- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- въпрос за психолози ;D
я сподели мнениеце за вътрешните ми терзания беПървоначално написано от w0sh
![]()
Усети че силата е твърде непосилна за теб и се завърна в retardoland нали;д
ок не ми отговаряй,че оспамихме на момичето темата.
не бе спокоама ако от време на време има нещо и по темата ще е още по добре xd
Мързи ме да чета всички писания затова отговарм само по първия пост:
Естествено, че е възможно това по някакъв начин да влияе на поведението ти като по-зрял човек. Отношенията между родителите изграждат голяма чеаст от характера ни, въпреки че ние не го осъзнаваме. Но не само отношенията между тях са важни, доколкото и начинът по който те съзнателно са се опитали да те възпитат да разбираш взаимоотношенията между мъжа и жената.
Самият факт,че осъзнаваш възможната взаимовръзка между отношенията между родителите ти и твоите проблеми доказва, че тя не е толкова силна. Осъзнатото е преборено, но щом проблемът остава - корените му са различни.
Едва ли е точно това.Всичко зависи от собствената ти нагласа.Ако кажеш,че крушата е ябълка винаги ще мислиш така и няма да видиш никога истината.Просто си си повярвала прекалено много за отношенията между родителите ти.Започни да мислиш по по-различен начин и...може да се каже и да започнеш отначало с нова нагласа.Направи нещо,което да просветли мирогледа ти.![]()
Напълно е възможно.
Като за начало баща ти те е разочаровал,после първото момче сиг също и ти си правиш изводите....грешните изводи.
Трябва много силен характер за да го преодолееш.И това не е просто заради "модела" на поведение от родителите,мисля си че е просто разочарование,страх да не ти се случи същото и т.н.
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!
сигурна съм че имам доста силен характер така че ще го приодолеясичко е до нагласа точно !
Не само, че е възможно, ами и е много вероятно.
all day... all night... what the fuck?!
Абсолютно всичко е възможно, не само в твоя случай. Истинският въпрос е колко е вероятно.Първоначално написано от pochti
Колкото повече си мислиш, че това е причината да не можеш да водиш нормални връзки, толкова повече ще позволяваш това да става реалност. Всичко е в главата ти. Ако продължиш да се самонавиваш, ще задълбочиш проблема и тогава това ще се запечатва все повече и повече в подсъзнанието ти и тогава истинският проблем ще дойде налице.
Моят съвет е, че не трябва да мислиш за това и да приемеш за себе си, че си млад човек, който тепърва ще има възходи и падения не само в любовта, но и в другите сфери на живота си. Другото нещо е да разбереш, че нямаш нищо общо със злощастната съдба на връзката между майка си и баща си. В много от случаите, децата виждат нещастието между родителите си, особено при разводите или нестабилните бракове и си поставят за цел да не ги сполети същото. Затова трябва да си позитивно настроена и да ЗНАЕШ, че няма да те сполети същото.
За краткотрайните връзки... една много голяма част от младите, както и 20-23 годишни никога са нямали сериозна връзка, така че не си единствена. Може да си сигурна, че много голяма част от тях си имат нормални семейства. Това не е фактор, ако не му позволиш да бъде.
За пример ще ти дам, че и аз съм от тези хора, които никога не са имали сериозна връзка... връзки много, но свързани основно с отпускане на парата и плющене на женски бутове. За допълнителна информация щи дам един линк към съвет, който дадох вчера на едно момче.
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...806123#7806123 Съветът е към момче, но важи с еднаква сила за всички.
Temet Nosce
벨야카
В основата на изграждането на един завършен характер и начин на мислене и действия стоят две неща - възпитание и наследственост. Мисля, че вие съвсем забравихте за второто.
Наследствеността е съвкупност от гени и на двамата родители. Твоята личност е уникална комбинация от гените на баща ти и на майка ти. Всъщност родителите ти може да са сякви, пък ти да се паднеш съвсем различна.![]()
Ето защо има родители, които никога не са хващали книга примерно /познавам такива, давам ви пример от личните си наблюдения/, но пък децата им са любознателни. Сега ще кажете, че когато родителите ти са една крайност това може да доведе до две неща - или да си същия книгофоб или напук в по-късна възраст да заобичаш книгите, примерно => пак зависиш от възпитанието на ваще!? Да, ама не. Не е нужно родителите ти да ти дават каквото и да е мнение относно четенето. Не е нужно и да ти дават пример.
Да, възпитанието определя МОРАЛА и РАЗГРАНИЧАВАНЕТО НА ДОБРО И ЗЛО при детето, но само дотам. Първите 7 години. Оттам нататък в детска възраст и в тийн годините взимаш пример от филми, книги, съученици и най-вече сама определяш кое ти харесва и кое не. Всеки сам гради своя път и честно казано, авторке, интимните ти отношения нямат много общо с родителите ти.
Да, проблемите в семейството са проблеми и на детето. Но, това че баща ти е убил майка ти НЕ ВИНАГИ означава, че тайно докато лежиш на едно легло с мъжа си си представяш как ще го удушиш с възглавницата. Ако беше така на всички престъпници щяха да им вкарват децата в затвора преди да извършат възможно престъпление.
Та, шансовете са фифти фифти. Кое ще надделее - уникалната комбинация на гени /наследствеността/ или възпитанието и личния пример, които са ти дали родителите..
Goodbye my friend, will i ever love again?
Memories made in the coldest winter!
Dr3amy
Както забелязах в началото на темата доста хора казаха, че техните родители никога не са давали такъв пример, но пък самите те се радват на хубави връзки. Е и аз мога да се присъединя към това.
Ако не беше така, сигурно щях да кажа, че от родителите зависи как ще се държи и детето в това отношение, но ... изглежда не е така.
Аз по-скоро имам доста солиден модел (от едната родителска страна) как да НЕ се държа.
То и днешно време няма много от кой да видиш модел на стабилна връзка... незнайно на каква база явно сама съм си изградила представите и видиш ли ти съм сполучила.
Та в края на краищата се опитвах да кажа, че проблема ти най-вероятно не се корени в това. Не си набивай в главата, че задължително това ти е отредено или нещо такова. Търси причините в собственото си държание и характер спрямо околните. А може просто да не си случила на човек още![]()
НИГОКА не съм чел нещо толкова тъжно![]()
I roll big like a superstar
I smoke big like a superstar
Bitch I'm a superstar