- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Искам да ми покажеш филолог работещ в завод..
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
^Другото, което трябва да се уточнява е за коя държава говорим. Защото братовчедка ми завърши икономика в УНСС и едвам си намери работа, да. За сметка на това, обаче, в чужбина икономика не се влиза лесно в хубавите университети и много мои съученици ги скъсаха доста жестоко, докато други ги приеха и ще могат да си намерят много лесно работа, заради името на университета, в който са учили.
Съгласен съм с Маги не всичко е черно на бяло...
Но явно няма да можем да те убедим..
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Те повечето прекъсват и не стават нищо...Е нали знам от 26 човека ОЩЕ след 1ви семестър английски език остават 8..За какво говорим..
Икономисти иначе познавам такива..
Dr. Gregory House
прекъсват, щото виждат колко ИДИОТСКО е да учиш кви псалми бил писал томас кинго, или пък каква била техниката при превода на розетския камък. идиотско, не трудно. самият формат е изначално грешен
то и затва половината специалности увеличиха местата почти двойно, да не остават групи по 5 човека накрая в 4ти курс
Така е.Късат ги здраво на изпити не събират кредити и спират учението си.И говорим за английски,не за някой сложен непознат на никого език китайски японски и прочие.Език,който учим от 2ри клас..
То това,че специалността е хубава също не означава на 100%,че ще се реализираш,но важното е просто да знаеш,че шансът ти е по-голям и винаги да имаш втори план,че инак лошо.
Епа като сте толкова велики всичките пишещи тук, компот да ви отворя ли ? Айде, ходете да учите и спрете да спамите в темата.
ма мисълта ми е, че не ги късат на практически английски (повечето), което според мене би трябвало да е основното в обучението в специалността (както и при всяка друга филология, впрочем)
някои хора просто нямат нервите да изкарат целия тоя булшит и отказват да се затормозяват с откровено излишна информация
Еми то навсякъде е така..Да не е само там..
Ба, хич не желая да ме набърквате пак, но изпитвам ОГРОМНО желание да видя как ще разрешат на филолог да запише магистър (в чужбина, де - то в България всякакви фокуси минават) от област МО/икономика/бизнес етц.
Иначе само минавам да се оплача, че ПАК ще трябва да наваксвам сама по висша математика заради уникалната ни образователна система, ГРРР. Тая статистика ни взима здравето... и явно са преценили, че ние нямаме нужда от професора, а са ни бутнали някакъв доцент, който с 10 човека не може да се оправи, а ние сме 420 :Д Пуф, направо съм горда от себе си как почти цялото време слушам съсредоточено.
В България ли? Това първо.
И второ - имах предвид директно записване, а не с държане на приравнителни, защото това е напълно нормално.
Еми, как ще ми запишеш магистър бизнес администрация, като не си имал един час по икономика, статистика, висша математика, мениджмънт?! Не би трябвало да е разрешено. С приравнителни изпити, както каза Лейди Ди - естествено, защо не? Ама иначе е чисто и просто дебилно.
А какъв мениджмънт, щото то бая видове има.
Едит: Тва с "е, то се води литературознание, ама всъщност е психология, щото темите са еди-какви-си" може и да не се води за мазна лъжа, но е измъкване по терлици... или както обича да казва баба ми - като пръдня. "На изпита по психология"... втф.
И да, освен за дива неграмотност, в каквато въпросният момък неотдавна обвини питомците на останалите университети, бих се хванала и за "У ФКНФ" - така може и да се говори в някое диво село, но не прилича на млад човек да се изразява така. Като се броим граждани, поне да не изкарваме селския диалект, м?
Последно редактирано от PinkPan7her : 02-26-2014 на 17:03
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Можеш, просто се водиш неспециалист и магистратурата ти е по- дълга с година или нещо подобно. Мисля, че 2 и половина става вместо година и половина, което при определени специалности има резон, при други не.
Btw Еразъм свършва тази година. Вече има някаква друга програма, обединяваща няколко.
Последно редактирано от therichbitch : 02-27-2014 на 18:32
За да направиш MBA, НЕ ти трябва да си учила бизнес преди това. Дори да направиш Master по някоя специалност не ти трябва да имаш Bachelor от нея от преди това. Това не се отнася за България. Моята информация е предимно за северна америка.
Пример: Много инжинери и геолози правят MBA.
Записват и между другото много успешно особено - многоезична дипломация и организация.Специално в СУ познавам 2 такива момичета и са адски кадърни в областта си, едната дори замина по Еразъм в Италия. С такава филология и въпросната магистратура.
maDamn
PinkPanther, записват, записват. Може някакви supplementary courses да трябват, но изобщо не е невъзможно.
A granger, това ходене "даже" по Еразъм в Италия нещо, показващо "кадърност", ли трябваше да е? Питам сериозно
Не,просто и използвах неправилно думатаНо все пак е нужен успех над 5 по специалността, за да отидеш.Поне при МО е така.
Иначе доста кадърни хора познавам. А има и филолози,които паралелно пишат международни + след това магистратура и вече става страшно![]()
maDamn
В чужбина точно се случва да запишат доста по-различна магистратура от бакалавъра.
Стига сте спорили. : )
Дайте предложение към каква магистратура да се насоча с МИО?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more