.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31
    Супер фен Аватара на Transform

Лаптоп или настолен

Чудя се какво да си купя лаптоп или настолен комп.
    Според вас кое е по-доброто?
    Какви са - и + и на двете?
    С какво превъзхожда едното от другото
    И кои от трите Windows XP,Vista,7 е най-добър според вас?

Win 7 ! За какво ще го ползваш ?
    „След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев

Ами първият ми въпрос бепе лаптоп или настолен , съответно питам за лаптопа ако той е по-добрия вариант кой от трите Windows и за комп. съответно ако той е по-добър кой Windows

Ами според това за какво ще ползваш ( лаптопа или PC ) зависи какво да си вземеш , а за двете препоръчвам Win 7 като ОС.

Би трябвало да си наясно PC - Игри + всичко на лаптопа , Лаптоп - интерент,скайп,музика,филм ,някои игри.......

Тоест PC - better?

Също зависи и от финансите , ама по-принцип на цената на един добър лаптоп можеш да си вземеш много добро PC . Иначе лаптоп може да ти предложа ASUS G73JH-A1 - 1645 $

+ Предимства на настолното PC:

1. По ниска покупна цена, като за нея получаваш много по-добра конфигурация.

2. По добра производителност, охлаждане (което за един компютър е много важно), по-голям монитор (в повечето случай) и т.н. Много по-доброто решение за компютърни игри!

3. Може да се надстройва и ъпгрейдва за в бъдеще!!!

- Недостатъци на настолното PC:

1. Пряко зависим от електричеството (при липса на ток не работи, освен ако нямаш UPS)

2. Не е лесно преносим, защото един съвременен компютър си тежи едни 5-10 кг. а монитора може и да е повече (в зависимост от размерите и технологията).

+ Предимства на един лаптоп:

1. Лесно преносим и малко килограми - около 3-4 кг.
    2. От части не зависим от електрическия ток - при работа на батерия, някой лаптопи издържат по 2-4 часа - зависи си от модела и характеристиките, като на самия лаптоп, така и от неговата батерия!
    3. Перфектен за служебна работа или такава, която изисква мобилност и достъп до компютър по всяко време и на всяко място!

- Минуси на един лаптоп:

1. По висока цена, ако го сравняваме по характеристики с едно настолно PC.
    2. Проблеми при охлаждането, особенно лятно време в жегите, което може да доведе до някоя беля, въпреки защитите!
    3. Екрана в повечето случай е 14-15 или 17", което при гледане на HDTV филми си е неприятно, ако си любител на филмите!
    4. В повечето случай не стават за съвременните компютъри игри, като цените на тези които стават и могат да се конкурират с едно настолно РС по параметри варират в диапазона 4000-8000 лева!!!
    5. Много малко от частите могат да се надстройват и ъпгрейдват - в повечето случай това са RAM паметта и Хард Диска.

П.С. - Мисля, че обхванах почти всички плюсове и минуси!

Напълно съм съгласен.По добре PC.

Мнението на doomkiller +

ако пътуваш доста естествено по доброто решение е лаптоп но ако не пътуваш много и не ти е важно да имаш комп навсякъде PC :]]
    A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...

Голям фен Аватара на play23
    PC-то наистина за по-малко пари получаваш повече така да се каже. Но аз моя комп го ползвам само за интернет, музика ... и за това лаптопа ми върши перфектна работа. Просто няма как да си легна в леглото с настолния компютър Иначе лека попраква, някой лаптопи вече издържат и до 10 часа на батерия(Мак-овете)

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от play23
    PC-то наистина за по-малко пари получаваш повече така да се каже. Но аз моя комп го ползвам само за интернет, музика ... и за това лаптопа ми върши перфектна работа. Просто няма как да си легна в леглото с настолния компютър Иначе лека попраква, някой лаптопи вече издържат и до 10 часа на батерия(Мак-овете)
    и тоя на нокиа-12 часа издържа,има и 3г и гпс

Голям фен Аватара на play23
    Така е, но трябва да се отбележи че екрана е 10 инча, а Макбуук про дори 17 инчовия издържа 9 часа. Пък за харектеристиките не може да има и сравнение.

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    4. В повечето случай не стават за съвременните компютъри игри, като цените на тези които стават и могат да се конкурират с едно настолно РС по параметри варират в диапазона 4000-8000 лева!!!
    Това не е вярно... Един приятел си взе лаптоп за 1200 лева (приблизително) и всички съвременни игри му вървят без проблеми...

Цитирай Първоначално написано от Nqkuf
    Това не е вярно... Един приятел си взе лаптоп за 1200 лева (приблизително) и всички съвременни игри му вървят без проблеми...
    Като например? И въпроса, не е дали ще тръгне самата игра, а как ще изглежда графиката!!!

Според мен настолен. Имам и настолен и лаптоп....радвам се и си върша по-добре работата на настолния.

www.dragon.bg - елате цъкайте..

GTA IV му върви без проблеми... За графиката не мога да кажа... Дори да не е идеална, пак си играе игрите.

Тя цаката не е да ти върви играта на резолюция 640 на 480 и да викаш ооо върви ми , върви ми. За да кажеш , че една игра ти върви трябва да е на макс с 40-50 FPS ;]

Супер фен Аватара на Bianc0
    Едно си да си пуснеш филм или игра на 21",друго е да пуснеш на 15-16"...Виж ся ако искаш някоя изгъзица за игри и такива си купуваш AlienWare,но просто не си струва лаптоп за игри или филми,защото не са създадено за това.Имам и двете като поцъкам малко на лаптопа и после като седна на настолния и монитора ми се струва огромен.А ако ще си го ползваш за вкъщи изобщ не ти трябва лаптоп.

Еми да , то лаптопи с големи монитори няма. Аз не съм с AlienWare , конфигурацията ми я пише в описанието и играя на 32". Чудно е :P

От какво разстояние?

Ами ~ 2 метра . Зависи от играта , ако няма много дребни детайли които да ти трябват като DiRT 2 и по-отдалеч.

Цитирай Първоначално написано от K_O_L_E_V
    Тя цаката не е да ти върви играта на резолюция 640 на 480 и да викаш ооо върви ми , върви ми. За да кажеш , че една игра ти върви трябва да е на макс с 40-50 FPS ;]
    Казвам ти лаптопа е за 1200 лева и игрите вървят перфектно на макс резолюция и настройки...

Пусни Crysis на макс и да видиш кво ще стане.

Я верно прати скрийншот на Crysis на макс с пуснат Fraps или 10 секундно видео :P

Аз лично са съмнявам и за GTA IV да върви много добре, защото дори на моя настолния компютър не върви идеално!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си