- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- лична карта
пичове, на 15 съм и нямам лична карта... трябваше да си изкарам на 14 ама квото било вече. някой има ли идея колко ще ме оръсят онея за глоба? кажете някой от вас да си е изкарал на 15 и да са го глобили и колко
Минала седмица си платих глоба ми беше 20 лева но ти сигурно си от голям град такаче ще е повече.![]()
Глобата ще е около 20 - 25 лв..Няма значение това дали си от голям или малък град..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Минимумът е 20лв., максимумът - 150лв.
...
Хора, на 14 съм, но имах рожден ден преди 7месеца, ще имам ли глоба?![]()
Да.Първоначално написано от ilko0214
...
И защо?Нали все още съм на 14-найсет, колко ще е глобата.Първоначално написано от Ryapoff
![]()
П.С. Я кажете в кой сайт да прочета нещо за тея лични карти..
Да..Първоначално написано от ilko0214
Няма значение,че си на 14 години..Изтървал си срока..
Доколкото знам давали един месец..Т.е. ако РДто ти е на 15,03 - трябва да си издадеш карта до 15,04..Поне аз така разбрах..
А някой да знае, колко горе доло ще ми е глобата?Първоначално написано от SmilezZz
![]()
Преди май не беше задължително на 14, ами можеше и на 16 да си направиш..Сега не знам как е, но познавам хора които си направиха на 16 и мисля, че нямаха глоба...
Предполагам,че ще е 20 лв..Първоначално написано от ilko0214
Аз си я извадих на 16 и не платих глоба, но сега е друго... Отивай в полицията и те ще ти кажет![]()
"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд
б*х ги ве, 20 лева, няма ли някой който да не са го глобили баси тва са много пари![]()
Не се пяни. Имаш един месец след като навършиш 14, да си изкараш лична карта. Незнанието не оправдава. Четете малко законите. Мен ме глобиха 20лв. Щом е написано в закона, значи имат право да го прилагат. Не, трябва да го прилагат!Първоначално написано от ilko0214
...
На мен тъпата квартална ми каза, че точно след 1 година на рождения ми ден мога да си извадя личната карта без глоба. Ще я видим тая педерастка работа.Ще ги видя с какво още ще се изложат.
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Не
Аз трябваше да си изкарам картата на 14,ама я изкарах на 16 и никва глоба не ми взеха.Всичко са лъжи.И да от голям град съм,Пловдив.Така,че поне при мен нямаше никаква глоба,обикновенно изкарване на лична карта.Сега съм на 17.
Да хуу, ама така беше преди.Първоначално написано от remix1912
Сега има нов закон !!
"A world without music is Like a world without oxygen"-Andre Tanneberger(ATB)
Аз си изкарах миналата година ,бях на 14 и 2/3 месеца и нищо не ми казаха,не ме глобиха(тоест родителите ми). Но щом сега има нов закон,сигурно е заради новите документи с биометрични данни.
И аз съм на 15 и нямах лична до преди 1 месец.. Глобата ми беше 20 лв,така че не се притеснявай,нищо страшно не е![]()
Навърших 14 февруари месец. Карта отидох да си вадя чак май. Глобиха ме 20 лева, тъй като срокът бил 30 дена след рожденния ден. И там в банката още някви три лева, не знам за какво бяха.
Така че - да .. има глоба.
youu'll bee sorry that i'm not aroundd ..
Еми,в такъв случай да ви е гадно и радвайте се на новото правителство.Първоначално написано от EsteticLoff
Правителството с к'во точно е виновно, че не разбрах? Защото задължава нас, 14-годишните пишлемета, да си изкараме лични карти до един месец след 14-тия ни рожден ден ли? Интересна логика.Първоначално написано от remix1912
...
Ем, да, зако ми е, аз няма да си я нося с себе сир може би само някои вечери, когато сме повечко хора.. то къфто съм несериозен, аз бързо ше си я изгуба..Първоначално написано от Ryapoff
![]()
Нали то дава законопроектите и приема новите закони ле.Първоначално написано от Ryapoff
Питай ваще кво е виновно правителството като трябва да се разделят с 20лв. от джоба си........![]()
Ако питате мен,мисля че няма смисъл от тея лични карти докато станем на 18,защото за нищо не може да се ползват до тогава,само да ви индетифицират,ако се гътнете случайно