- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Духовее...
Мне...но това е доста дълга тема.
Първо трябва да се запитаме има ли задгробен живот,т.е. след като един човек умре физически,и душата му ли си отива с него,или продължава да живее като дух?
Аз лично съм по-склонна да вярвам,че такива работи няма,защото не съм видяла нищо убедително,само страшни истории.
А и да има духове,те едва ли са толкова страшни,колкото си ги представяме.
Това го има при мене е при мои познати. Като малка често ми се случваше. Например веднъж се бях качила върху един шкаф ( от височките, естПървоначално написано от Nqkuf
), който беше супер нестабилен. Та, загубих равновесие и залитнах назад, като вече предчувствах как ще си разбия главата. За части от секундата даже си помислих, че ще умра. Дори не се опитвах да са наклоня на някъде или да направя нещо, за да "се спася".
Просто не виждах начин. И малко преди да падна, нещо СИЛНО ме тласна напред. Казах на наште, но не ми повярваха, а и ми се скараха. Но на баба ми й са се случвали такива неща. Явно има нещо/ някой, който ни пази и в такива ситуации помага![]()
always late but worth the wait!
има неща, които хората (поне повечето) не виждат. Духове ли са, сили ли са, не знам, но ги има и този, който не вярва, за мене е ограничен човек. Защото какво е да си реалист? Всъщност никой не знае какво е реалността, че да обяснява как свръхестественото не съществувало. Истории няма да разказвам, но реалистите да се замислят доколко човекът познава вселената, че да знае какво трябва да бъде "трезвото" мислене. А на другите, които искат преживяват странни случки само от скука- ами, по- добре да си намерят някакво друго занимание, защото не е шега работа човек да предизвиква тези непознати сили или каквото са там.
always late but worth the wait!
Такаммм...Порових се тук,защото преди малко гледах предаването "На Кафе" и там си говореха за полтъргайста Кики.Лично аз да си призная ВЯРВАМ в рези неща и много лесно се плаша.Когато се замисля обаче НЕ трябва да се плашим от тези неща,защото те не по-малко се плашат от нас(в интерес на истината е така,нали?).А и както споменаха в предаването (например полтъргайстите) полтъргайста Кики е бил добре настроен,защото и самото семейство е подходило така към него.Колкото до такива странни случки..Сигурна съм,че на абс всеки са се случвали(ще разкажа една)..
-----------------------------------------------------------------------------------
Беше лято(миналата год.)Имаше мн. чужденци и аз си бях хванала едни приятелчета(от Норвегия).Момиченцето беше Карън(колкото мен,разбирахме се на английски).Една вечер,нз откъде ми хрумна да викаме Дама ПикаМежду др. Карън нямаше никаква представа за нея,но аз настоявах...Някъде бях чувала,че се вика с помощта на огледало и някакъв смешен ритуал(както и да е).Изпълнихме го(горе във флаято на хотела). Нищо не стана и ние решихме да слезем долу и да изиграем една игра на джаги.На стълбите усетихме нещо като леко земетресение(за части от сек.).Признавам си малко се изплаших.Попитахме персонала дали и те са го усетили,но те отговориха НЕ.След това се качихме до хотелската стая да си оставя картите,които ни трябваха за ритуала.Изведнъж лампата започна да премигва(да се изкл. и вкл.)Ние с Карън така се изплашихме,че се прегърнахме(като Скуби Ду и Шеги
).Когато спря да премигва бързо изтичахме до ресторанта на хотела(не правя реклама на хотела де...).След това изчезваха неща и пак се появяваха на различни места,но изписах цял роман ии друг път още..
Сега като го разказвам ми се струва малко смешничко,но преживяването е направо....
Аз пък докато гледах ''На Кафе'' имаше една табела там и тъкмо разправяха за духове и табелата паднаГала започна да си изпуска кафето...
![]()
![]()
Сега аз да ви разкажа една история.Беше преди 3,4 годинки.Пра-Дядо ми беше болен и баба ни извика ако искаме да се сбогуваме(те са в друг град).Ние така и направихме, отидохме.Дядо беше ляко... взел да откача.Вече питаше кой си ти и някакви такива.Аз заспах.Като се събудих майка ми каза че дядо ми е починал.И ми разказваше какво е говорел.Казал и е: ''Виж, виж... виждаш ли тея хора?'' Болни са, бършат си носа със кърпи''.После започна да си спомня минали моменти когато е бил млад.
