- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Струва ли си...?
Здравейте,съфорумци!Май дойде и моето време да поискам съвети и идеи от вас...
Таа ситуацията е следната...Аз(17г.) и приятелката ми (16г.) сме заедно вече от 2г. и нещо.Баща й е адвокат и нейната мечта е да стане добра колкото него.Обсъждали сме вариантите за образованието,и двамата искахме да следваме в София,не само за да сме заедно..просто там има по-добри възможности,а и аз имам роднини там.Та така..до снощи си мислех,че независимо дали ще сме още двойка след време,ще сме в един град и ще си останем близки (трябва да уточня,че сме мн привързани един към др., освен ,че сме двойка,сме и най-добри фр. ,и че тя е момиче,което не е за изпускане)..Снощи ми обясни,че е говорила с баща си и той й е казал,че е най-добре за нея да учи в Англияи виждам,че е твърдо решена да отиде там..Попита ме дали искам да отида с нея..Мисля да го направя като взимам предвид,че може да скъсаме по всяко време,но все пак предимствата да следваш в Англия си остават за мен.Доста съм объркан
Дали няма да е грешка..?Струва ли си да поемам такъв риск?Все пак е единствения човек за когото ми пука и на който мога да вярвам колкото и мн "приятели" да имам.
Дали тя би го направила за мен?Честно казано ми звучи толкова наивно,че нема на къде..но както казах привилегийте си остават за мен при вс. положения.
Умният се учи да знае-мъдрият да може.Само на глупака всичко му е ясно.
Ти да не мислиш, че ей така ще идеш в Англия и ще почнеш да учиш, и всичко ще ти е розово?
Ако няма кой да ти удари едно рамо на тая възраст си загубен там, щото ще трябва през нощта да бачкаш, за да си плащаш колежа, в който ще учиш през деня. Но ако наистина го искаш, go on... аз съм с нашите в Англия и е много по-лесно така, иначе отделно вашите ще трябва да ти пращат пари ако не искаш да работиш тук, но не вярвам да е вечно тва.
Ами става въпрос за един университет,който ти дава стипендия и ти осигурява подслон докато учиш,а също така и работа за студенти..пък и разбира се,че и наще ще помагат с някой лев.Първоначално написано от Whoopdedoo
PS университета е Kingston
Ахам, вярвам е и в квартала Kingston, но ако е със стипендия е добре, обаче да не е няква дето да е несигурна, смисъл... да трябва да се състезаваш за нея, щото съм чувал, че повечето са такива.
А ти отиваш там за собствената си изгода или заради приятелката ти? Така и не стана ясно. Каза, че тя ще заминава и ти си готов да идеш с нея, обаче можело да скъсате по всяко време... Тогава не отиваш заради нея - така излиза.![]()
Magnum Cuba Libre...
ХАВАНА МЕ !
Аз на твое място бих отишла!
Щом имаш материалната възможност да си позволиш да учиш в Англия, е по-добре да го направиш вместо да си даваш парите в БЪлгария.
Пс:и аз съм решила да уча там!но с разликата,че там е баща ми и ще живея с него и жена му.
пс2:това е шанс,който не е за изпускане,дори и да си скъсаш задника от работа ще има смисъл.Поне ще знаеш,че си струва,и не заради момичето ами заради твоето бъдеще като личност.
успех..на прав път си![]()
![]()
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!
Колко млади и наивни[кой го каза..] Избора си е твой все пак на теб ти остава още една или дви години не знам.. да мислиш на нея даже 2 или 3, не се знае какво може да ви щракне в мозъка и все пак дори и сега да сте добри приятели примерно ако скъсате не се знае дали няма да се променят отношенията ви. Трябва да проведете много дълъг пазговор и да помислите много добре кое ще ви е повече от полза
![]()
Дори и да не отива заради нея, едно е да кажеш, че си учил в София, друго е в Лондон, ако ме разбираш.Първоначално написано от ScorpionGirl
Искам просто да съм до нея..ако тва означава и да сме само приятели.В крайна сметка тя е главната причина,понеже на мен плановете ми бяха за сф.Първоначално написано от ScorpionGirl
Едно е да отидеш в София,съвсем друго в Англия.
Голямата ми сестра учи там и хич не ѝ е лесно. Тя не го казва,но се вижда че ѝ е трудно да се справи.![]()
Ако тръгнеш с нея получаваш възможност за добро образование и сериозни отношения,но също и много трудности,финансови проблеми и така нататък. Но пък и връзката от разстояние не е лесна задача.
Замисли се наистина колко точно я обичаш и ще поемеш ли всичкия този риск. Не са малко хората,които се принуждават да се върнат заради липса на работа или нещо друго.
Попитай я,тя би ли тръгнала с теб ако решиш да отидеш в щатите примерно. Повече наблюдавай поведението от колкото думите..
Аз бих тръгнал с любимата.
[b]Je fuis ce chemin, qui m'
Говори с ващи и вземете заедното това решение![]()
Първоначално написано от Elenichkaa
звучи оптимистично..е то е ясно,че ще се учи здраво :] не съм казал,че ще си клатя краката на стола
Според мен, момичето ако не държеше на теб, нямаше да те покани с нея. Това значи, на първо място, че ти има много голямо доверие. Пък - дори и да се разделите (което не ти пожелавам), в крайна сметка е по-лесно в чужбина, ако имаш познато рамо до себе си. Щом сте и най-добри приятели (освен, че сте заедно), ще се подкрепяте, опознавайки новия град и новата държава. Ако си останете заедно - още по-добре.![]()
В крайна сметка там ти ще си единствената й опора - това би трябвало да ви сближи още повече. А и щом ще учите заедно - е почти изключен варианта "намиране на нови познати в различна среда и намиране на нови гаджета". В смисъл, че вие ще опознавате хората заедно.
Стискам ви палци, каквото и да решите.
Ако се колебаеш дали да го направиш заради нея, направи го заради себе си! Да, наистина Англия дава много добри възможности, но зависи къде. В Лондон българите биват приемани по-добре, но не навсякъде е така. На един приятел му отказаха работа само защото е българин, като му казаха, че ако беше поне поляк, щяха да го вземат. Та не е никак лесно за реализация. От друга гледна точка не е никак лесно да те приемат. А ти вече ги мислиш все едно и двамата сте влезли. Отделно Англия е огромна, ако не сте в един колеж, много трудно ще се виждате. Тааа недей да мислиш, че ако поискате и двамата сте вътре. Кандидатствай, ако те приемат - евала. Аз бих го направила заради себе си повече. :}}
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Не че нещо, ама ти си на 17, а тя на 16. Има мноого времем. Не мога да ви разбера..Хубаво е да отидеш в Англия, само че има още 2-3 години. А до колкото разбрах ти ще заминеш заедно с нея, което означава, че ще трябва да я изчакаш 1 година. Така че, моят съвет е да си живееш живота и като му дойде времето ще го решите.
Всичко започва и свършва със теб.Ужасно много те обичам. Не би останало нищо без теб ако съм някой ден. (h) (music)
Решението си е твое,но знай,че за да отидеш там ти трябват доста пари.А и докато се установиш още.Иначе после си печелиш доста повече.За образованието-добра възможност си е,но пак ти казвам-трябват много пари.Ще ви бъде много трудно.
П.п.Пак ли тази Англия?!Омръзна ми да се "сблъсквам" с нея.
![]()