.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Тема: Пъпки [puke}

Пъпки [puke}

Здравейте! Момче съм! Да момче...малко странно та проблема ми е както пише в заглавието ПЪПКИ. Или съм комплексар или просто искам да изглеждам добре...незнам но искам да ги махна. Стискам много...имам и черни точки... в момента се мажа с някакви вълшебства, които не помагат много. Не са ми много пъпките, но се притеснявам да не се появят още. Махам, махам и просто се обезобразих ;д. ХЕЛП защото неиздържам повече!!!

спри да стискаш така излизат повече! Купи си крем акне аут и се мажи три пъти на ден много хора са доволни от него както и аз ако не ти помогне отивай на кожен той ще ти каже най - добре как да се справиш с проблема

Пробвай с тоалетни трици, спирт+хлорнотромецин,хума, или някакъв почистващ лосиьон/гел. Но не и да ги стискаш.

Супер фен Аватара на Di
    пчисти лицето и сложи крем здраве
    не се изказвай неподготвен,прасе

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    оня ден ми казаха, че ракията ги суши. Колкото и да ти е жал - мацаш си с памучето, напоено с ракия и хем ще се махнат бързо, хем ще миришеш хубаво
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

anonymous708973
    Guest
    Така. Да се уточним - който казва, че черна точка или тийнейджърска пъпка не се стиска, не разбира нищо (Знам, че има и козметички, които я твърдят тая ПЪЛНА глупост) и да не си дава некомпетентното мнение!

Не знам дали обаче ги стискаш правилно. Иди на козметичка 2-3 пъти да видиш и да прецениш дали можеш така и дали има ефект. Купи си пилинг (или скраб, същото е) и го ползвай 1-2 (НЕ повече) пъти в седмицата. Препоръчвам и тоника против черни точки на Clean and clear. Не се мажи с крем "Здраве" или "Бочко", защото допълнително омазняват кожата, а пъпките се появяват точно заради това. Лично на мен парната баня ми помага много - изпаренията на врящата вода отварят порите и се почистват в дълбочина, а и пъпките се стискат по-лесно.

Избягвай да си пипаш лицето с мръсни ръце и да го клепаш с каквото ти падне. Използвай 1-2-3 неща дълго време, за да прецениш дали има ефект

Супер фен Аватара на Di
    на мен пък от крем здрав ми се оправят без стискане и кожата не ми се омазнява и т.н.
    всеки има различен тип кожа,за това не можеш да кажеш какво е хубаво и лошо на човек, когото не си виждала,тоет не знаеш каква му е кожата
    не се изказвай неподготвен,прасе

PinkPan7her каза :Така. Да се уточним - който казва, че черна точка или тийнейджърска пъпка не се стиска, не разбира нищо (Знам, че има и козметички, които я твърдят тая ПЪЛНА глупост) и да не си дава некомпетентното мнение!

Никога не стискайте пъпките

В противен случай увеличавате риска от инфекция, защото пипането и изстискването ще изложи кожата на бактериите, които се намират по ръцете ви. Тъй като пъпката има разширени пори, особено след спукване бактериите лесно могат да навлязат в кожата.
    Това със сигурност ще доведе до възпаление и подуване на мястото. Най-добре е да оставите пъпката и да не я пипате. С редовно почистване скоро тя ще изчезне.

За да успеете, се изисква известна дисциплина, тъй като пъпките често сърбят и ви изкушават да ги пипате и чешете, или още по-зле – да ги пукате. Когато се случи нещо такова, веднага измийте лицето си със сапун.

Това са много прости съвети и, ако ги следвате, вероятно много скоро ще излезете от вкъщи с чисто лице. Но все пак има състояния, при които домашните мерки няма да са достатъчни. Тогава се налага да се консултирате със специалист - дерматолог, който да ви посъветва как да третирате акнето.

Никой не може да ме убеди, че гадна гнойна ЗАБЕЛЕЖИМА пъпка ще се махне "след редовно почистване" и без стискане.
    Щом гадината се е появила вече, въпреки "редовното почистване", значи няма да изчезне с него. И най-малкото, не е естетично такова нещо да ти "краси" лицето, а ти да си го храниш, пазиш и гледаш като писано яйце.

И все пак, тук е моментът да уточня, че никога не съм имала акне. Не и от онова зловещото, от което остават огромни петна със седмици, след като пъпката е изчезнала.

Град
    Okinawa
    Преди да си легнеш сложи малко паста за зъби (но на сутринта не забравяй да се измиеш, защото аз често си ходя омазана)
    Пастата изгаря пъпката и тя зараства много бързо.
    При мен поне помага.
    In the grace
    Of this love
    We rise in pain
    And death is not far away
    And soon we'll sleep
    And never wake up again

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Чрез изстискването се появяват още повече, така че српи. По-добре ходи на козметик и посети дерматолог!

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Цитирай Първоначално написано от LipSy
    Чрез изстискването се появяват още повече, така че српи. По-добре ходи на козметик и посети дерматолог!
    Не е вярно

Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
    Не е вярно
    Виж сега, аз така съм чувала.

Град
    България
    Не е вярно
    Пък и лично същото нещо на мен ми го е казвал козметик!

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Не е вярно
    Пък и лично същото нещо на мен ми го е казвал козметик!
    Съветвам те повече да не ходиш при въпросния козметик

.

Цитирай Първоначално написано от ecstazy
    оня ден ми казаха, че ракията ги суши. Колкото и да ти е жал - мацаш си с памучето, напоено с ракия и хем ще се махнат бързо, хем ще миришеш хубаво
    по-лесно си купи салицилов спирт 2% и една ампула гентамицин изсипи ампулата в спирта ии си мажи лицето всека вечер но да знаеш че изсушава ако ти ее сухо мажи само пъпките и после с някакъв хидратиращ крем при мен ефекта ее WOW

Каквото и да правиш.. спри да си стискаш пъпките..

Черните точки внимателно след баня.. или след парна баня с тампон за грим или памук.. : ))
    go on and try to tear me down, i will be rising from the ground, like a skyscraper...

Почиствай си лицето редовно и най-добре, ако са много много ходи на козметик да ти ги маха. Тва, че като ги стискаш стават повече не е така. Тия боклуци, с които е пълна пъпката трябва да ги разкараш от себе си. Чувала съм, че Зинерит помагал, както и Акне аут - лосионче някакво.

Спираш да ги стискаш , не че ще тръгнат да се появяват повече , просто остават петна , а и не винаги минават след като я изтискаш. Почистваш си лицето(пазара е голям за такива продукти , мисля че каквото и дад избереш няма да сбъркаш) , можеш да почнеш диета , ако установиш , че ти излизат от определена храна (сладко , млечни продукти , мазно ...).Попринцип най - добре наистина ще е да отидеш на дерматолог , но да си сигурен , че е компетентен , не после да се окаже , че само си хвърлил парите на вятъра или не дай си боже нещо се влоши.Иначе като личен опит бих ти препоръчал две лекарства : Акне аут(едно такова бяло кремче ) и Зинерит (като лосион такова) тези неща доста ми помогнаха да се отърва от пъпките

Така моята препоръка към теб е тъй като си мом4е и кожата ти е по груба можеш да използваш аспирин. Много помага но трябва упоритост и да не те е мързел :Д
    (h) Me (h)

Супер фен Аватара на roshlichka
    Град
    Някъде таммм...
    Зинерит. Това нещо е вълшебство!

за черните точки си купи Гарниер 3в1 (до колкото се сещам имаше и мъжка серия)
    а за пъпките Dalacin T ! от много време го ползвам и няма по-добро

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си