-''А, заляпиха ми се рацете, не мога да ги отлепя''А той ги беше хванал една за друга.Накрая е казвал на някакъв нвгов починал роднина: ''О, здравей! Какво правиш тука?'' И казал каде ме затваряте?! ''Виж колко пясък има на тавана''. И на края е казал: ''Пуснете ме!!! Къде ме водите, оставете ме?!!!![]()
![]()
Още в началото когато е казал, че е виждал хората болни е виждал какво става на погребението му.Всички хора са болни, т.е плачат затова им тече носа и използват салфетки.Имам чувството, че животът му е минал на лента.И когато носеха ковчега имахме един черно-нял котарак и много интересно нали когато почине човек не трябва да има котка за да не го прескочи за да не стане еди какво си.Баба гонеше котаракът, обаче той бягаше и искаше да влезе в стаята като ненормален бягаше.И се скри под масата и гледаше все едно незнам...някой ще го убие.Нали знаете какви стават очите на котките като се уплашат?Едни меко казано ОГРОМНИ му бяха зениците.
![]()
![]()
![]()
Иняче вярвам във всичко.НЛО, духове.... тази тема ми е една от любимите.На мен само мистика и загадки ми дайте![]()
![]()
... Мисля, че и НЛО съм виждала
звучи смешно, но факт
Намирайки тази тема искам да ви споделя нещо много странно..
Миналата или по - миналата седмица си легнах късно, защото гледахме накакъв филм по новатв, за някаква худо магия, някакви негри дето се вселяват в по-млади хора и душите на младите отиваха във вече остарялите тела на худо негрите.. ( не знам как да го обясня, беше г/д страшен ).
Легнах си и всичко ОК, докато не се събудих по едно време ( нз колко часа е било ) и усещам някакво присъствие в стаята и чувам как паркета скърца леко, но първоначално си помислих че е котката, защото тя живее със нас в къщата.. спя сама в стая!
След малко си затварям очите и по едно време някой ме погали по косата.. не беше силно, но беше достатучно за да го усетя!
Замалко да се попикам.. не посмях да си отворя очите и чух пак леко скърцане.. поседях будна около 1 час със силно стиснати очи.. беше ме страх да дишам!
Заспала съм и сутринта мама влиза в стаята ми и ме буди за училище казвайки ми думите " ще убия тая котка.. цяла нощ спи върху мене "
тогава разбрах че не е котката, но и 100% не са били мама и тате, защото врата скърца и щях да я чуя ако някой беше влизал!
Следващата нощ вобще не съм спала, но нямаше нищо и така до днес!
Определено вярвам в такива неща! Случвали са ми се и са ми разказвали!
Веднъж едно момиче ми разказава как през зимата били в една стая с татко и ( на село ) и изведнъж видяли как стъклото се запотява в кръг се едно някой диша много близо до него, баща и видял и станал, отишъл до стъклото което нямало перде ( се пак на село няма нужда от пердета на 2-рия етаж) и се опитъл и нямало никой! Майка и била в другата стая ( оправяла леглата ) и изведнъж ги извикала.. те отишли и тя казала на бащата че сула някой да удря 2 пъти в стената..
Приятелката ми била малка тогава и каза, че ни си спомняла дали било точно така, но си спомняла това за стъклото много добре!
Има и други истории но друг път ще ги напиша!
-------
Искам да се извиня ако имам някакви правописни грешки! (:
Can't get you outta my mind ♡
Това е много интересно...Нямам търпение пак да ни разкажеш нещо.
Жалко, че тази темичка рядко се коментира.Но е страшно интересна!!!
Много хора са слушали за фаталната жена Дама Пика и даже са пробвали да я призоват. Но дали знаят легендата за живота на този страшен призрак...
