- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- не ме пуска да ходя никъде
здравейте! пак съм аз и пак имам проблем. ето какъв е той: живея с баба и дядо, дядо всичко ми дава, но баба ... та искам аз да отида до центъра с приятелките си, тя не ми дава. много било опасно, можело някой да ме отвлече и т.н.. по тая логика може и пред блока някой да мине и да ме отвлече, значи не трябва да излизам от вкъщи. приятелките ми ходят на центъра през ден и аз оставам сама. как да я накарам да ме пуска с тях?!!?!![]()
![]()
![]()
и ще помоля всички, които четат това да се пазят и да си отварят очите на 4 като излизат някъде, щото като отвлекат някого това се съобщава по телевизията, баба ми го чува и после не ми дава да се разхождам дори до даскалото, дето е на 3 пресечки от вкъщи
![]()
ЖЕНСК0 СЪМ
ох просто поговори с нея
или помоли дядо ти да я убеди да те пусне
а това последното изречение беше просто![]()
ОК,ще гледаме никой да не ни отвлече за да може баба ти да те пуска да излизаш![]()
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein
Пахаха тва ми напомня на една фр. Тя замина за ваканцията на Варна. Отивам аз на море и съм склонна от Бургас да си хвана рейса до Варна само да я скивам за 5 мин. Звъня й аз - "Аре бе Шери ела на спирката да се не изгубя" и тя ми вика "Ми не мога, баба не ме пусна да излизам навън".![]()
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Я кажи .. колко прецакана се почувства?Първоначално написано от Claymore
![]()
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein
Ааа спокойно...аз не бях тръгнала даже, говорех й като дойда. Добре, че по-рано и се обадих. Не отидох да я видя, но отидох на плаж.![]()
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
хиляди пъти съм говорила с нея даже съм ревала, дядо също се пробва да я убеди, без резултат. иначе щях ли да пиша тук !?Първоначално написано от Kallyn4eto
ЖЕНСК0 СЪМ
един човек дет да схваща бързоПървоначално написано от dPa3HuTeJl
![]()
ЖЕНСК0 СЪМ
Тогава искаш ли аз да отвлека баба ти?
-M.B.
Познато... Има една приказка "Щом не става с добро, става с лошо" не обичам да се прибягвам към нея, но понякога и това може да е решение... Много хора особено пък възрастните са консервативни и ем, че не разбират сегашната младежт, ем както в твоя случей, не те пуска... Бих те посаветвала да говориш с нея, но ти казваш, че си, еми добре направи го пак... Те не разбират, че искате разнообразие. Те се претесняват за вас, защото доста зачестяха тея отвличания и тем подобни, баба ти просто я е страх да не загуби внучето си, макар че както ти сам/а каза това и пред блока може да стане. И наистина не е начина да те затваря в къщи като затворник, (не мисли че и е лесно да ти го пречинява), но го предпочита от това да те пусне и да стане фаталното... и после никога да не може да си го прости...
Можеш да направиш 2/3 неща:
- да седнете да и обесниш точно и ясно за какво става на въпрос, и да постигнете някако 'споразумение', (да те пуска, макар и за няколко часа)
- да си седиш на същото дередже, и да си сама цял ден..
- или да излезнеш с приятелите си, въпреки че не те е пуснала (макар че не е много удачен варянт, но....)
П.С. Докажи на баба си, че можеш да се оправяш сама, за да ти има доверие и да те пуска... Цялата работа опира до това.
Това, което откриваш сам, е винаги по-вълнуващо от това, което някой друг ти показва - това е като разликата между истинската любов и нагласената сватба.
Любовта е като войната – лесно е да я започнеш, но трудно можеш да я спреш.
Обясни й че няма нищо страшно. Аз съм от Пловдив и до преди 2 години майка ми не ме пускаше да ходя на Гребната база да карам колело, щото било опасно![]()
Нормално е, но растем. Поговори с нея.![]()
Фен си на ЕMINƎM? Да го доведем в България!
http://www.facebook.com/event.php?eid=158620580833283
Баба ти сигурно живее в миналия век, просто не и обръщай внимание и ходи и прави каквото искаш-аз тъй прая и хич не ме ебе![]()
опитах, не станаПървоначално написано от StriPPeD
ЖЕНСК0 СЪМ
Няма какво друго да ти кажа освен, че колкото и да е стар погледа на баба ти за нещата, ти все пак си малка. Не бързай да пораснеш, после ще искаш да си малка.. На 13 е нормално да не те пуска, има деца който на 15 не им дават, а ти се оплакваш. Използвай сегашните ти години за да и помагаш, опитвай се да се оправяш сама, нещо от рода на : Трябва да станете рано за да излезете някъде, ако тя става в 6 ти стани в 5,30, оправи си дрехите, приготви се, бъди имат колкото и да ти е трудно доказвай, че можеш сама и след 2-3 години няма да ти държи сметка къде ходиш и какво правиш.Първоначално написано от darsit0
Грубо ли е ако питам: Курво, как си?
Не може ли родителите ти да говорят с нея.
Пък и това е вариант.
Избягай 1-2 пъти.Първоначално написано от GVG
Давай направи го и после няма да посмееш да се прибереш. Най-малко, че ще си наказана. Пък и шанса както и баба ти така и дядо ти да не ти говорят е голям. Това е глупост .Първоначално написано от gaska
имам фр на 11 дето най-редовно се мъкне с останалите ми фрПървоначално написано от ibojilow
![]()
ЖЕНСК0 СЪМ
и те не ме пускатПървоначално написано от gaska
е, баща ми ме пуска, но мама нали е дъщеря на баба ми, та........
ЖЕНСК0 СЪМ
Приятелките на твоя възраст ли са? Баба ти познава ли ги?
Тропни с краче.
Не гледай в чуждата паница. Човек не може да си избира родителите, за сега нищо не можеш да предприемеш примири се .Първоначално написано от darsit0
Дай да предположа как се чувстваш, иска ти се да си свободна, омъзнало ти е от параноичните глупости на баба си, понякога ти се иска да и набиеш един (рядко), опълчваш се понякога и излизаш, но от вътре ти става нещо и не можеш да спреш да мислиш за последствията... Когато се отдалечиш ти се иска да продължиш, но от някъде те е страх и се колебаеш...
Абе мойта беше такава, аз така се чувствах. Не ме пускаше никъде сам, постоянно клечеше на площатката да ме наблюдава, вземаше ме от училище... Пълнеше ми главата с истории за отвлечени деца целейки да ме уплаши. Само че бях на 9Ходи където ходят другите когато си искаш. Замисли се малко, какво би могла една бабичка да ти направи освен да истерясва. Ако те заключи навън, имаш приятели. Нали тя ще се тревожи къде си
![]()
мхм..... на мойта възраст са и ги познава. е, има 2-3 дето са по-малки ама тях ги пускат, не е честно!Първоначално написано от gaska
![]()
ЖЕНСК0 СЪМ
Еми живота е гаден, свиквай. Ще те пуска, но няма да е сега.Първоначално написано от darsit0
![]()