- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Пукнати нокти ....
На краката ноктите ми гледам около средата на самият нокът има няква черта като от напукано само на краката са а не на ръцете на кфо може да се дължи ????
Липсата на витамини са старата представа за обясняване какво са точно тези бели чертички върху ноктите.
Съвременната представа го обяснява с леки нарушения в клетките в основата на нокътя, които непрекъснато се делят, за да направят нокът.
И все още не е ясно защо точно така се случва. Поне не е опасно![]()
Don't deny the obvious...
аз не говоря за бели чертички ! казах че самият нокът последата има линия напукана в буквалният смисъл напукана мога да си я чопля и се чудя от кфо е станало като не сам се удрял никъде а е на всички пръсти на краката ми .........
И аз го имах това до преди 2-3 години. С времето се маха.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Има едни заздравители.. Като безцветен лак са. Хем правят растежа по- бърз, заздрявяват ти ноктите, ако са чупливи .. иии .. не знам .. може да помогне ..![]()
Това, което не те убива, те прави по- силен.
Напуканите или нацепени нокти:
Сухите и чупливи нокти, които се напукват или нацепват прекалено често, са признак за съществуването на заболяване на щитовидната жлеза. Напукването и нацепването на ноктите в комбинация с появата на жълтеникав оттенък говори за развитието на гъбична инфекция.
Това открих, не знам до колко е вярно и дали наистина това е причината за напуканите ти нокти..Не знам какво да те посъветвам...най-добре отиди на лекар.
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Първоначално написано от elito0o0o0
те не са му чупливи и тфа вече взе да се маха и все пак странно защо беше само на краката би трябвало и на ръцете да имам ако е имало някъв проблем ........ и както казах взе да минава такаче ......
и ми се случва за 1 ви път не е било постоянно ........