Сега ставам девети клас. Миналата година отидох в новото си училище , скиптично настроена, притеснена, затворена и резулата: 2 приятелки от целия випуск на фона на 250 непознати. Не съм се запознала с никога от другите класове, причината ли? просто съм притеснителна, не ми е удобно да отида при някоя група от 10 човека и да кажа "Здравейте аз съм Петя", Дори и да го направя ще ме изгледат странно и до там ще се стигне. Имах шанс, в началото на годината, но уви не се възползвах, изпуснах го и сега съм в това положение и се страхувам да не се повтори същото и в девти клас. Сега ще учим с 10,11,12 и искам да се запозная, да имам много приятели а не само 2, надявам се сега пак да имам шанса да се запозная с някого от горните курсове и не искам да изпусна и него.. просто не знам как да се запозная с някого, при положение че съм сама, няма кой да ме запознае, а ако отида просто така и си кажа името ще изглежда тъпо.. ако можете моля дайте ми някакви съвети, просто какво да направя, как да завържа разговор с хора които не познавам и въобще как да постъпя?