- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Комунизмът в България
Какво е вашето мнение за комунизмът в България преди 20г. ?
Споделете вижданията и мненията си тук.![]()
http://grigorsimov.blog.bg/politika/...956-59-.597088
На, чети! Продължението е в следващ постинг.
Разстрел за всички изверги- комуняги!
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Ами, тоя за който си писал е бил ОТЯВЛЕН фашист. Той си го е описал в биографията. Защитава нацистия режим и съд в Германия - хаха - и накрая доказаха, че Г.Димитров е невинен и никой комунист не е палил Райхстага! И след този процес, нацистите биват осмяни от света и тогава почват да трепят наред- комунисти,демократи, кайзеристи и нз колко други. Ами най са си го запалили малоумите фашуги(провокация с цел да унищожет опозицията) - холандският (те от тогава са почнали) наркоман и безделник Вандер Любе.
Да се върна към покойният господин Цанчев. Той е подкрепял и е бил член на БУРЖОАЗНИТЕ ФАШИСТКИ СИЛИ, но не го казва открито иначе, какво биха си помислили хората. Та тоя е фашист, как няма да лежи в лагерите - хаха. Просто се възползва от неграмотността и тъпотата на хората за да се изкара репресиран БЕЗ ПРИЧИНА! Извинявай, но това си е чиста противодържавна дейност, без значение дали е мохархистки, фашистки, демократски и прочее режим. Новата власт си разчиства сметките. Отново се откланям, но няма как да не го кажа - не си ли чувал какво е правил монархо-фашистикя режим в България? Избил е нашата интелигенция! Да и комунистите избиха тяхната! Но като избива,царя, опозицията си слага негова интелигенция, която го ласкае във вестниците и радиото. Същото правят и комунистите. Съвсем просто и логично!
Та той е подкрепял фашисткото крило, което цели да запази прогнилият царски режим и барабар с него богаташите-чорбаджии, експлоатиращи бедните селяни. Затова в лагера е имало адвокати, министри, земевладелци, мандраджии, фабриканти и др. С риск да се отклоня, искам да ти спомена нещо. Нима тези гореспоменати богаташи се отличават много от мутрите, пласьорите, новобогаташите купили фабрики за няколко хиляди лева, а със себесетойност над 2 милиарда народни пари и дори шефовете на майка ти и баща ти (мойте не, щото са на държавна ама пак е тъпня). Отивам далеч, но шефовете на твойте родители може да им дават големи заплати, което е добре и това значи, че отценяват тяхният труд(ще се радвам много за теб въпреки, че дори не ти знам името), но е много малко вероятно.
Връщам се отново за кой са лагеристите - ето такива са били тогава, такива са и днес, но в по-модерен вид. Нима не искаш да ги изтрепеш и да върнеш заграбеното?
Друга лагерници са били тези селяни, които не си дават доброволно земята за коопериране. Е това вече е много лошо и има много загинали хора за няма нищо... Защото селянинът е привързан към земята си и за нищо не света не я дава. Не знам кой клас си(можеш да споделиш), но като учите Елин Пелин, Йовков, Вазов и др. ще видиш как човечецът милее за земята давала му хляб на него и на 3-4 поколения назад. Затова няма начик как да си я даде на държава ли или на някой друг. И от там стават тези отвратителни неща, които не подкрепям. Но след цялостното колективизиране на земята, тогава работата потръгва и се добива такава реколта, каквато никога не е добивала наш'та Родина. Няма да те занимавам с икономическите фактори и процеси, без туй не ми се пише за това(супер дълго и няма да ти е интересно), а е вън от темата. Надявам се до сега да ти е било интересно и да четеше с внимание и интерес!![]()
Продължавам за селяните в лагерите и затворите - много голяма част са вкарани без причина (не само селяни де). Просто те са били набедени заради елементарни междучовешки отношония. Аз съм член на ОФ, новоизвъдил се репресиран от царизма, а ти си моя комшия. Още преди сумалък години сме се карали за някаква простотия (кокошки, ниви, и сякви майни). И като идва новата власт и аз се ползвам с нейните привилегии - а сега ми ела, сине майчин, да ти разкажа филма. Отивам при областния управител на ЦК на ОФ и си уриден за о. Белене. Това е причина от простотията и шуробаджанащината на българина, която сега е всенароден властник.![]()
Но след 1956г., се сваля параноичният сталински режим в България (и СССР, както и редица соц страни, Унгария(1956г.) и Берлин(1953г.) даже с бой), започва освобождаване на лагерниците. Първо селяните (кулаците), а след това набедените и без присъда нещастни хора. И на тяхно място идват криминалните, знаеш какви са. В лагерите остават само царски офицери и големи богаташи осъдени на публичен Народен Съд и даже накрая, които оцеляли са били пуснати. И 1959г. даже няма лагери за криминалните(истинското предназначение на лагерите)! Имаше отново от един човек спомени от Белене, които не се различаваха много от на г-н Цанчев по садизъм и прочее, но с тази разлика, че човекът е бил набеден и невине, а на фашист като уважаемият господин. Не помня заглавието, но се наблягаше на "Смъртта на Сталин беше живот за нас" напиши може да ти излезе статията. И е абсолютна истина, че са ги освобождавали срещу подпис на клетва, че няма да извършат повече противодържавна дейност.