Легендата разказва, че Дама Пика е била девица, която е живяла през XIII -ти век в едно селце. Тя е била най–красивото и най–желаното момиче там. Всички мъже в селото въздишали по нея, но тя не им обръщала внимание, тъй като била много целомъдрена и затворена в себе си. Скоро отблъснатите ухажори се озлобили срещу нея. Решили да я нападнат и обезобразят. След като извършили своето намерение, я прокудили от селото и я обявили за вещица. Причината, чрез която я обявили за такава е, че тя успяла да омае всички мъже в селото и околностите.
Обезобразено, момичето обикаляло дълго време из горите с мисълта за отмъщение. Тази мисъл я обсебила и тя лека - полека се превърнала в истинска зла вещица. Преди да умре направила необичайна магия. Заточила своята зла сила в едно огледало. От този момент всеки, който застанел пред това огледало, след като я призове полудявал, защото в огледалото се появявало обезобразеното лице на вещицата, покрито с черен воал. Имало и такива, които привидно били пощадявани от гнева й. Тя им задавала три изключително сложни въпроси и след като не успеят да отговорят на тях, те били затваряни при нея в огледалото и изчезвали завинаги от този свят, без да оставят никаква следа след себе си…
Има само един ден в месеца, в който може да се призове този адски студен, но чаровен призрак и той е при пълнолуние. Тя трябва да бъде призована точно в 24 часа, тъй като тогава тъмните сили имат най–голяма сила.
Когато бяхме малко често викахме Дама Пика, но нищо не ставаше! ( просто нещем не можехме да спим от страх )
Викахме и Сапунчо..![]()
Имаше едно момиче, Петя тя беше по - голяма от нас с няколко години а ние да сме били на 7-8 ( не повече ) и тя ни викна в тях да викаме Сапунчо..
Беше подготвила всичко.. и сапуна и свещите!
Бяхме общо 4 с нея и си затворихме очите ( бяхме около свешите и сапуна ) викахме там 5 пъти " Сапуунчооооооо... Сапунчоо "
Когато си отворихме очите имаше стъпки и яко се стреснахме обаче няма и след 5 минути тя ни каза че била направила стъпките с нож предварително и кога сме си затворили очите просто обърнала сапуна!
Вярвам в духове, но в Дама Пика и Сапунчо.. НЕ!![]()
Пффффф стреснахте ме бе
И аз да разкажа една случка,която ми се случи преди няколко години ..
Лятото на 2007 отидохме на море във Варна и останахме да нощуваме в едни наши роднини.Бяхме бащата,майката,сестрата и аз.Роднините ни живеят в една грамадна къща на 3 етажа и имаше много място.Ние със сестра ми решихме да си легнем заедно защото сме си близки пък и обичаме да си говорим преди да заспим.До нашата стая беше спалната,иии имаше стъклени врати,които деляха двете стаи.Както се унесохме изведнъж от другата стая се чу нещо като шум а всички бяха долу в градинката и пиеха още.По едно време ние се изправихме ии видяхме че в другата стая е пуснато нещо като телевизор но .. по принцип сме ходили там и знаем,че такъв няма .. Ние усетихме как този светещ квадрат се доближаваше до нас и веднага с разтуптени сърца изскочихме от леглото и бягахме със всичка сила да долу..Така цяла нощ стояхме будни,сън не ни ловеше .. На другия ден разказахме за случката на леля ни,която е вярваща и каза,че това е бил нашия чичо,който същата година се обеси точно на Великден и стоя 3 дни на въжето,без никой да го открие ..Оказа се,че ние бяхме легнали на негово легло и оттогава не сме стъпвали в тази стая ..
Това и до днес ми остана като белег и като се сетя целия настръхвам ..
брр ...
Еми..Зависи от гледната точка.Едни вярват,други-не.Аз лично май не съм се срещала с такива..
X.O.X.O :]
Намерих една история по истински случай в интернет!
