Първоначално написано от
autumn666
И твойте бая ме стреснаха :Д
Душата? Мисля, че някой потребител го беше обяснил преди мен, но тъй като ме мързи да търся ще се опитам да го кажа по подобен начин. Цялата вселена е енергия, следователно и ние хората. След като човек почине, неговата енергия не се губи, защото няма как. Вярвам, че именно това е "душата" - някакъв сноп енергия вътре в нас.
От там нататък всеки си вярва в различни неща, свързани с душата, които му се струват най-логични.
Не знам дали ще разберете моята теория, но ще ви я кажа, какво пък.
Не съм религиозна, но вярвам в прераждането. Теорията ми е, че след като един човек почине, душата му може да се задържи колкото си поиска време на земята, ако е привлечена от нещо на нея и още повече, ако живота и е бил отнет насилствено. След това не отива в никакви Ад или Рай, а се ражда отново в друго тяло. Не случайно има хора, които имат някакви мътни спомени за нещо от предишния си живот или знаят чужди езици, могат да свирят на някой инструмент от много малки, без да са се учили на това...
Аз самата съм преживяла нещо подобно, което ме е карало да вярвам в това, но не знам дали ми се иска да го споделям тук.