ДА СЕ ОСИГУРИ СПОКОЕН И СНОСЕН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ
ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ !
ДА СЕ ДАДЕ ПЪЛНА И БЕЗУСЛОВНА АМНИСТИЯ
НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИЦИ !
И той смятал, човека, че това е лъжа и ще го следят какво върши и няма да му дадът работа, но това е било изцяло негова заблуда и предразсъдък. Даже се е оженил и имал деца и дружно са си живели спокоен живот през социализма.
Но г-н Цанчев е попаднал в листата на тези, които са лежали до край, заради тежкото си изстъпление (за всеки режим, но не и за демокрацията-но там не го слагът в уши или само когато имат изгода от властващата партия !$така е в цял свят(САЩ, ЕС...), но не се вижда$!)
И в заключение, защото се изморих и няма какво да кажа:
НАДЯВАМ СЕ ВСЕКИ ДА Е ПРОЧЕЛ ВНИМАТЕЛНО МОЯТ ТРУД!
Заключение: Лагерите са изключително гадно нещо и за тях не трябва да гледаме (само) от политическата точка, но и от природата на човека - да убива/премахва, този, който му пречи. Затова трябва да погледнем предците ни още от Древни времена, през Римската империя, Средновековие, Модерна епоха и Най-ново време, за да се видят неизмеримият брой на човешките жертви - не само от войните, а и от самата вътрешна политика на държави/народи/племена.
Благодаря Ви!
И за финал малки информация за мен: Аз съм на 18г. (1991г.), завърших 12 клас и сега ще съм студент в УНСС със специалност Икономика и Бизнес.
Едиственото което направи с тоя пост е да затвърдиш мнението ми за комуниститите - изроди и боклуци![]()
Комунизъм в България никога не е имало. Може социализъм, но не и комунизъм![]()
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Съвесем просто и логично. Но за по ограничените умствено,като тоя ЗигХайл, използвам най-популярнара характеристика, която ръсят по новините. Радвам се, че си служиш правилно с термините!Първоначално написано от Pwnmaster
Всеки интелигентен човек си прави сам за себе си изводите, но за твоя жалост не спадаш към тази малобройна група.Първоначално написано от ZipFail
Ти 100% си чел през редовете и ....абе кво ли се занимавам с тебе. Отивай си куфееш и не спами. Ти си като повечето кретени, не могат да видят истината, защото не им се нрави и като бай Ганьо отсичат с заученото - НЕ Е ВЯРНО! Такива са и по телевизията журналистите и др.
Абе се ми е тая, честно за тебе. Оправай се.
А и забравих, че такива простаци като тебе, винаги СЕРЪТ на метеното и на трудът на други хора. Чаааоооо!Първоначално написано от BazilVenceslas
Къв отявлен фашист бе?Просто задава логични въпроси на комунягите.Няква параноя те гони- не са всички фашисти.
При все, че де видя фашизъм в Германия, ама аааййййде.
Просто възможно най-тъпия строй гледа да премахне своята интелигенция, избивайки собствения си народ.Жалко за държавите, потъпкани от червения миризлив ботуш.
