Цитирай Първоначално написано от krem4et0
Защо си се записала да следваш нещо, което явно не ти харесва? По-добре щеше да е да пропуснеш 1 година, да и седнеш на д-то и да четеш за догодина, отколкото да си губиш времето и парите с нещо, което не искаш. Преместването в друга специалност в същия ВУЗ е сравнително лесно, ако имаш успех и причина. Преминаването от редовна в задочна форма, както и повторно връщане в редовна форма става чрез молба до ректора, но за местене между университетите си трябват пари. Университетите използват субсидии, за да те обучават. Те зависят от утвърдения плам-прием на конкретния ВУЗ. Когато ти се местиш, де факто за теб в новия ВУЗ няма субсидия...и си плащаш. сега с приемането на кредитната система уж нейното прилагане, не би следвало да имаш подобен проблем. Трябва само да имаш определен брой кредити и да се местиш в сходни специалности, но на практика не знам как е. Проучи в дадените университети как стоят тези въпроси.

Иначе моя колежка още 2005-та се премести от Информатика в Свищов в Счетоводство в УНСС. За приравнителни, местене и прочие галимации тогава даде към 5 000 лева.
Ами всъщност не съм се записала нищо и май ще пропусна 1 год.-точно това ме притеснява. Затова мислех да се запиша някъде при незаети места, а другата година да се преместя, но като гледам, май е по-добре да пропусна...