- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Извънземните също ли са християни?
Според мен неНе искам да изказвам мнение, гледам, че повечето отговарят съркастично и няма смисъл да си хабя думите
![]()
Исус НЕ е създал света.Бог е създал света.Исус е негов син и е слезнал на земята затова сме християни.Извънземните сигурно също имат някви религии но едва ли са християни....
^ Бог=Исус=Светия дух = едно и също лице = три различни личности
научи си малко религията де. триединството е причина за смърта на много хора и трябва да го уважаваш малко от малко.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Исус и Бог са едно и също! Научи нещо за Светата тройца и какво означава триединството!Първоначално написано от Greennight
Аз да ти кажа само, че homo sapiens-ите биват различни видове. Например аз и ти сме homo spaiens sapiens, обаче преди нас е имало разни други, като например homo sapiens idaltu, който въпреки че е sapiens (т.е. разумен) биха възникнали спорове от чисто естетическа гледна точка дали е човек.Първоначално написано от geni20
Понеже ви знае много устата, я ми кажете - извънземните да не са еволюирали и те от маймуните ?
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
не не са. те са създадени от бог както и ние - перфектни и завършени.
това се познава и като разгледаме женските хиени и забележим че те имат ПЕНИС който е рудиментарен, не служи за нищо НО може да причини вреда (даже и смърт, но рядко). за'тва и китовете имат задни крака във вътрешността на телата си, зат'ва и хората имаме мускули за движене на ушите ни които не можем да използваме (но маймуните могат да използват).
бате, сериозно на колко извънземни според тебе сме правили дисекция за да ти отговорим а?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Нищо не съм казал за човешката еволюция, просто питам. Лично аз вярвам в съществуването на извънземни и искам да чуя и вашето мнение - ако Бог не ги е създал как са се появили ?Първоначално написано от gandalfepi4
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
абиогенезис => прости организми => по-сложни организми => антенки и летящи чинии
The Bird of Hermes
А защо мислите, че след като в открития космос няма почти нищо общо с Земята трябва да действа теорията на Дарвин - та тя и на Земята още не е доказана. Извадих някои любопитни неща от една статия, интересно ми е как ще ги коментирате.Първоначално написано от gandalfepi4
Известният английски палеонтолог (фосилен учен) Derek V. Ager, въпреки че е еволюционист, представя този факт по следния начин:
“Проблемът ни е следният: Когато детайлно изследваме намерените вкаменелости, било то на ниво видове или класове, ние винаги се сблъскваме с един и същи факт; виждаме групи, които не са се развили чрез постепенна еволюция, а такива, които са се формирали отведнъж.”
Друг палеонтолог-еволюционист Mark Czarnecki прави следния коментар:
“Намерените останки винаги са били една голяма пречка за доказването на теорията (еволюцията)... Тези останки никога не са ни представили нито следа от предполагаемите от Дарвин междинни форми. Видовете се появяват внезапно и отново внезапно изчезват. И тази неочаквана ситуация подкрепя аргумента, че организмите са сътворени от Бог.”
При изследване на земните слоеве и фосилните данни се вижда, че животът се е появил внезапно. Най-дълбокият земен пласт, в който са намерени останки на комплексни живи организми, е изчисленият на около 520-530 милиона години пласт камбрий. Останките, намерени в камбрийските скали, принадлежат на комплексни безгръбначни видове като охлюви, трилобити, гъби, мешести, морски таралежи, морски звезди и др. Странното е, че всички толкова различни един от друг видове са се появили внезапно и без никакви праотци. Ето защо това чудно събитие в зоологическата литература се среща като “Камбрийска експлозия”.
Повечето организми от този слой имат сложни системи и развити физиологични структури като око, хриле, кръвообращение, които по никакъв начин не се различават от тези на съвременните форми. Например двулещовата шуплеста структура на окото на трилобита е едно чудо на природата. David Raup, професор по зоология в университетите Харвард, Рочестър и Чикаго, казва: “Окото на трилобита притежава устройство, което може да бъде разработено единствено от много добре обучен и изключително опитен съвременен оптичен инженер.”
Тези сложни безгръбначни се появяват спонтанно и без недостатъци, без да е открита каквато и да била връзка с предшестващите ги едноклетъчни организми или някакви междинни форми.
Едно по-задълбочено изучаване на Камбрийската експлозия ни разкрива колко огромна е дилемата, която тя предизвиква у еволюционната теория. Последните открития сочат, че почти всички видове, най-основните животински деления, се появяват внезапно през Камбрийския период. В една статия публикувана през 2001 година в списание "Сайънс" пише следното: "В началото на Камбрийския период, преди около 545 милиона години, се наблюдава внезапна поява на фосилни останки на почти всички основни животински видове, които все още доминират в растителния и животински свят днес.". В същата статия е отбелязано, че за да могат тези комплексни и разнообразни животински групи да бъдат обяснени посредством еволюционната теория, то трябва да бъдат открити много богати фосилни пластове, които да разкриват един процес на стадийно развитие, но досега това не се е случило.
Единственото обяснение организмите да са се появили внезапно и без никакви прародители е наличието на сътворение!!!
значи сътворението на вселената е станало преди милиони години но живота не и това че първата част противоречи на библията на 100% не пречи на втората да я потвърждава на 100%???Първоначално написано от mech0
не ти ли хрумва че можеш да грешиш?
