Понеже видях една тема"Размери на модел" и там бяха дадени няколко сайта за изчисляване на ИТМ,които обаче не изчисляваха правилно.Първо,защото тези скали са за жени над 19 години,а все пак това е тийн форум и второ,защото формулата е една,а те изчисляват различно.Скоро си купих книгата"Диета само за тийнейджъри" и там е описано всичко:
1.Раздели теглото си в килограми на височината си в метри.
2.Раздели резултата на височината си в метри.Това е твоят ИТМ.
Скала:
Години|Оптимaлно тегло|Леко наднормено|Наднормено|Затл ъстяване
..13-14 -|....19-20..............| 21-23...............| 24-25.........|26+
..15-16 -|....20-21..............| 22-24...............| 25-28.........|29+
..17-19 -|....21-22..............| 23-25...............| 26-29.........|30+
Забележка:Не забравяй,че и много и разлини фактори влияят на твоя ИТМ.Нормално е момичетата(и момчетата) да напълнеят бързо през пубертета,когато ИТМ почти всеки ден се увеличава.Освен това,ако си с едра физика и тежки кости,твоят ИТМ може да е висок,дори и да нямаш излишни тлъстини.И обратно-ако си дребна и слеки кости,твоят ИТМ може да е в границите на нормалното,но въпреки това да имаш излишна телесна мазнина.
най - голямата глупост, която съм виждала![]()
Да нямаш анорексия?![]()
wtf?![]()
29/30+
Затлъстяване
![]()
-What are you looking at? o_o
-You, obviously. *smile*
_________
Sex.Love.Control.Vanity.. <3
Скалата, коята е дадена мисля че не е за това колко килограма трябва да си. Аз като пресметна теглото си делено на височината ми и после резултата го разделя пак на височината получавам 17.353.... и много др. числа мисля че таблицата се отнася за това, а може пък и да греша не знам![]()
![]()
Това не е за килограми.Пресметнете по формулата и тогава вижте,четете ли изобщо??![]()
аа схванах![]()
но .. wow wow wait ..
получих 18 ?
не съм толкова слаба![]()
-What are you looking at? o_o
-You, obviously. *smile*
_________
Sex.Love.Control.Vanity.. <3
Аз едвам стигам оптималното???
![]()
![]()
Аз съм под оптималното тегло.Невъзможно!!
Неприлично Щастлива .. : )
На мен ми излезе 20 и съм на 16.И аз мисля, че съм с оптималното тегло за възрастта си.
16 и нещо ? Да, да...
И аз съм с оптимално, но не мисля че трябва да се водим по тези таблици![]()
Chudu... 18.32?!?!