- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Приятелят ми се промени
Не сме били много близки приятели, но в момента се притеснявам за него. Винаги ми е било интересно и забавно с него, научил ме е на много неща и сме си говорили за какво ли не. Сега корено се е променил, не мога да позная. Имахме толкова сходни интереси, които обсъждахме, а сега единствена ни тема е Бог. Цяло лято приятелят ми обикаляше християнски лагери. Нямах възможност да говоря с него през това време и да разбера какво става. Нямам нищо против вярата му, но той говори само и единствено за това.(аз не съм вярваща) Притеснявам се да не станал част от някаква секта, която му промива мозъка. Просто не е същия, искам си стария приятел.![]()
И на мен ми се струва, че няк'ви секти му промиват мозъка.По-добре излезте двамата, започни да му говориш за предишните ви интереси, разпитай го какво правят на тези "лагери" и т.н. Обясни му какво мислиш и така, ако не помогне - не знам просто
![]()
ох, и аз имам един познат дето е доста вярващ.. той поне не говори за тва.. още не знае, горкия, че съм върл атеист
излезте с твоя приятел, поговорете си, кажи му, че се е променил... и го питай откога не сте говорили за различно от бог.. ъм.. да, дано това да го накара да се замисли![]()
Разрових се в google и прочетох това-онова за сектите. Като сравня разказите на приятеля ми с това, което прочетох... определено си е секта.![]()
![]()
![]()
говори му...
накарай го да си спомня неща,които сте преживявали.
Запознавай го с нови момичета....
Просто го разведрявай,човека яко се е спекъл..
А и да е секта,с подкрепа от приятели и семейство ... ми ще му помогнете!
просто го карай да излиза сред повече хора и се опитай да заемеш мозъка му с нещо друго освен Господ!
ПС:АКо му кажеш,че си мислиш,че това е секта,само ще го отблъснеш от себе си!Изчакай и подготви почвата!
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!
Според мен ако в някоя секта вече са му промили мозъка...много трудно,ако не невъзможно,ще се върне на земята...
"How much worse can things get?" that's my motto...they always do get worse but I still use it... ^^
като е слаб и е повярвал... трудно вярвам на някого, различен от себе си.. а понякога и на себе си нямам вяраУспех...
Ако е влязъл в някаква секта, трудно ще се отбие от нея. Като съм при баба ми и там има нещо като "секти" и почти всички са там и всеки, който е влязъл, не се е махнал. Не знам точно как ги залъгват, но факт е, че се подкрепят взаимно. Родителите оставят имуществото си на хората от сектата, а не на децата си. Хората имат по 4-5 деца, защото е грях да се предпазваш, защото щом Бог е решил да имат дете, те трябва да го имат. Жените ходят с рокли, поли, момиченцата със забрадки О.о Не мога да ги разбера. Уж са нормални хора, ама като кажат, че ходят в тия "домове" и всички странят от тях. Имахме и един познат, също беше от тия секти и през 2 секунди говореше колко било хубаво, дали сме искали да ни почете, някакви листовки да ни дадеУжас... Но пък си живеят добре, имат си "приятели" почти във всяка една държава и ако искат да идат някъде, винаги ще се намери кой да им помогне. Та ти ако искаш да си го върнеш, ще е малко трудно. Той иска ли да ходи на църква? Защото нашите сектанти не приемат църквата, не палят свещи и некви такива... Добре ги подлъгват, даже не знам как може да се отърве от тях :/
Фанатик... Не знам, едва ли някой може да ти помогне срещу промит мозък.
Не знам, поговори с него. Или опитай се да говорите за други неща, но това предполагам си го правила.
Благодаря ви за отговорите. Надявам се да успея. Ясно ми е, че няма да е лесно, но не мога да го оставя така. Той даже започна да убеждава и мен да стана 'вярваща'.![]()
Много е просто.Кажи му истината,че Бог няма и си готова.
долкото знам те се колят в жертвопринушение , така че хубаво си помисли дали има нужда да се навърташ около гилда му и самия него
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
мм... обмисли предложението и откажиПървоначално написано от Seductress
![]()
Luxury - това за гилда ми хареса
remix1912 - грубо за вярващите, но... факт![]()
Какво ще му обмислям?Първоначално написано от Tempest
Винаги съм си мечтала да бъда част от секта. Разбира се, че ще откажа.
![]()
Въпроса сега е; да се правя ли, че го разбирам с тези негови вярвания, за да ми има повече доверие? И после малко по-малко ще му припомням за миналото му 'аз'. Най-лошото е, че в момента той мрази това, което е бил, а си беше съвсем нормален.![]()