- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Originals vs. Mat Star
Здравейте.![]()
Въпрос : Какви кецки( или маратонки ) предпочитате- маркови (adidas, Puma, Nike) или обикновените от 20 - 30 лв.? И защо? Държите на марката или на ниските цени? И до колко марковите обувки са по-качествени от "обикновенните"?![]()
Дискутирайте...![]()
Тея които си мислят, че Etnies примерно или ES са много по различни от Matstar много жестоко се лъжат. Всичко е мейд ин чайна тъй че разликата ще е 1-2 месеца разлика в продължението на носене на обувките. 3 пъти съм си взимала кецки на Матстар и 3-те пъти доволно си ги носех в продължение на година. Сега в момента имам едни ES-ки, на които също им давам година.. Абе за мен разлика няма. И в крайна сметка марката не ме интересува. Важното е да държи около година без да ми се събира вода в обувката и естествено да ми харесва дизайна/цвета![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Пазя си нещата, не ми е проблем издръжливостта. Но ми е някак по-приятно да нося оригинални обувки. Пък и досега не съм допадала на нещо немарково, което да ми грабне окото. /говоря за обувките./
Saatana! Vittu! Perkele!
Bulldozer
Adidas брат... Ама ми се е случвало и някой ментак да нося, ако не си личи много :PПървоначално написано от SuNsEt
Разликата е, че едни хора не ги ебе к'ви обувки носят, а други искат всичко марково ала-бала да са скъпи, да се фукат.
Конверс? Какви са тези галоши от САЩ!?
Истина е в Западна Европа - Адидас, Пума, Лю Кок Спортиф![]()
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Честно казано тези на Мат Стар миришат доста кофти и т'ва ми е неприятно, а дизайнът им е леко по-опростен от оригиналните. Но пък за тренировка биват, няма да ти е жал нито за пари, нито за тях, тъй като са издръжливи. Лично аз залагам на по-скъпите марки.
Имах една учителка дето много мъдро казваше
"За обувки или легло, пари не трябва да се жалят"
и е права жената, като се замисля
не робувам на марки, но нося предимно Адидас, защото не ми вонят краката в тях
имам естествено и някой друг чифт които са работни, ама в тях не се задържам дълго време
FUCK EMO !Първоначално написано от Whisskas
ами за мен няма чаак такова значение, трябва обувката да ми хареса ама миналата година си купих от Puma за 100 и няколко лева кецове ,които все още много харесвам, и след нчколко дни влизам в Mat Star и гледам същите за 30 лева .... някъде 10 минути седях пред рафта и гледах о_0![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Абе не знам аз съм с 1 Умбро за към 100 кинта,нещо средно между маратонка и кец,тва що планина е видело,що футбол е ритало...вече 15 месеца.Само са белички и се цапат лесно,ама им тегля една мокра кърпичка и са като нови,тия като ми умалеят ше си зема пак такива...
Аз съм за обикновените
Евтини, хубави и като се скъсат не ме е яд за тях, щото знам че са 20 ле.
държа на качеството.. и не виждам проблем примерно да дам (само) 40лв за удобни маратонки, вместо да се оръся 100+ за нещо, защото е от дадена марка.. има някои хора, като ги питаш тка, ше кажат "оо, ми аз гледам да са качествени", ама ако стане въпрос кой какъв е - "я гледай, аз нося еди кви си, пък ти някви обикновени".. тва ме дразни - парадирането с тия маркови неща.. за какво?! Като може нещо за по-малко пари да свърши същата функция.. че даже и по-добре понякога..Първоначално написано от brum21
някой беше написал по-нагоре, че не вонели краката от марковите.. ми и мойте не вонят с нормални кецки за 40 кинта...
Имам и двете марки
На едно и също място се произвеждат - Китай/Индия/Мозамбик бла бла
не се изказвай неподготвен,прасе
Не разполагам с много пари и такаче не купавам скъпи нещта или нещто ако хвана намаление от хубав магазин.И често купавам обувки 20-30 лева. Макар че живея в малък град и има разлика в цените и магазините и това оказва влияние.Винаги съм била на мнение колко по-скъпо толкова по-качествено.![]()
![]()
огромна разлика има примерно оригинални Diesel и адидас и тези ментаците... само маркови си взимам но не и от Българияонзи ден в магазин на Levi's ми предлагаха тениска levi's - made in Bulgaria
![]()
![]()
ебала съм ги Адидас...който има пари нека си купува.Пък и държавата ни е такава,че дори и "марковите" неща са правени в Китай.Първоначално написано от djstyle
![]()
Горната мадама - ти си супер зле.
Почти всички неща на Адидас се правят в Азия. Защо? Защото е много по-евтино, затова. Това, че идва от Индонезия/Китай/Виетнам не го прави немарково и неоригинално.
Има модели на Пума и Адидас правени във Франция....ама през 70/80 години на 20 век![]()
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Държа на определени марки.В момента имам едни кецове ,за които нашите дадоха 120+ лв. .Нося ги от 1 година,все още са здрави.Естесвено обувала съм и други обувки през тази година.Искам да кажа,че ,ако ми бяха купили маратонки/кецове за 30 лв. нямаше да издържат и един месец.
Майка ми е на мнение че няма разлика между марковите и "ментетата" тази година си купих кецоже на адио за 100+ лева и кво след три месеца подметката им леко се е отлепила и има разкъсано място а нито тренирам с тях нито нищо сега си купих платненки от мат стар и съм доволна за мен няма значени но адио сукс и няма да си взимам вече
за кецове и маратонки си държа на марката.. Сега кецовете и маратонките ми са на Найк и нямам оплаквания.. държа на качеството
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Бях взел Spalding за 40 лева и ми издържаха над 1 година...после си бях взел Converse и Adidas (110 + лв ), от които бях много доволен. Издържаха повече от Spalding-а и честно казано ни издаваха миризма на спарени крака.Но така и не мога да преценя да давам ли по 60 лв. отгоре само за марката като така и така издържат по 3-4 месеца повече?!
П.С: Относно тия Adio и Vans, които се водят уж за скейтърското движение, мога да ви кажа, 90% от тез които познавам се оплакват че им се цепи подметката за 100 кинта![]()
Няма значение марката, важно е самия кец какъв е:
иначе Vans![]()
![]()
За мен лично е много по-добре,да дадеш повече пари за маратонки или кецове и да си купуваш 2-3 пъти в годината,отколкото всеки месец по 20-30 лв и те да се късат.![]()