- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Ревността - признак на любов ли е ?
според вас когато човекът до вас ви ревнува това значи ли, че много ви обича ???
Не. Мания,която не одобрявам.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Значи, че е много ревнив. А дали много или малко обича - не зависи от ревността. Може и да те обича много, може и да не е много. Но просто не иска да те дели, това е сигурно.Първоначално написано от HandOFDooM
Първа българска виртуална кръчма: www.kry4ma.com
Не. Значи, че се чувства застрашен от някого и че не е уверен достатъчно в собствените си възможности да ме задържи. А това е отблъскващо, особено когато ревността е породена от комплексарщина, а не от конкретно даден повод.
зависи в каква степен е ревността. Но според мен ако няма изобщо ревност нещо куца. То ако нямаш поне малко страх, че ще ти отнемат любимия човек не знам от какво друго може да изтръпнеш.
И да и не. Може да те обича и да го е страх да не те загуби, като се чувства несигурен по този начин. Може да си мисли, че не те заслужава и пак да се чувства несигурен. Може просто да не иска да си ничия, освен негова - тъпня с други думи. А може да е не любов, а просто мания за контролиране на ситуацията или притежаване на дадени хора, склонност да смята, че всичко или в случая ти му принадлежиш.
знам лиаз ревнувам рядко..и когато има повод
Тц. Ревността си е страх в най-класически вид. Ама не страх за гаджето ти, страх че не си достатъчно добър за нея/него. Което пък е форма на лошия егоизъм.
И тъй![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
ревнуват само тези, които се страхуват да не загубят това, което не заслужават
!!Първоначално написано от BabyBluee
освен това ревнуваш ли, значи не си сигурен в чувствата на половинката си, и е много тъпо ако той/тя преди това ти е доказал/а, че те обича!
Много му се дразнех на моя като ме ревнувашесякаш не знаеше, че аз друг няма да погледна, тъпак!
![]()
никога не съм ревнувал
естествено ако видя момичето ми да се целува с друг ще го пребия,ама тва е друго нещо![]()
не се изказвай неподготвен,прасе
Интересна тема...всички са толкова единодушни...
Много е хубаво като темата мине без интернет войни..
'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett
'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...
echii <3
не е късно след малко да се появи някой който да каже, че само мухльовците ревнуват......Първоначално написано от blader
Адски много зависи от това до каква степен те ревнуват/ревнуваш..
Ревнуването може да е признак на куп неща - ниско самочувствие, липса на сигурност в една връзка от страната на ревнуващия, липса на доверие, непрекъснато набиване на филми, че "човека до мен е прекалено добър/хубав/умен/красив за да е с мен, някой/я по-хубав/а от мен ще ми го/я вземе" и т.н.
Като цяло, липсата на всякаква ревност е до някаква степен предоверие или проява на безгрижие.. но прекаленото ревнуване може да сложи край на една връзка..
Лично аз ревнувам много, но и приятелката ми не е от най-вярващите въпреки 0 поводи, които съм й дал да се съмнява в мен.. свиква се, стига да има желание![]()
не мога да кажа че ревността е едно от любимите качества в човека но не мога да отрека че съм адски ревнива
За мен е признак на любов.Ревнувам единствено човека, когото обичам. Когато спра да го ревнувам, тогава значи е спряло да ми пука за него.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Не ,това е комплекс за малоценност..
Той показва че обича себе си и ви пази ,и от собствения си страх което си е чист егоизъм ---- ревнува .
Точка по въпроса.
Кога и къде ? Няма значение ,важното е да усещам устните ти ..
Не, ревността е проява на страх, страх да не загубят нещо. Не мога да отрека, че и аз ревнувам- но в рамките на умереното.
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
Стигнахме до истината...ревност=страх/слабост(за да не останете с грешо впечатление ще споделя че съм съгласен...)...
Гениално...
![]()
'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett
'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...
echii <3
На същото мнение съм. Мога само още да кажа за себе си, че съм ревнувала човек, който дори не искам да имам.Първоначално написано от blader
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Само дето въпросът е на какво е признак ревността, а не проява на какво е, ако ме разбирате.
Не може да има ревност там, където няма любов. Друг е въпросът какъв е катализатора на това чувство, но за да ревнуваш нещо, значи първо трябва да го обикнеш, да го почувстваш близко, да го почувстваш СВОЕ. И от там страхът да не ти го отнемат, страхът, че може би не си достатъчно добър, за да го задържиш до себе си/за себе си.
Изхождате само от крайното стъпало, а ревността е толкова комплексно чувство. И със сигурност е признак, че има любов.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ревността според мен е да се съмняваш и в себе си (дали си достатъчен/чна за него/нея ) и да се съмняваш в другия. Когато ревността е много ГОЛЯМА .. то това вече не е връзка а едно постоянно съмнение и дебнене.
Според мен,ревността е признак на любов и то голям.Даже бих казала,че и показва колко много държи въпросния 'ревнивец или ревнивка' на половинката си.За жалост много малко хора изтърпяват това и доста често ревността е причина за раздяла м/у двама души.И за мен също в ревността се съдържа и малко егоизъм,защото искаш гаджето си да е все с теб,да се прегръща само с теб и т.н,а това е невъзможно.
• Обичай,за да те обичат! •
Има различни видове ревност...Когато човек ревнува може да означава много неща
-да е болно ревностен
-да е от любов и с мярка
-да има чувсто за собственост
и т.н.