Убеден съм, че има хиляда подобни теми из форума, но това, което искам да попитам е доста конкретно и ще се радвам на няколко интелигентни отговора, които да изчерпят темата.
Въпросите ми са няколко:
1.Добра идея ли е обезкосмяването с пинсета (моля, не ми предлагайте кола-маска, камо ли епилатор - предпочитам по малко болка за по-дълго време, вместо много болка наведнъж - решил съм, че ако няма да е бръснене/крем депилатоар, ще отделя малко време с пинсетката, вместо по малко време на всеки няколко дни за другия нетраен метод), особено за космите в основата на инструмента и тестисите? Пробвах малко, болката не е никак ужасна, крайно търпима е, зачервяването е в рамките на няколко часа...Това, което ме притеснява е лекото кръвотечение (е става въпрос за една кървава точица след махане на косъма, не за кръвотечение, което се налага да спирам с марля) при по-големичките косъмчета и дали е безопасно що се отнася до тези части от...ами интимните части.
2.Другият ми въпрос е в случай, че получа положителен отговор на първото ми запитване: Какъв е най-добрият начин за махане на косъмчетата?
Например:
Дали първо да се обръсна и да изчакам да порастнат и тогава да ги скубя или да ги подкъся и да скубя така?
Дали да скубя по-посока на косъма или обратно?
Дали да ползвам някакво успокояващо кремче, дали да си взема един горещ душ преди това, дали "еди какво си" и т.н.т.?
Абе, в общи линии ще съм ви благодарен да разясните въпроса и да ми дадете някой друг полезен съвет.
Благодаря предварително.