Един таксиметров шофиор си карал и минал през едно гробище.Навън било много студено, а на пейката пред гробището стояло едно малко русичко,бледо момиченце със синя рокличка с презрамки. Тъй като навън било много студено,а момиченцето било самичко,шофиорът го качил в колата и му дал якето си и го закарало в къщи.Момиченцето посочвало пътя само с мимики. Най накрая стигнали и мъжът казал на момичето ако иска да влезне да вземе пари да му плати и момичето кимнало.Изминал се половин час, но детето не дошло и затова мъжът решил да звънне на вратата да си вземе поне якето и му отворила една жена. Той казал на жената че преди половин час тук е влезнало едно момиче,като подробно дал описанието на момичето и жената му казала: Вие знаете ли,че преди една седмица погребаха дъщеря ми изглеждаща по този начин!След време същият този мъж отишъл на гроба на един свой приятел и съседният гроб бил този на момичето върху който било поставено якето му!
Изчетох всичките 35 страници дотук с голям интерес и забелязах,че доста от случките са идентични.Смятам,че има някаква енергия,която остава след като почине човек и тази енергия е причината за странните случки.
Преди малко мама видя,че съм отворила тази тема и ми каза,че във форума,в който тя влиза имало тема ,написана от 1 жена,която организирала вечеря и били две семейства и изведнъж една от чиниите на масата просто се пръснала от нищото.Всъщност ако човек се поинтересува ще се натъкне на много такива феномени та това ме навява на мисълта,че не сме сами със сигурност![]()
Освен това се заинтересувах и от така наречените "съботници" и се сетих за леля,която ни разказа веднъж,че сънувала как я залива цунами и точно на следващия ден гледала по новините,че огромно цунами заляло бреговете на Япония(май там някъде беше,но няма значение де).Питах току що мама и както очаквах се оказа,че леля е родена в събота.Освен това на мама мъжът е леко странен(симпатично странен),но и за него имах някакво предчуствие и погледнах...оказа се,че и той е съботник.Отново преди малко го попитах дали е имал подобни пророчески сънища и той ми отговори,че вече даже не им обръщал внимание!!! Повече не съм го и питала,че нещо не ми изглеждаше в настроение
![]()
Гледам,че стана малко дълго,обаче има и още![]()
Татко ми почина преди 8 години и баба също преди около 4,но всъщност никога не съм имала странни случки свързани с това.НО на задушница(беше скоро) бях сама останала вкъщи и още през деня си стоях в хола и нещо си скубах веждите и през това време си работи телевизора.. е изведнъж звука започна да се намалява сам и като погледнах дистанционното си беше пред мен,така че няма как без да искам да съм натиснала копче.Поуплаших се и отидох в моята стая на компютъра да се поразсея и скоро след това се чу някакъв трясък във вратата(входната,която е желязна).Е тогава страшно се стреснах ,веднага взех телефона и звъннах на първия ми попаднал номер и си говорих с момичето 20 минути.Тя и тя е малко шашавата ми каза,че няма от какво да се притеснявам и че така просто починалите показват,че са тук и че ни пазят.После звъннах на мама и на мъжа и и той ми препоръча да сложа свещ и вино и просто да не се притеснявам.После се оказа,че копчето на телевизора(за звука) е натиснато и предположихме,че малкия ми брат го е направило,но пак е странно как точно тогава е започнал да се намаля звука..
Извинявам се,че съм написала такива романи,а пък и като се знам как пиша може и да не се разбира много![]()
Аз съм сигурна, че си има духове. За извънземни...не знам, но може би има. На мен лично са ми се случвали много странни неща, които мога да свържа с духове! Затова не се съмнявам, че ги има!
Вярвам !
По принцип не вярвам в такива работи, но един път ми се случи една случка. Не е страшна, а за мен дори по-скоро беше тъжна. Абе, лежа си аз една нощ и се мъча да заспя, сигурно беше 1-2 часа през нощта и изведнъж чувам как някакви животински лапи вървят по плочките в коридора, ако сте имали/имате куче би трябвало да знаете какъв е звука. Ние по принцип имахме женски Доберман, който бяхме отгледали от много малък и много си я обичахме, но остаря много, имаше какви ли не здравословни проблеми и се наложи да я умъртвим. Беше ни много гадно, но ни беше жал да я гледаме как се мъчи. Та, щом чух стъпките и веднага се сетих за нея. Стана ми едно тъжно, толкова пъти съм я чувал да върви из коридора, докато беше жива, и звукът беше абсолютно същия, все едно наистина беше тя и идваше към стаята ми. Станах, за да се уверя, че в коридора няма някоя гадинка, влязла през терасата, но естествено нямаше нищо.
