- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- На прага на нова голяма война
Войната не е подбудена от Хитлер.Това вече го изяснихме.Войната е обявена автоматично от Франция и Англия.И воала.
Официалното начало на войната дори не е в Европа, ама Редникчо Райънчо или Шиндлърчо няма да ти кажат такива неща.
Викаш- защо да се оставя държавата да реши собствените си проблеми, след като едни изроди могат да отидат и да започнат да избиват всички. Добра логика!
Иран?Над кого е агресор?Окупирал е Ирак и Афганистан, също се меси във вътрешните работи на половината свят ли?Ахааа!Ясно!
Северна Корея е агресор само над собствения си народ, което изобщо не е оправдано, но е изцяло друга тема.
Колкото до оправдаването на ядрените бомби- това вече... дори е тъжно да се коментира.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Не ми обяснявай ти на мен кой е започнал ВСВ. Тия лъжи и промивки си ги пробутвай на другарчетата, които, ако имат малко акъл, няма изобщо да те слушат.
И не е нужно да си демонстрираш крайното невежество за това какво се случваше в Ирак. Пак ти казвам - излагаш се. С това изречение:"защо да се оставя държавата да реши собствените си проблеми, след като едни изроди могат да отидат и да започнат да избиват всички." съвсем се заби в земята, защото показваш колко НИЩО, ама НИЩО, нито знаеш, нито разбираш от основни движения в исляма и огромната роля, която играят в Ирак и проблемите там. Само някой разбирач като теб би изтърсил тая глупост с оправянето на проблемите сами.
Окей, атомните бомби не ги броим..Първоначално написано от amk933
Да вземем един съвсем прост пример- Двама човека, единия върви по улицата и стреля с пистолет по хората, другия върви и ги "дразни"...
Кой е агресора аджеба ?![]()
Как може държава която е участвала в НАД 20 ВОЙНИ през последните 100 години(винаги като атакуваща), е добрия герой, а държава, която е участвала в 2, при това като защитник, е лошия агресор ?
А причината за войната в Ирак беше тотално инсценирана, това на всеки е ясно...
Такива лични нападки само доказват до каква липса на доводи си изпаднал.
Саддам може и да е респектирал неправомерно определени религиозни групи, да са живели в страх, дори да е имало и убити, но не е стигал до брутализма да избие милион и половина.Схващаш ли къде е разликата?
В Америка са си бесили негрите.Окей.Айде да я окупираме.It's the same fu..in' sh*t.Но ти, американофилче, няма да го признаеш.
А в Иран, религиозните общности си сътрудничат и живеят идеално.
Слушайте мама и тате!
ПП:И да, Северна Корея и Иран определено се държат предизвикателно и агресивно...ама агресора не е тоя който говори, а тоя който действа...
Един много мъдър човек е казал: "По делата ще ги познаете."![]()
Първоначално написано от ZipFail
При все, че на практика единственото, което прави Иран е да казва:
"Оставете ни на мира.Ако някой престъпи границата, ще го натупаме.Искаме да развиваме ядрената енергетика и не правим оръжия.Израел има оръжия, но никой не им обръща внимание на тях."
Имаше и някакви речи против държавата Израел, но и дори равини са се обявявали против ционизма- така че... какво толкова.
Слушайте мама и тате!
amk е станал още по заБАВЕН.
Говори за промивки и филмарщина, а самия той не осъзнава в каква яма от американски лайна е потънал.Трагедия.
Шахаб 3" която е с обсег над 2000 км и на практика достига и Европа Първо,такъв филм просто няма.Второ няма как вече ще ставаме 7 милиарда,гадовете трябва да ни понамалят.
Дали ще се примирят или не няма особено голямо значение. Юдея още от едно време преди римляните да разгонят евреите си е била на евреите. През 134 година римският император Хадриан изселва евреите и преименува Юдея на Филистина. Това не значи, обаче, че Юдея не си е на евреите, което се опитват да инсинуират 90% от неосъзнатите анти-семитите в този форум.
Та да се върна на първото ми изречение...Израел е фактор и като ядрена сила, и като силно подържан от САЩ. Та, докато притежава атомно оръжие и се ползва с подкрепата на Америка, арабите ще трябва да се съобразяват, харесва ли им или не. Ако имат малко акъл, ще постъпят като Египет и Ливан.
За това казах неосъзнати.
Защото 90% от хората тук, който претендират да са фашисти, нацисти, националсоциалисти и т.н. си нямат хал хабер от религиозни, етнически и други такива значими фактори. Мразят евреите, но не мразят палестинците и т.н. и т.н.
За Израел може много да се говори. Хардиан, въпреки че изселва евреите от Юдея, истината е че НИКОГА не успява да изсели всички евреи. И в крайна сметка това е била еврейска територия още от Ранната Желязна Ера. Говорим за пероиода 1050-1000 ПНЕ. Въпреки че територията след падането на Израелското Кралство е била под упеката на различни империи, там винаги са живяли евреи преди през 134-5 Хардиан да ги изгони. Ако живееш 11-12 века в една територия е повече от логично да е твоя.
Територия не се определя ей така на кой да бъде, а се определя чрез силата на оръжието.
Изтърси голяма глупост, защото, ако не друго, то Израел определено си брани и пази и воюва за територията чрез силата на оръжието.Първоначално написано от doktorEmilAntonov
DirtySouth за това че разполагането на Израел в една пан-арабска среда е грешка бих се съгласил с теб, защото съм ходил 3 пъти в последните 3 години в Арабския Свят и знам мноооого добре и от лични наблюдения на живо (боеве между евреи, араби и т.н.) какви са настроенията. От друга стана, обаче, Юдея си е еврейска. И, ако не там, то къде трябва да е Израел, защото аз определено съм на мнение, че държавата Израел трябва да съществува? По-интересният въпрос е кое и е мястото.
То и аз съм много доволен от създаването на Израел. Все пак половината еврей по света сега живеят в тази страна, а не са в страни от Европа, да кажем.
Те добре бранят, но не са я взели тая държава с оръжие.
По начало всяка държава има право на ядрено оръжие друг е въпроса какъв е шанса да го използва
Защо ли САЩ не се притеснява че България може да направи бомбичка?
Пък и защо ли Иран ще нападне баш САЩ че американците се загрижили за сигуността си?
Бас ловя че сега САЩ ще тръгне да освобождава закъсалите африкански държавици където има какви ли не бунтовници войни и мамоджамо още си там
Все пак така стана с Ирак но там става въпрос за хуманност не за петрол![]()
ОДИН!!!