- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- епилатора и подкожните косъмчета
здравейте. горе-долу съм запознат с методите на епилация. един приятел използва епилатор, но забелязвам че му излизат много пъпки по краката. това нормално ли е, винаги ли се получава и може ли по някакъв начин да се предотврати? та интересуват ме пъпките и може ли без тях; болката не е проблем. ще съм благодарен за всеки свестен отговор
Лошо е да си пиян и да няма кой да те подпре, но по-лошо е да си влюбен и да няма кой да те разбере!
Ако не се лъжа това не са пъпки ами просто порите се отварят и изглежда като обрив. Последния път като си епилирах краката, неочаквано и за мен цялата станах на червени петна, но за няколко часа изчезват. Ако искаш ги мажи с някакво кремче, което успокоява кожата или нещо такова, попитай в някой козметичен магазин ^^
Нормално е след епилатора да се появи обрив обаче ичзечва след около 8-9 часа ... Чувала съм , че при момчетата и след това остават едни обривчета , като пъпчици , защото имат повече окосмяване , предполагам...
От епилатора се появяват не само тези червени точици,за които говорите,но и подкожни,които са най - големия ужас.Самоя епилатор обръща косъма и той започва да расте навътре и се получават едни като черни точки и като се загледаш виждаш отдолу косъма как се е навил,а пък ако тръгнеш с игла или нещо да го извадиш става рана.
Таа .. на който му се получават такива да хвърля епилатора в боклука и да отива на козметик.Друго решение няма.
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
понякога като се епилирам ми се появяват едни пъп4ици , не ги знам какви са единствено знам 4е се полу4ават като косъма не може да пробиеако е тънък или малък
Доколкото разбрах авторът не говори за червените петънца, които се появяват непосредствено след епилация и изчезват максимум за ден. Тези пъпчици се появяват заради поникващия под кожата косъм, който не може да я разкъса. Затова става издутинка под кожата, която прилича на пъпка. От години ползвам епилатор и съм забелязала, че при различните хора различно - едни имат, други не. На мен примерно ми се появяват много такива, докато мои приятелки изобщо нямат. Според мен причината е или в по-грубата кожа, през която косъмът не може да проникне, или ако косъмчетата са прекалено тънки. Избавление няма - единственото решение е да се откажеш от епилатора и да минеш на самобръсначка. Така че пробвай с епилатор няколко пъти и ако ти се появят пъпчици мини на самобръсначка.
Изчела съм много по въпроса и каквото и да правя, не се махат напълно, но определено има неща, които помагат - да не се мокри кожата ден след епилирането (т.е. не преди, а след къпане да го правиш), да се търкаш с гъба луфа (пак поне ден след това), някакъв крем/бебешко олио/бадемово масло...