Първоначално написано от
cveteto96
^ Но пък ако направим едно сравнение между СОУЕЕ и АГ,по-добрата гимназия е /поне според мен / СОУЕЕ..Имат страхотна материална база,повечето от учителите ги бива,повечето от учениците са амбицирани,и имат страхотни униформи / най-яките в Русе / и т.н.. - така,че автор(к)е ако си решил да кандидатстваш в някоя езикова избери или СОУЕЕ,или Първа Частна Английска Гимназия "Уилям Шекспир"..Там може да учиш и три чужди езика,като първи чужд език е английския..Не знам от коя държава идваш,но пък ако не си учил АЕ - не се притеснявай..Ще ти обяснят отново всичко - азбука,граматика и т.н..
Но пък АГ "Гео Милев" доста пропадна..Не е това,което беше преди години..Учителите /или повечето от учителите/ въобще не ги бива..
Учениците също,повечето не знаят даже какво им се учи или пък си
нямат и понятие от чужд език /независимо какъв/.. са влезли там с някакви тройки по изпитите..
Материалната им база - бива,но можеше да бъде и по-добра..
Не се обиждай,но явно не си много запозната със ситуацията в АГ.Пропаднало ли е щом минималния бал тази година е по-висок от този за Руската?!Всички от моя випуск,които отидоха там са само с 3 и 4.Те кандидатстваха и за АГ,но не ги приеха.Как така учениците в АГ нямат понятие от чужд език след като имат 18 часа седмично английски?Мислиш ли,че човек който няма амбиция и не му се учи ще отиде там?
За материалната база-влизала съм много пъти в Руската,ходила съм на олимпиади там,влизала съм и в АГ.Е стаите в АГ са пъти по-хубави от тези в Руската.Там има по две бели дъски в стая,учениците сядат на такива столове на каквито сядат учителите и като цяло самата стая е много голяма.
А за униформите-тук вече е въпрос на личен вкус,но на мен ми харесват повече униформите на Английската.Признавам,че и на Руската униформите са хубави,но не могат да се сравняват с тези на Английската.