- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Медии, комуникации и културология във Великобритания.
Че е фактор, фактор е, но не бих го нарекла водещ.
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
Абе, как стоят нещата с предварителните изпити? Какви документи искат? Принципно питам за МУ, ама и за другите университети, СУ примерно, ми върши работа. Нещо не можах да се оправя със сайтовете им. :Д
Навила съм си на пръста да се явя тая година на предварителен в МУ Варна и СУ, ама не съм сигурна дали ще ми се получи, защото съм 11 клас.![]()
Да се похваля - взех си първия изпит, при това със сравнително добра оценка.
Може още, естествено, обаче е първи, уникално трудно е и уча на чужд език. Само напред оттук нататък
Само още 5 изпита имам :Д
Ох, браво на теб. На нас пък вчера в лекцията ми от 9, професорът ми съобщи, че е започнал да проверява курсовите ни работи. От 90 е проверил 12 и на 7 от тях е поставил могъщата оценка от 40%, което тук е borderline fail. Направо, както каза една колежка, вдъхна ми надежда и жажда за живот рано сутрин. ;/
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
Аз съм с 8,5 от 20 на първия изпит по математика, което пак е доста зле. Но се успокоявам, че средната оценка на групата е 7,66. Обаче по руски имам 20 от 20!
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Аз съм уникално зле тая година.
Е, не чак зле, но не е като миналата.
От 6 да паднеш на 4/5 е малко.. Тъпо, но вече нямам толкова време и е малко кофти, но ще се справя.
Иначе, контролните ми почнаха отдавна, по Финанси всички сме на изпит, шот оная е мързелива кучка иии така.
^ Аз съм имала почти винаги шестици, тук не мога да закова тройката на някои изпити. xD
Каква специалност си?
И толкова ли е трудно да се учи в чужбина. Аз искам да се запиша в Австрия, но се чудя дали ще се справям с изпитите, а и специалността която съм избрала не е никак лесна- архитектура. Доста съм наплашена, заради математиката и физиката. ://
Ако някой знае нещо повече за архитектурата ще съм му много благодарна ако сподели.![]()
Мой стар съученик учи архитектура в Австрия. В 12 клас се скъса от уроци по литература, математика, рисуване и немски, но успя да влезе. Влиза се. Вероятно и ще стане човек от него.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Влизането е лесно. Обикновено излизането е трудно.
То влизането е без изпити и не се очаква кой знае каква подготовка освен по езика. След това идва страшното ;д .. Има ли отделно някакви други курсове по математика докато се следва? Съжалявам, че ви спамя темата с глупави въпроси.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Някак си е нормално, все пак става дума за университет, че и в друга държава с по-различна система от нашата.
Но спокойно, важното е да ги взимаш, че някои изпити (особено математиката за хора, които Не са на Ти с нея) е доста мъчен за взимане.
По темата : един колега на работа ми спореше, че няма как в администрация да сме учили висша математика.
Аз си скъсах гъза да решавам задачи миналия семестър, той спори. Шматкави хора.
Днеска някъв проект ще отработваме, тая по Човешки ресурси ни съсипа, ебах го тоя проект, 80 страници с глупости, поне темата е няква актуална, та не ме е яд за загубеното време. Толкова време не съм си губила за нищо друго, изключвам матурите. И 64820101 контролни ми наблъскаха едно след друго иии всичко е перфе баце.
Имаме да правим курсова работа за фирма-продавач на международния пазар. Трябва да изберем продукт, който ще изнасяме и да съставим цялата схема - маркетингов план, договори, финансиране, как се решават евентуални спорове. Продуктът трябва да е нещо, което се произвежда или добива в България , по възможност да е не прекалено сложен за износ, да не е акцизна стока, че много писане имада се транспортира по-лесно, ако има някакви сертификати за качество също ще е добре... дайте идеи?
защото групата ни от 5 човека вече ще се изядем.. 5 човека - 50 мнения
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Всички ли проваляте всичко в тази тема? Хахаха
Характерно за твоите мнения е, че винаги говориш за някой познат които направил нещо и ако някой ти каже, че нещата не са точно така ти започваш да му казваш как той нищо не знае и колко е прост. Понякога е така хрумвало ли ти е, че като нямаш какво да кажеш по дадена тема можеш просто да си премълчиш? Че това, че не можеш да се включиш в разговора на дадена тема не е лошо нещо?
И какъв е проблема на многото писане? Не е ли идеята на проекта да симулирате нещо което може всъщност да стане? Да не би тези неща са прости? Никога не съм разбирал хората когато искат да направят нещо ама да е лесно, че да може после 8 часа да висят пред Fakebook.
Последно редактирано от Nakadah : 11-12-2013 на 08:12
Аз никога не съм наричала хората прости дори да си го мисля. Ако забележиш следващото ми мнение, казвам, че съм напълно съгласна с по-компетентното мнение на Sh@d0w. А по въпроса за курсовата ни работа - защото не е приятно да пишеш за международната търговия с ензими или нещо от типа. Трябва да е ясно определено въпросният продукт с каква ставка се обмитява, а ако някога си отварял митническата тарифа, ще знаеш, че не за всички е много ясно. Защо да пишем за търговия с извлек от блатен охлюв, докато колегите ни ще пишат за износ на пшеница и ще имат пълните точки, но пък ние държим да сме интересни?Просто питам за идеи.
п.с. Трябва освен това да е нещо познато, за което имаме информация, за да съставим правилно маркетинговия план.
Последно редактирано от JoLLiE92 : 11-12-2013 на 08:54
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^ мед. Смис. мед за хапване.
Пийвах си чайче и ми хрумна. Съвпада ти с изискванията.
Благодаря.Да, хрумна ни за мед, особено че има къде да се продава и се търси - българският мед е хубав - този, който няма глюкоза в него. Само се съмняваме, че доста хора ще се сетят за това, то не че нещо пречи де... вариант е
А и повечето чужденци си мислят, че натуралният мед е бистър, защото на такъв са свикнали, а то точно той е с глюкозо-фруктозен сироп - наблюдения от лятото.
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Вторият семестър ме чакат оптика и механика на флуидите. Мама каза че няма никакъв шанс да ги изкарам.Изобщо не виждам защо ни мъчат с тази физика при положение, че едва ли някога ще ни влезе в употреба.
Да се похваля, че на изпита по земя и околна среда имам 11,5 и съм супер доволна, защото мислех че и него не съм го изкарала.
Джоли и българския мед също е пълен с глюкоза. Зависи от кой си го купуваш, но масово ако не познаваш производителя, ще попаднеш на глюкоза.
Соф, аз се сетих за розово масло, не знам защо.
Може би ще е по-сложно там с мита и т.н., ма това ми хрумна.![]()