Други неща не са ми се случвали, вероятно и затова не вярвам. Като бяхме по-малки, аз и няколко приятелчета от квартала, сме викали всякакви Дами Пики, Сапунчовци, Мапунчовци и какви ли не такива глупости, но нищо необикновено не е ставало, с изключение на това, че един път, докато уж бягахме от сянката на Дама Пика, един от "групата" се спъна и си охлузи яко десния крак.
В НЛО и извънземни вярвам, понеже преди 1-2 години, минавайки с баща ми през пътя Плевен-Ловеч, и двамата видяхме някакви необичайни светлини в небето, което беше доста ясно тази вечер, но като цяло да си говорим за "извънземни" е много относително, защото накрая ще вземе да излезе, че ние самите сме извънземни, преселили се от някоя друга планета...![]()
Принципно не съм виждал и не мисля,че има... но всеки вижда това,което иска... Лошо е,когато фантазията и реалността започнат да се преплитат![]()
Страдам от синдром на придобита Еуфория!!![]()
да определно има духове, макар да съм реалист и да не ми се вярва, чувала съм скърцане по дъските в хола посред нощ, затръшващи се врати, на 40 на дядо ми всички в къщи чули как на 2 етаж врата се затръшнала а там нямало никой и преди това баба ми разказа, как се събудила една нощ от хлопане по прозореца(тя живее сама след като почина дядо на село) а там жива душа няматъжно ми е за нея защото е самичка и това е голям стрес, тя още не може да прежали дядо, аз обаче не се плаша от тези неща би ми било интересно да срещна дух но не бих истрясала, трябва да свикваме с тези неща, те са част от Света
![]()
разправят че ако телевизора изпука значи някой твой близък починал е при теб
о.О леле това ме от всичките истории дето изобщо не ме изплашиха това направооо.. значиии дядо ми почина преди няколко години и нз дали преди това телевизорът е правил така но доста често го чувам да изпука при това 95% от пътите е през ноща... о.О охх това вече си ме стресна....
BREAK DANCE (H) BEATBOX (H) GRAFFITI (H)
ХахахахаПървоначално написано от BubbleZzzeeettta
Ебати долнопробния опит...Не си самовнушавай.
1.Виж колко е лошо качеството,онова "червеното" изобщо не се различи дали е парцал или глава,или маска...
2.Ако имаше такива "демони" във всеки изоставен кенеф половин БГ щеше да ги е виждала![]()
3.Такива същества няма
4.Духове в големи градове няма,или поне никой не е виждал
5.Духовете са активни предимно след 11-11:30 вечерта(поне аз няколкото пъти,в които виждам е все около полунощ)
6.Духовете са тъмни силуети,понякога имат доста отличителни форми,но все пак са безцветни(а не яркочервени)
Та,който иска да си вярва в тролове,караконджули,гобли ни и други глупости,но според мен такива неща няма и няма да повярвам в тях,докато не ги видя с очите си!![]()
Първоначално написано от Golqmpi4
тии що не си повярваш че ти си центъра на Вселената а? ; )
BREAK DANCE (H) BEATBOX (H) GRAFFITI (H)
Иначе вярвам в духове.Беше преди 2 години.1 седмица след като дядо се обеси аз и мама си седим в хола към 1:00 и гледаме филм.И изведнъж по прозореца на терасата започва да се чука ..първо 3 пъти,после спря и пак 3 пъти ..вратата леко се отвори.В къщи си бяхме само двете с мама.![]()
![]()
живеем на 4-тия етаж.
I remember your name crying in a rain
When you left and close my door
I remember myself in my emptiness
Waiting for a special call…
Eric <3 Pam <3 Jessica <3 True Blood <3
Снощи в 1 часа (С какъв акъл го гледах по това време . . . не знам) тръгнах да гледам история по действителен случей. Мен попринцип тези неща хич не ме плашат, но след като изгледах документалния филм, не знам какво ми стана, но ми стана едно страшно. Хич не се плаши от такива работи, но просто този филм леко ме накара да изпитвам страх, не знам защо.
http://vbox7.com/play:8ed1f06f
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac