълни с руснаци?
Аз съм учил в българско училище, а в момента уча в американско и мога да ти кажа, че по математика, например, до 8-9 клас България е много по-напред. В 10, 11 и 12, обаче, ти е бедна фантазията за какво става въпрос. Ние учим в началото на 11 такива вектори и комплексни числа, каквито изобщо не се споменаваат в българското до университета. Тригонометрични интеграли, ако ми намериш в български или руски учебник за 11 клас, орден стара планина с 10 ленти ще ти дам. Така че не ме дрънкай глупости.
А за кабинетите -. Мога само да ти отговоря, че бюджетът на моето училище е няколко милиона долара годишно, въпреки че гимназията я има, я няма 50 човека общо. Това, което има в лабораторията ни по химия съвсем спокойно може да го видиш в някой епизод на "От местопрестъплението: Маями". Пусни си го и гледай. В Русия в Москва в някое частно училище може и да се случва нещо подобно, но в Чечня или Сибир, например, училищата са по-зле и от в България. БЕРКУТ да каже дали не е така. Русия е добре в големите градове. Но Москва, Санкт Петербург, Екатерининбург и т.н. не са цяла Русия.
И не ми претендирай за истина и какво аз съм прочел, защото нито си виждал Русия, нито Америка, за да правиш сравнение между двете. Чул...хубаво, като си чул. Самата истина не е какво си чул от 20 ръка.
Русия е бол с частни училища за науки, и отделно за спорт, примерно в МГЕМО ако си чувал не можеш да влезеш ако не си гений или евентуално някой...
Самият ти бил ли си в Русия, за да можеш да правиш сравнения, както казвеаш да правят другите, и ако да къде си бил точно, за да кажеш какво е в Москва, какво е в Нижний Тагил да речем.
то густо, то пусто
AMK пак ме стъписваш ,моето момче. Я си пусни едно скенерче на някой урок по Химия / Физика / Математика от учебника.
Любопитно ми стана.
Доста контакти съм имал с американци покрай тази и онази игра ,особено нощно време като няма какво да правя ,но като цяло за ми оставили впечатление на приятни ,но глупавички хора. С това ,което казваш ,практически ми преобръщаш представата за образованието в САЩ.
За Англия съм 100% сигурен ,че са зле ,тъй като бях правил техен подготвителен тест за А-levels по Математика в 10ти клас с 90 и кусур процента верни отговори ,но виж за САЩ нямам лично впечатление ,освен разните там SAT-ове ,които са просто смешни за един средно образован българин.
Имах познат ,който учеше в СМГ (Соф. Математическа гимназия) - като си покажеше тетрадката имах чувството ,че никога не съм учил Математика. Нас ни докарват до Стереометрия в 12ти клас и това е. Интеграл от функция не сме учили - проверих какво е ^^.Тригонометрични интеграли, ако ми намериш в български или руски учебник за 11 клас, орден стара планина с 10 ленти ще ти дам. Така че не ме дрънкай глупости.
Но при математическите профили може и да е доста по-различно.
Пък и на фона на това ,че в западна Европа завършват с това ,което ние учим в 10ти клас....стига ми ^^
Все едно има значение от това зависи спасението на човечествот... така спорите. Не, че спора не се води в любимия ми стил - ''моята патка е по-голяма"
Почнахте да си говорите за некфи институти и некфи велики науки и математики...успокойте се.
Извънредните случаи не ги броим. Като цяло масовката във всички държави е ЗЛЕ. По едни или други причини. В Русия не съм бил, но съм разговарял с доста руснаци във връзка с различни мои занимания и познанства. Ами не ми изглеждат кой знае колко по умни от нас. Нито пък американците. Средно статистическа масовка с манипулирано съзнание от собствената си държава.
Точно, защото не съм, но имам идея, казах БЕРКУТ да потвърди/отрече...Първоначално написано от Joc
МГЕМО не съм го чувал изобщо, а съм наясно с огромна част от boarding училищата в Европа, защото мои приятели учат там. Имам и един познат точно руснак, който е абсолютен гений, ама не учи в МГЕМО, а в Швейцария. Малко чудно нали?