За репресиите от царското (фашистко![]()
) правителство дори няма смисъл да говорим... ако евентуално е имало някакви убити (щото написаното от тебе е трагикомично) - били са партизани- терористи.Така че... напълно нормално и законно.
Слушайте мама и тате!
Хаха, по царско време не си ли чувал за въстанието през 1923г. Явно не. И си явно доста малък клас, така че като станеш 12ти и учите "Септември" не Гео Милев, мой виден съгражданин, ще разбереш как "фашистите" са си трепали своя народ като кучета, докато оркестъра свири "Шуми Марица"..... Ей това е жестокоста на човека. Също Никола Вапцаров и много др.
Относно Гео Милев и неговата трагична гибел, той губи окото си пред Голямата война и се е върнал от Германия да бъде доброволец. А след като написва поемата си, която показва истината за издевателствата над народа от собственната му армия, той бива привикан с още много други хора ОТ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА(които до тогава не са били опозиция) и бива удушен с гарота(специално направено въженце за това, италианската мафия са се трепали така)!
И после хвърлен в масов гроб, заедно с други поети, публицисти, журналисти и др. Вапцаров е разстрелян на стената заедно с други. В поемата на Гео Милев пише как са ги навързали до реката и дават залп и Марица наистина става окървавена..... И кой са разстреляли - селяните демостранти, напуснали домовете си, оставили децата и жените, за да покажат пред правителството своето страдание и мъка. И правителството им съчувства и за това им прекратява мъките с пушечно-картечен огън. (на места и с топове). Много градове и села са се дигнали и са били изтрепани голяма част, а другите лежът в твоите възхвалявани "фашистки" затвори.
Ти пак няма да разбереш нищо, както НИЩО не си разбрал от дългото ми словоизлеяние (ако въобще си го чел до край или пък през редовете), така че те съветвам да го прочетеш отново и се постарай да МИСЛИШ, а не да говориш добре заучени фрази!
А и за да те насера, ще ти кажа, че съм описал защо е ОТЯВЛЕН фашист. Върни се и прочети, моля.
А вярно ли е че точно комунизма доведе до тоталния икономически фалит на България ? Вярно ли е, че преди комунизма България е била една от най-бързо развиващите се страни в Европа ? Вярно ли е, че благодарение на комунизма в момента политическия и икономически елит на България е изграден от новобогаташи и мутри ?Първоначално написано от BazilVenceslas
Точно тези, които ни управляват са хамелеони. Били са червени, сега са сини. Това ме дразни.
Също така и по време на социализмът България се е развивала доста добре също. Ще дам един прост пример - спорт. Имало е терен, не е било частно и затова парите са отивали на правилното място, а не както е сега във футболните клубове като Левски и ЦСКА. Строяли са се зали и други съоражения за спортистите. Сега повечето от тези зали са на път да се разрушат заради нестопанисване. Стадионът на Локо Сф и голям и хубав, а сега под частно ръководство той се руши, падат ламарини.
П.С - Не съм социалист/комунист. Просто гледам реално на нещата, защото монетата има две страни![]()
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Абе, хлапеПървоначално написано от BazilVenceslas
аз съм написал- защо не е! Човека задава логични въпроси.
Нормално е революция на партизани (ерго-терористи) да бъде потушавана, капиш? При все, че вероятно почти всичко е някаква шитня-пропаганда скалъпена през комунизма.
Заблудени деца
ps. Т'ва да спорите с комунистче си е кауза пердуза- зае*и!
Слушайте мама и тате!
За привилигерованите си беше добре, тъй че искам да се върне "стария живковизъм". Целта на всички идеологии и политически системи е една група хора да се облагодетелства за сметка на друга.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Така, тъп келеш. Явно се пишеш за много голям - е ако си толкова пекан сподели твояте достопочтенна възраст. И сега по темата: ЕТО НА ЧЕТИ КАКВО БЯХ ПИСАЛ!Първоначално написано от mitternacht
Ами, тоя за който си писал е бил ОТЯВЛЕН фашист. Той си го е описал в биографията. Защитава нацистия режим и съд в Германия - хаха - и накрая доказаха, че Г.Димитров е невинен и никой комунист не е палил Райхстага! И след този процес, нацистите биват осмяни от света и тогава почват да трепят наред- комунисти,демократи, кайзеристи и нз колко други. Ами най са си го запалили малоумите фашуги(провокация с цел да унищожет опозицията) - холандският (те от тогава са почнали) наркоман и безделник Вандер Любе.
И в допълнение: Вие казвате, че фашизъм и правосъдие, са две несъвместимости, и че през 1933г. във фашистка Германия, не е имало правосъдие. През 33.г. фашистите в Германия, съдеха Г. Димитров, Попов, Талев и др., в обвинение, че са извършили голямо престъпление – запалването на Райхстага. И въпреки всичко, на подсъдимите им е дадена възможност да имат адвокати, и то от чужбина; на делото да присъстват техните близки и т.н. А сега вие комунистите, когато мен ме съдите, 30 години по-късно, – когато човешката култура и правото, трябваше да са на по-голяма висота...
Ами там е била грешката на фашистите, че като правят този фарс искат "легално" да обвинят комунистите в това, което сами са направили. Отново не си чел и за това съм длъжен да цитирам себе си. След този процес, фашистите разбират, че трябва да наложът тяхното расистко правосъдие и почват да трепят и арестуват наред(чети по горе). Комунистите са направили почти същото, като са били заслепени от омраза и отмъщение към предходния режим. И както бях писал,"читателю", са вкарвали мнооого невинни хора за едното нищо, но са ги освободили без последствия по-късно. Докато НАЦИСТИТЕ(като си умник ми изложи каква е разликата между фашисти и нацисти-нацистите са ЧИСТИ 100% расисти и от там нататък са 1:1) са вкарвали всеки - германец, евреин нз си къв в лагерите без да гледат какъв е и с 0% шанс са спасение освен смъртта. Доколото този приятел е имал усилена "фапистка" или каквато и да е противодържавна дейност - затова се го осирали до край. Ето виж лицемерието: Не че съм палил или събарял сгради, а само защото съм искал, "да се създадат условия за целия български народ да живее спокоен и сносен човешки живот"! Не си, защото са те арестували и си си платил. А във втората част за Белене пишеш най-накрая биоградфията му. И там е загатната. че се организирали 1500 души, които трябвало да ги въоръжат американците/англичаните от Гърция с оръжие и да започнат усилено ГОРЯНСКО движение. Горяните са точно партизани, замо че фашисти и царисти избягали в гората от отмъщението!!!! Някои са били невиини, но това, че са служили на стария режим ги прави смъртни врагове, което е МНОГО ЛОШО! Казва се сляпо отмъщение и пак повтарям, че накрая след падането на сталинизма, си отварят очите и ги пускат! ПРОЧЕТИ КАКВО СЪМ ПИСАЛ КОИ СА БИЛИ В ЛАГЕРИТЕ!
Аз съм противник на какъвто и да е бил лагер - нацистки, царски, комунистически, фашистки и др., защото там е било пълно с НЕВИННИ хора и единствено от гореспоменатите, комунистите(което не им прави чест, че са ги вкарали, мого моля) освобождават невинните хора вкарани без съд и прочее.
Заблудени деца
ps. Т'ва да спорите с нацистче си е кауза пердуза- зае*и! Но, аз няма, защото говоря истината, като не защитавам никой, а показвам кой какво е вършел.
Едит: Да не съм видял повече подобен език.
амк933
Между другото, поздравявам BazilVenceslas, защото е напълно прав. Най-сетне да дойде човек в тоя форум, който да разбира от политика и комунизъм.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
...
Слушайте мама и тате!
.................................................. .................................................. ...Първоначално написано от BazilVenceslas
1. А вярно ли е че точно комунизма доведе до тоталния икономически фалит на България ?
[b]Не, не е вяврно! Външният ни дълг през 1989г. е бил 10,7 милиарда $ ,а сега е 47,15 милиарда долара (37.095 млрд. евро). Според тогавашната развита икономика 11 млрд са можели да бъдат изплатени за от 5-10г., без да се срива вътрешният и външен пазар. А тази година дългът е нарастнал с 108%, и догодина се очаква още прираст. Сегашният дълг, с наличната ни икономика, няма да изплатим докато сме живи. Неуспорим факт за жалост.
2. Вярно ли е, че преди комунизма България е била една от най-бързо развиващите се страни в Европа ?
