- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Логопед и звука Р
Братовчедка ми посещава някаква жена вече около 4 седмици , по три урока = 12 урока. Няма ефект според мен, те нещо си въобразяват че има. Пак не го казва и това си е.
Аз попитах дали не е генетично заложено, защото от страната на баща й НИКОЙ не може да каже "р"!
Лекарката казала, че не било генетично. А аз мисля, че тя иска да им вземе парите, така и така е от малък град, явно няма оборот.
Приятелят ми каза, че и той е имал същият проблем, но около 1-2 клас посетил 3 пъти логопед и се оправил.Научил се сам какво движение на езика трябва да извърши.
Както и да е, братовчедката е на 14 (ще стане на 15 скоро) , няма ефект от уроците, семейството на баща й не казват р. Аз мисля, че няма смисъл от лекари.
Вие какво ще кажете ?
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
И аз като бях малко ходих. Май бях точно първи клас или преди това даже. Ходих за "р" и "л". При мен май имаше полза, защото се оправи. Мисля че е било по-добре, ако ходи като малка. Някак си се създава навик. И аз не мисля, че сега ще има смисъл от уроците.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
И моята братовчедка (на 7 е) ходеше, и то доста време, но и досега не го е казала. По-добре да си дадат парите на вятъра и никога да не го изговаря правилно, отколкото да я отпишат и да знаят, че е можела да се научи, нали?
Аз немога да казвам Р,имам 2 малки операций(там на горното непце и под езика ми рязаха нещо)Все още немога но пък сега малко по ясно е(от 4тия път ще ме разберете)
Имаше там слагаш си пръста под езика почваш да го мърдаш наляво надясно и казваш т-т-т-т-т-т и така.Ако го правиш всеки ден по 5 мин може и да помогне,аз не съм пробвал по сериозно и незнам има ли ефект.
>>DjBelev<<
Аз като малък не можех да казвам "Р" и после от самосебе си се оправи . Сега не мога да го казвам единствено ако много ме боли гърло . Но все пак не мисля , че е чак такъв проблем
На мен пък са ми много милички всички, които не могат да кажат "р"..чаровен недостатък![]()
But mostly I hate the way I don't hate u.Not even close, not even a little bit, not even at all..