.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Тема: ХУМА

ХУМА

Здрасти Косата ми е много изтощена и винаги расте до някъде и после започва да цъфти и просто не мога да си пусна дълга коса И баба ми ми каза, че хумата много помагала та реших да пробвам. Смесих хумата със зехтин, стоях с нея 20 мин и после я измих с вода. И като изсъхна косата ми стана ужасна, изглеждаше сякаш е мокра и не можех да се среша, направо ужс Ии моля, ако има някой, който ползва хума за косата си да каже как го прави, т.е слагате ли нещо друго към хумата или само вода и после измивате ли си косата с шампоан или преди това?? И най-важното има ли някакъв ефект?

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    Здравей Хумата е велико нещо обожавам да си правя маски за косата,лицето с нея и резултата винаги е супер.
    Аз си правя маската така : Смесвам хума,оцет и мед и малко вода.Като съотношение е горе долу така (косата ми е много дълта,така че за тебе може би ще трябват в по малки количества) в буркан слагам 150мл оцет,2/3 супени лъжици оцет , 4/5 с.л. хума,затварям капака и разтръсквам докато се смесят добре.После добавям вода почти догоре и пак разтръсквам докато състамките с есмесят напълно.Слагам на косата и стоя 10-15 мин,може и 20 Изплаквам добре и после с малко шампоан доизмивам останалото от маската.Имай предвид,че хумата когато засъхне се измива по трудно затова изплаквай косата си по - дълго,за да си сигурна иначе после остават малки шупли ,които наподобват пърхут
    Веднъж седмично е добре,но може и два пъти Четох,че в тази маска може да се добавят и 2/3 капки бадемово масло в случай,че косата ти е по суха,но може и без него,ако ползваш балсам за коса

Град
    София
    А и забравих да ти кажа ,че хумата е страхотен стимулант за растежа на косата подхранва я и я заздравява чувала съм ,че предпазва и от пърхут :P
    ако имаш въпроси питай :P

Ами оцетът измерисва ли се после?

^измирисва се,поне при мен още при къпането

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от sladkotykate
    ^измирисва се,поне при мен още при къпането
    да,и при мен се измирисва,а той придава невероятен блясък

аз за косата не съм я използвала ... ползвах я само за маска за лицето но не ми хареса стои като кал и после се мия 10 мин... защото е засъхнала като циметн ползвах я 3-4 пъти и до там .. аа ии не видях ефект ... незнам въпреки че всяко мнение за нея е страхптно ... пробвай

Аз съм ползвала този шампоан с хума и бях много доволна!

Аз я смесвам само с вода , след което си измивам косата с шампоан и съм доволна ... Използвала съм и хининовия шампоан - той също е добър

Повече от фен Аватара на lunichkataaa
    Град
    вкъщи :)
    Моята коса принципно си е наред, но в последно време много започна да пада и да се омазнява на втория ден след като съм я мила. Пробвала съм много шампоани, маски, балсами, но нищо. Вече не знаех какво да я правя и вчера ходих на фризьор. Попитах я и тя ми каза да пробвам с хума и да си сменя шампоана. Още след като излязох от салона реших да отида до магазина и да си купя. Не знам ти в каква последователност си си направила всичко. На опаковката ми пише, че след като се измиеш с шампоана, трябва да подсушиш косата, след което да си сложиш маската като започнеш от корените, а след това сложиш и на цялата коса. Държиш така около 20 - 30 мин и я миеш обилно с вода, най- накрая слагаш балсама. Та пробвах и стана супер. Е, малко по-твърда ми е от обикновено, но ако спре да ми пада и да се омазнава толкова бързо мисля, че ще го преживея. Иначе какво слагам - 2 супени лъжици хума и вода, така че да стане на каша. Това е. Съжалявам, че стана малко по-дълно, но нямаше как!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от vIKToriYa
    аз за косата не съм я използвала ... ползвах я само за маска за лицето но не ми хареса стои като кал и после се мия 10 мин... защото е засъхнала като циметн ползвах я 3-4 пъти и до там .. аа ии не видях ефект ... незнам въпреки че всяко мнение за нея е страхптно ... пробвай
    За да не се налага да се миеш толкова дълго вместо с вода я смесвай с малко кисело мляко и аз много мразех това че се мие трудно но една позната ми каза за киселото мляко и останах много доволна - с него маската не засъхва така,мие се много бързо,а и млякото си е полезно за здравето на кожата - едно време са си слагали чисто кисело мляко на лицето като маска

Супер фен Аватара на dqvolcheto9
    Аз си купих хума и направих следната маска :
    3-4 супени лъжици хума
    150 мл оцет
    Разбъркваш хубаво и слагаш на косата..седиш 15 мин и измиваш..Пише ,че може да не се ползва шампоан ,ама аз си сложих съвсем малко да се измерише оцета.После косата ми беше страхотна ,мекичка ..
    Мацки да ви питам ако примерно на всяко къпане си правя тая маска може ли да ми стане нещо на косата ? Аз мисля ,че не ,но все пак да питам и вас.Мерси предварително
    ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3

Град
    София
    Ми то съм чувала,че е шампоан,така че не би трябвало да има проблем После с малко обикновен ,за да измие хубаво хумата от косата
    П.С. И аз съм се питала същия въпрос

Ами доколкото знам не може нищо да ти стане на косата естествено ако хумата е качествена Чувала съм, че на някои им става много суха косата, затова е хубаво да се слагат няколко капки бадемово масло.
    Благодаря на всички за мненията ( ) и днес смятам да си направя маската с оцет,мед и хума. Надявам се да не стане като първия път

Супер фен Аватара на dqvolcheto9
    Мерси много.. Ся ще си правя пак маска
    ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Tallulah
    Аз съм ползвала този шампоан с хума и бях много доволна!
    Понеже не съм го виждала по магазини и аптеки, препоръчвам този http://www.izgodnobg.com/ceni/403369...mpoan-huma.php
    200 мл за 1.60/1.80/2.00 лв в зависимост откъде го купувате.
    Понеже е доста гъстичък- трудно се нанася и разпенва, си го разреждам с вода и разклащам интензивно.
    Другият, който мога да препоръчам от тази серия, е шампоанът с хинин.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си