Съвсем невярно! Преди 1944, не сме имали никаква промишленост или индустрия - освен няколко текстилни фабрики (Сливен, Казанлък и др.), кожарски фабрики, фабрики за сапун, износ на розово масло(най-хубавото в света), каменна сол, грънчарство, килимарство, дървосекачество, калцирана сода, кафяви въглища (с.Мошино, открито от руснаци за нас) и др. Главният ни износ е от плодове и зеленчуци и животновъдство! Огромните и модерни промишлени мощности идват след 9-ти 44-та. Същесвуващите фабрики са национализират и след време се уголемяват и модернизират. Били сме една изостанала аграрна държава. Такива са били Балканските страни, Полша и Руската империя.
3. Вярно ли е, че благодарение на комунизма в момента политическия и икономически елит на България е изграден от новобогаташи и мутри?
Не, не е вярно! Трябва да преструктурираш въпроса си. Благодарение на падането на комунизма се извъдиха горепосочените от теб индивиди. А парата не пита, кой е червен, кой син, кой кафяв. Можеш ли да крадеш за собствено благоденствие - кради. Това го извършиха гадните синовете на червените и сините косовистки подлоги. Да не коментираме нататък.....
Ако това му викаш неграмотно..... ти сигурно си завършил българска филология, батко.(дали си завършил нещо? и какво е твоето почтенно занимание?)Първоначално написано от mitternacht
Нека да чуем твояте достолетна възраст, ако обичаш?
Интересно ми е да чуя, твоето мнение за фашизма и нацизма и техните "разлики". Може ли? Виждам, че си доста "начетен" за тези два зли режима.
Всеки елит в историята на човечеството се е облагоденствал за сметка на народа. Въпросът е колко много? Целта на някои идеологии (за разлика от масони, ционисти, евреи банкери и др. сега не ми се занимава с тях, тук започваме с Митернахт(Среднощен) да говори на един езикПървоначално написано от Nam3less3
) не е да се облагоденстват група от хора. Но това става в последствие и тайно от народа естествено. Например Тодор Живков през 1991г, което ние логично не помним са го изкарали пред Народен съд, за да излязът наяве милионите му. А то след ревизия на личните дела излезе, че притежава част от къщата на родителите си, една вила някъде в балкана на майната си и един голям апартамент в центърът на София. А следа от милиони няма. И тогава станаха за смях, но потулиха случая. Дори неговите бивши приближени окрали пушките на Живков във вилата му
![]()
и кой продал, кой за себе си. Те били скъпи руски, немски, американски и др. ловни пушки. Също другите членове на Политбюро са се оредили с апартаменти и вили и също техни роднини и деца и толкоз. Ама сега на какво прилича? Няма да коментирам нататък.......
![]()
Просперитета на една държава не се измерва в това колко и е външния дълг..а си тръгнал икономика да учиш. В момента в света няма държава която да може да си върне външния дълг за под 10-20 години
Дългът винаги ще расте понеже такъв е закона на свободната икономика и кейнсианството, няма нищо лошо в това..
И точно благодарение на комунизма се навъдиха новобогаташите..понеже едни личности решиха, че вече не им е изгоден комунизма и замениха поличитеската с икономическата власт, а хората които управляват си останаха същите.
Хъ... на 21 съм.Интересно какво значение има.
И- да- уча филология.
И- да- доста съм начетен по тия въпроси, защото това е един от интересите ми.
Ако някои хора не правят разлика между Фашизъм, Национал-Социализъм и Монархизъм, не е мой проблем.
мМм... е той Тодор Живков не е можел да говори като хората (селянин човек, излязал от гората- простено му е), та е иронично някой да мисли, че реално той е управлявал цялата държава![]()
Ах.... ама какви теми подхванахтеАбе, човеко... нали тия новобогаташи точно от червените пари се облажиха... куфарчета от едни ръце в други... такива ми ти работи.
(За чий намеси Гого Димитров и Райхстага не е ясно... човека от историята е арестуван, просто защото иска елементарни човешки права... ама нямааа!)
Слушайте мама и тате!
Всъщност... чакай малко...
Ти вярваш, че:
Червената армия ни освобождава от фашисткия терор?
Следват блажени години на свобода и равенство?
Всичко е перфектно в соц.- обществото?
и т.н.?![]()
Слушайте мама и тате!