- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпрос за хранене
Въглехидратите не са единственият източник на енергия, те са просто първите биополимери, които разграждаш за да получиш енергия. Затова ограничаваш въглехидратите, за да бръкнеш в енергийните си запаси и да гориш мазнини. Едно на ръка, че с нормален прием на въглехидрати с храненето си имаш повече енергия, но и въглехидратите се разграждат много по-бързо от мазнините. От тая гледна точка няма как да ти е по-лесно на тренировка. Това не значи, че диетата е грешен избор.
Аз ходех на тренировки по същото време, по което ти ходиш на айкидо. След тренировка бях гладен на вълк и не просто нямаше да издържам кардио на сутринта, а сигурно нямаше да се пробудя. След айкидото мисля, че е добре да захраниш с протеини и известно количество въглехидрати. Не много, но ти е нужна енергия за усвояването на протеините. И пий много вода, защото след такива интензивни тренировки се гори огромно количество течности. Аз на една тренировка свалях по 1.5кг-2кг.
И да си кажа мнението за кардиото сутринта. Може би за отславане не е лошо да се прави кардио на гладно, но мисля, че трябва да редуваш на 2 тренировки на сит стомах - 1 на гладно. Само статистически е доказано, научно все още не, но ако тренираш редовно на сит стомах натрупваш повече издръжливост от кардиото, отколкото ако тренираш редовно гладен. Малко храна сутрин и страшно много пот може да изкомпенсират въглехидратите, които ще приемеш с храната и пак да си получиш желания ефект на отслабване.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.