Auriss, въобще не си преобръщай представата за средно образование в САЩ. В масата си е супер зле. Просто има училища, които са много силни, а тези, които изброих горе са ненадминати в света. Утре ще ти сканирам нещо от математиката и ще ти го пратя, да видиш за к'во става въпрос. Просто в американското образование има много различни нива във всеки предмет. Имам съученици в класа, които учат най-проста статистика, други, които учат елементарни интеграли, вектори и тригонометрия (например) и третата група, в която съм аз, в която учим тригонометрични приложения на комплексни и имагинерни числа, 5Д вектори, безобразна тригонометрия, тригонометрични интеграли и етц. Който от каквото разбира, това учи. Където ти е по-слабо нещо, го взимаш на някакво по-нормално ниво и това е.
САТ-овете може да са смешни, но няма да изкараш повече от 1800-1900 без подготовка, ако ще и гений да си, защото там не е важно колко си умен, а колко рутина имаш. А за читав университет ти трябва мин 2100, като е хубаво да е >2250. Особено, ако английски не ти е майчин език, никак няма да ти е чак толкова лесно. Супер подвеждаща е опаковката. Те са си чист бизнес. Кой колко ще налее в частни уроци, книги, етц...за това ги гледат относително по-малко вече...
Абсолютно. Но това важи и за България с пълна сила.Като цяло масовката във всички държави е ЗЛЕ. По едни или други причини. Средно статистическа масовка с манипулирано съзнание от собствената си държава.
И България включвам в това число.
МГИМО е .. моя е грешката
то густо, то пусто
Първоначално написано от Rus
Не съм съгласен, че трябва да Ви боготвориме. Много добро сме видяли от Русия, но и много зло. След втората световна война, когато нито един български куршум не полетя към руснак и оттук излезнахте с 1 милион повече, а не по-малко трябваше просто да ни признаете за победител и да ни оставите.![]()
Ти ще ми правиш лачени обувки аз ще ти хвъргам едър мангиз :Д
амк , с нетърпение чакам сканиран урок да видя за какво иде реч , че толкова я хвалиш тази система : ))
Хаха, после ще ми правиш теми ти за българина и ще ми обясняваш аз колко разбирам от всичко, при положение, че коментираш с ирония нещо, което дори не познаваш.![]()
http://www.2shared.com/document/BXKNUQxR/IMG.html
http://www.2shared.com/document/IUj59dm_/IMG_0001.html
http://www.2shared.com/document/5SMEnBfZ/IMG_0002.html
Първо пояснявам - това са средно трудни задачи. Това е ниво някъде 5/7.
Второ, при комплексните числа да се знае, че z^5-1=0 или z^5=1 има ни повече, ни помалко от 5 корена които трябва да са в cis форма.
Ако някой иска, да се пробва. Аз мога да помогна при комплексните числа основно.
в грешка си братле. нямаше ирония , просто исках да видя учебника
Значи да внасям уточнения като гледам сред всички.
1-во. МГИМО (Московский государственный институт международных отношений) е висш университет в който учат дипломатите.
2-ро. Той като си пиша доста чрез ВКонтакте с приятели от Русия и има училища които са добре, има и училища които са зле, всичко зависи от директора, това как управлява финансите, колко ученици има и т.н. Не може във всички да е песен.
3-то. Има си и елитни училища, където се учи, има си и училища за идиоти.
Така че, Greennight разбирам русофилските ти пристрастия, но твоето вече клони към мания и се налага да свалиш розовите очила.
![]()
И аз се чудя за какцо училище става въпрос при положение, че не се сещам и за ни едно средно училище-пансион в Русия, което да е супер известно, а то било най-известния университет в Русия. И аз къде ли блея и не се сещам, но дори не ми хрумна що за грешка става...
А МГИМО е супер добро място за дипломация. Точно както Harvard Kennedy School of Government, Georgetown SFS Edmund Walsh и Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, Princeton U.
Даже видях, че имат Мастър на английски. Може да се престраша да пристъпя в Русия за graduate учене.![]()
Може пък ако дойдеш да ти хареса, после Русия ще си има надежден шпионин в САЩ (това е в кръга на шегата). Плюс това и аз евентуално, ако ме приемат, ще уча там.Първоначално написано от amk933
offtopic: amk, задачите не са толкова трудни.. решавал съм подобни, ако не и по-сложни в едно провинциално СОУ, в паралелка с профилиращ математика... в СМГ са в пъти по-изроди (говоря за тези, които се готвят за състезания). Единствената разлика е, че аз уча тези неща в 12 клас, говоря за изследването на функции и за комплексни числа, не знам кво още учите.