не ти ли хрумва че ГЛУПОСТИТЕ от филма "expelled: no intelligene allowed"(доста хубаво наречен така)на бен стейн, който е оценен по-зле и от жената котка с хали бери и който е източника на въпросната глупост не е бил изнасилен от учени и любителски лица стотици пъти вместо да предизвика революция в академичните кръгове?
я да видим уат дъ интернет хаз ту сейабаут ит:
http://en.wikipedia.org/wiki/Expelle...igence_Allowed
хмм, нацистите са били дарвинисти, еволюцията е конспирация на атеистите, дарвин е казал че бог е копеле... мдааа това е "леко странно"
http://www.youtube.com/watch?v=p3QHsUS3Lp4
упс
http://www.youtube.com/watch?v=VwhZq...eature=related
лъжа? нееее
http://rationalwiki.org/wiki/Expelle...igence_Allowed
това май казва всичко а?
http://rationalwiki.org/wiki/Cambrian_explosion
+
http://www.talkorigins.org/indexcc/CC/CC300.html
=
креационистически фейл
не съм включил и що-годе вдъхновената от тази теория част от "защо хората се подиграват на креационистите" но не миля че имаш търпението, сигурността и духовната сила да я изгледаш.
ПП най-малкото всъщност-замисли се - защо по дяволите учиш че еволюцията е факт като има "невероятно силно доказателство" че теорията е грешна?
на нормалните теории и едно леко им стига за да се отхвърлят веднага без и произтичещит от отхвърлянето им последствия (ще живееш завинаги на на-хубавото място във вселената)
The Bird of Hermes
това също е хубав и разбираем фейл за тебе
http://www.youtube.com/watch?v=Sui4CadfhDM
The Bird of Hermes
Признавам, че за Камбрийската експлозия ме закопа тотално. Бях чел и други обяснения, но тези 100% ме убедиха, че си има разумно обяснение. Относно търпението и духовната сила не знаеш колко филми съм гледал и колко неща съм чел за това, че Бог не съществува, но НИКОЙ не е успял да ме убеди и едва ли някога ще успее.
уау![]()
дълбоко уважавам признанието ти че си сгрешил, знам че не е лесно да се каже нещо такова.
спечели ми уважението
The Bird of Hermes
Чесно казано аз съм учила религия и бих искала да продължа,, но училището ни няма възможности заради тези глупави униформи.. Аз никога няма да спра да вярвам в Бога и винаги ще го обичам. Колкото и да ми казват, че е измислица аз си вярвам и убеждавам приятелките и приятелите ми..
Научната и религиозната представа за света. Плоскостта и овалността на земята. 'Земи да понаучиш разликата![]()
Sometimes I feel
Like I don't have a partner
Sometimes I feel
Like my only friend
Is the city I live in
The city of angels
Lonely as I am
Together we cry ..
Да, но в училище на какво може да те научат за религията? Сигурно за фактите, обичайте, традициите и т.н., но не това е важното.Първоначално написано от sladurka122
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
nameless да ме прощаваш, ама в училище нищо друго за религията не трябва да се учи освен възникване, обичаи и съвсем основни неща. На другото му се вика промивка на мозъците, да не говорим, че е и дискриминация към всякакви религиозни хора, които не са християни.
^ бе той не твърди и че трябва, да ме прощаваш![]()
иначе +1 разбира се
The Bird of Hermes
Да, и аз това твърдя, пък и не могат да намерят учители за всяко училище, които наистина да разбират същността на религията.Първоначално написано от MochaOnMyLips
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
предполагам ,че са мисюлмани![]()
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт
аре да спрем да спамим а? мненията ти не са нито интересни, нито провокативни. само стоят като лайно в кенеф и изкуствено възкресяват отдавна забравени и заровени теми.Първоначално написано от DREAM95
никой не иска да ти гледа "дам"-то или цитата на двеста страници мнение с едно емотиконче от твоя страна отдолу.
ако искаш да напишеш нещо плодотворно си кажи мнението, някаква шега, нещо остроумно, нещо което другите не знаят, или просто започни да псуваш този или онзи ама не мое са да ходиш до страница 5024 от форума, да изкопаеш някакъв франкенщайн от 2004 и да сложиш едно емотиконче отдолу!
баси тъпанарщината, кой според тебе му пука за някакво такова мнение а, на тебе не би ти било интересно да го четеш, защо му е на някой друг в такъв случай!
баси утрепака
[quote="gandalfepi4"]никой не иска да ти гледа "дам"-то или цитата на двеста страници мнение с едно емотиконче от твоя страна отдолу.Първоначално написано от DREAM95
ако искаш да напишеш нещо плодотворно си кажи мнението, някаква шега, нещо остроумно, нещо което другите не знаят, или просто започни да псуваш този или онзи ама не мое са да ходиш до страница 5024 от форума, да изкопаеш някакъв франкенщайн от 2004 и да сложиш едно емотиконче отдолу!
баси тъпанарщината, кой според тебе му пука за някакво такова мнение а, на тебе не би ти било интересно да го четеш, защо му е на някой друг в такъв случай!
многофилми гледаш пич :P баси утрепака[/quote м]
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт
тоя ти ли си ? Кога се снима ?Първоначално написано от gandalfepi4
Много си смешен ставаш за комик
само се чудя защо малко момче като тебе пише във форум ?
![]()