.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42

Ревността - признак на любов ли е ?

според вас когато човекът до вас ви ревнува това значи ли, че много ви обича ???

Мега фен
    Град
    <3
    Не. Мания,която не одобрявам.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Re: Ревността - признак на любов ли е ?

Цитирай Първоначално написано от HandOFDooM
    според вас когато човекът до вас ви ревнува това значи ли, че много ви обича ???
    Значи, че е много ревнив. А дали много или малко обича - не зависи от ревността. Може и да те обича много, може и да не е много. Но просто не иска да те дели, това е сигурно.
    Първа българска виртуална кръчма: www.kry4ma.com

Не. Значи, че се чувства застрашен от някого и че не е уверен достатъчно в собствените си възможности да ме задържи. А това е отблъскващо, особено когато ревността е породена от комплексарщина, а не от конкретно даден повод.

зависи в каква степен е ревността. Но според мен ако няма изобщо ревност нещо куца. То ако нямаш поне малко страх, че ще ти отнемат любимия човек не знам от какво друго може да изтръпнеш.

И да и не. Може да те обича и да го е страх да не те загуби, като се чувства несигурен по този начин. Може да си мисли, че не те заслужава и пак да се чувства несигурен. Може просто да не иска да си ничия, освен негова - тъпня с други думи. А може да е не любов, а просто мания за контролиране на ситуацията или притежаване на дадени хора, склонност да смята, че всичко или в случая ти му принадлежиш.
    знам ли аз ревнувам рядко..и когато има повод

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Тц. Ревността си е страх в най-класически вид. Ама не страх за гаджето ти, страх че не си достатъчно добър за нея/него. Което пък е форма на лошия егоизъм.

И тъй

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

ревнуват само тези, които се страхуват да не загубят това, което не заслужават

Цитирай Първоначално написано от BabyBluee
    ревнуват само тези, които се страхуват да не загубят това, което не заслужават
    !!
    освен това ревнуваш ли, значи не си сигурен в чувствата на половинката си, и е много тъпо ако той/тя преди това ти е доказал/а, че те обича!
    Много му се дразнех на моя като ме ревнуваше сякаш не знаеше, че аз друг няма да погледна, тъпак!

Супер фен Аватара на Di
    никога не съм ревнувал
    естествено ако видя момичето ми да се целува с друг ще го пребия,ама тва е друго нещо
    не се изказвай неподготвен,прасе

Да ,но и липса на доверие.

P.S (postscrip) - за латиница!
    П.П (послепис) - за кирилица!

Голям фен Аватара на blader
    Град
    Нова Загора
    Интересна тема...всички са толкова единодушни...

Много е хубаво като темата мине без интернет войни..
    'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Цитирай Първоначално написано от blader
    Интересна тема...всички са толкова единодушни...

Много е хубаво като темата мине без интернет войни..
    не е късно след малко да се появи някой който да каже, че само мухльовците ревнуват......

То това вече се каза, но по заобиколен начин.

Супер фен Аватара на Eclipsercho
    Град
    In another dimension
    Адски много зависи от това до каква степен те ревнуват/ревнуваш..

Ревнуването може да е признак на куп неща - ниско самочувствие, липса на сигурност в една връзка от страната на ревнуващия, липса на доверие, непрекъснато набиване на филми, че "човека до мен е прекалено добър/хубав/умен/красив за да е с мен, някой/я по-хубав/а от мен ще ми го/я вземе" и т.н.

Като цяло, липсата на всякаква ревност е до някаква степен предоверие или проява на безгрижие.. но прекаленото ревнуване може да сложи край на една връзка..

Лично аз ревнувам много, но и приятелката ми не е от най-вярващите въпреки 0 поводи, които съм й дал да се съмнява в мен.. свиква се, стига да има желание

Такива кифли сте, че си приличате като две капки боза..
    Цитирай Първоначално написано от Altamira
    много странно, как веднага решихте, че нищо ми няма, само щото са ме продали за 3 пъти девствена и защото 2 пъти ми късаха химена?
    Цитирай Първоначално написано от ubuntureload
    Заааааееби... кви са тия 23 годишни които е6ат деца ... Ужас и страдание!!! Да позная има кола и те вози до McDonald's най-редовно за да ти купи детско меню?!?!?!

Супер фен Аватара на Me4encety
    не мога да кажа че ревността е едно от любимите качества в човека но не мога да отрека че съм адски ревнива

За мен е признак на любов.Ревнувам единствено човека, когото обичам. Когато спра да го ревнувам, тогава значи е спряло да ми пука за него.
    Понякога поставяш стени около себе си
    не за да отблъснеш хората,
    а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.

Град
    В мислите ти..
    Не ,това е комплекс за малоценност..
    Той показва че обича себе си и ви пази ,и от собствения си страх което си е чист егоизъм ---- ревнува .
    Точка по въпроса.
    Кога и къде ? Няма значение ,важното е да усещам устните ти ..

Мега фен Аватара на mynichka
    Не, ревността е проява на страх, страх да не загубят нещо. Не мога да отрека, че и аз ревнувам- но в рамките на умереното.
    http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
    Шофирай разумно- стигни жив!!!

Голям фен Аватара на blader
    Град
    Нова Загора
    Стигнахме до истината...ревност=страх/слабост(за да не останете с грешо впечатление ще споделя че съм съгласен...)...

Гениално...
    'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Цитирай Първоначално написано от blader
    Стигнахме до истината...ревност=страх/слабост
    На същото мнение съм. Мога само още да кажа за себе си, че съм ревнувала човек, който дори не искам да имам.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Само дето въпросът е на какво е признак ревността, а не проява на какво е, ако ме разбирате.
    Не може да има ревност там, където няма любов. Друг е въпросът какъв е катализатора на това чувство, но за да ревнуваш нещо, значи първо трябва да го обикнеш, да го почувстваш близко, да го почувстваш СВОЕ. И от там страхът да не ти го отнемат, страхът, че може би не си достатъчно добър, за да го задържиш до себе си/за себе си.
    Изхождате само от крайното стъпало, а ревността е толкова комплексно чувство. И със сигурност е признак, че има любов.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Ревността според мен е да се съмняваш и в себе си (дали си достатъчен/чна за него/нея ) и да се съмняваш в другия. Когато ревността е много ГОЛЯМА .. то това вече не е връзка а едно постоянно съмнение и дебнене.

Голям фен Аватара на xSANYAx
    Според мен,ревността е признак на любов и то голям.Даже бих казала,че и показва колко много държи въпросния 'ревнивец или ревнивка' на половинката си.За жалост много малко хора изтърпяват това и доста често ревността е причина за раздяла м/у двама души.И за мен също в ревността се съдържа и малко егоизъм,защото искаш гаджето си да е все с теб,да се прегръща само с теб и т.н,а това е невъзможно.
    • Обичай,за да те обичат! •

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Има различни видове ревност...Когато човек ревнува може да означава много неща
    -да е болно ревностен
    -да е от любов и с мярка
    -да има чувсто за собственост
    и т.н.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си