Цитирай Първоначално написано от bonbonche005
Информацияя ... колко информация ;д

Ами преди 3 месеца се боядисах последно черна.. и сега си мислех, че боята е паднала, защото го няма онова гарваново черно. Иии вчера си купих боя Златен Кестен - по светло кафяво от моето ... :д и какво стана
в момента косата ми отгоре си е направо рижава :Д и като я вържа става на места рижава на места тъмно кафява ;Д
Простооо няма ВТОРИ на земята като с мойта коса. Човек да си каже, ако нарочно бях опитала да я направя такава, тя нямаше да стане по начина по който исках д;д;д

П.П. Вече се харесвам, но все пак давайте идеи как да си оправя косата :д Не мога да се появя така на училище.
Наравила си огромна грешка.. от обща култура трябва да знаеш, че от тъмен към светъл цвят, желания цвят които си искала (в случея Златен Кестен) няма да стане освен с постепенно изсветляване на косъма, или с обезцветяване (демек, да махнеш черната боя, която си си слагала преди известно време). В корените си станала така, защото както казаха и останалите, там е покарала твоята естествена коса, която е по светла и там Златния Кестен (боята) те е хванала, а на другото място не, защото по дължината на косата ти седи още черната боя.. (макар и не така гарваново черно).
Имаш няколко варянта (според мен) да си оправиш косата:
1. Боядиши се пак черна, така ще премахнеш рижавите корени
2. Отиди в някой фризьорски салон, за да ти направят нужната манипулация на косата (ако искаш все пак да си златисто кестенява) 3. Купи си по тъмна боя, примерно тъмен кестен/кафява, боядиши се, след известно време, примерно края на този месец, си купи по светла боя (прим. кестенява, светло кафява) и пак се боядиши... Така постепенно ще се изсветлш и няма да имаш тези рижави корени или други странични ефекти.
Имаи в напредвид, че честото боядисване вреди на структурата на косъм и може да бъде деформиран или да опада, така, че ако избереш 3.-то не бързаи да се боядисваш на 2-ра седмица след първото боядисване. Вредно е!