.
Отговор в тема
Страница 163 от 195 ПървиПърви ... 63113153159160161162163164165166167173 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 051 до 4 075 от общо 4870
    Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Death Gun Виж мнението
    За 3 седмици в ТУ голям кеф. Само 1 ден имам програмиране, а тва ми е специалността. Доста наподобява даскалото. Все едно да имаш 10 предмета и веднъж на седмица да учиш Информатика. Ама постепенно се свиква.
    Предупредих те, че първите 3 семестъра, т.е. година и половина се учат главно т.н. общо образователни предмети. Математики, физики, химия, електротехника, полупроводникови и др. Също така, като бъдещи инженери макар и не в такава насока ще учите и материалознание/машинознание. От 4-тият семестър започвате конкретно в твоята специалност

Семестър 4
    -Микропоцесорна техника
    -Бази данни
    -Сигнали и системи
    -Синтез и анализ на алгоритми
    -Анализ и синтез на логически схеми
    -Избираема дисциплина

Семестър 5
    -Компютърни архитектури
    -Компютърна периферия
    -Операционни системи
    -Програмни езици
    -Цифрова схемотехника
    -Избираема дисциплина

Семестър 6
    -Програмиране за мобилни устройства
    -Програмни среди
    -Високопроизводителни компютърни системи
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина

Семестър 7
    -Компютърни мрежи
    -Паралелно програмиране
    -Компютърна графика
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина

Семестър 8
    -Цифрови интегрални технологии
    -Техническа безопасност
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина

Това ти е бакалавъра. Като цяло може да си прегледаш учебният план. Изненадан съм че не си го прегледал още преди да запишеш. Ще ти го постна тук за да видиш и от какви дисциплини може да избираш, по какво и кой семестър ще имаш проекти и т.н.
    http://oldweb.tu-sofia.bg/UPlan/UPla...-BCSE-1-BG.pdf

90% от инженерните специалности учат едно и също първите 3 семестъра с много малки изключения в 1-2 предмета. Спорт и език имаш само първите 4 семестъра. Това значително улеснява и прехвърлянето в друга специалност при висок успех първата година, без да губиш нищо от специалността като такава. Също така и това ти е основата която ще ти позволи да схващаш специалните предмети които ще учиш след това. Ще учиш C, C++, C#, Java, Java EE, VHDL, JS, CSS, HTML, и т.н. Ще работите под Linux, катедрата разполага с клъстер до който ще получите достъп и на който ще си правите упражнения и ще може да ползвате от вкъщи и много други щуротии. Даже може да пуснете нещо на Българският супер компютър по време на упражнения.

Цитирай Първоначално написано от Death Gun Виж мнението
    КСИ, да
    щом са ти елементарни, значи си ги учил преди сигурно
    примерно пък на мен математиката ми е елементарна...
    Има един лаф "Не бързай краво, нивата е дълга"
    Схемите не са трудни наистина и след като са ви ги дали значи някъде в някое ръководство/упражнение са направени/показани подобни. Ако смяташ от сега да купуваш, по-добре направо се отказвай от ТУ. Прочети си за броячи, тригери и обозначенията на логическите елементи, съответно уравнения. Внимавай за инверсиите.
    Последно редактирано от draid : 10-19-2014 на 20:57

Аз съм го прегледал учебния план още април месец, нямаше нужда, ама мерси за отделеното време. Знам, че от 4-ти почваме само по специалността, просто обичам да се оплаквам понякога. Избрах ТУ пред СУ заради хардуера, инж. дисциплини и по-малкото математика, но не вярвах, че от толкова рано ще ни почват в техническия. Мислех си, че бавно ще минем през основните неща, а сега всяка седмица трябва да работя по курсова задача.

Хахаха оптимист. Бавно вика хаахха, това да не ти е даскало да ви карат яваш, яваш.

Повече от фен Аватара на Тромбоцит
    коУегата в кухнята по цял ден дрънка на акустична китара, дори някаква девойка му припяваше преди половин час.

Супер фен Аватара на RiB
    Скоро завършвам и не ми се иска да казвам сбогом на тези прекрасни години от живота ми Fuck this shit man!

Bubz99
    Guest
    Имам 1 въпрос.
    Русенският университет издава ли книжки с примерни тестове за изпитите?
    Търсих и интернет, но не намерих нищо.

Супер фен Аватара на RiB
    Мисля, че не... аз се подготвях за изпита тука (в РусИ) с книжки от великотърновския Сега не знам...

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Ако изпитът ти е по математика мисля, че можеш да се подготвиш за него с книжки и за други университети. Като цяло ако е по общообразователни предмети даже. Примерно аз за Техническия учих от старите учебници по математика и само накрая като отворих да решавам задачи от "зелената книжка" на ТУ, ги отупах и на изпита 5.90.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Искам да се оплача. Днес получих писмо, че ми отдържат цялата гаранция за бившия ми апартамент за почисване на стени, под и мебели, които бяха в потресаващо състояние като влязах. Така яко са ме прецакали когато сме правили първия опис, а хем и мама беше там. И сега май ще пия една студена вода по случая. А гаранцията беше 360 евро.

Утре съм на изпит по имунология. Това ми е един от най-лесните предмети този семестър, така че а дано лесна тема и 15 на изпита.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Е, какво не сте направили както трябва?

Аз пък имам изпит в петък по Legal System (правната система в Шотландия, включително и останалата част от Великобритания) и ми е тегавичко.

Повече от фен Аватара на Тромбоцит
    Много рано сте започнали с изпитите, хора
    На мен тепърва ми предстоят първите колоквиуми по Химия и Анатомия.
    Както и да е, успешно представяне и дано ви се падне оптимална тема :>
    Поздрави

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Е, какво не сте направили както трябва?

Аз пък имам изпит в петък по Legal System (правната система в Шотландия, включително и останалата част от Великобритания) и ми е тегавичко.
    Апартаментът беше изключително мръсен. Имаше петна навсякъде - по пода, по леглото, по етажерките. Шкафовете над кухнята целите бяха изцапани с нещо лепкаво, което нямаше изчистване. Обаче, тъй като явно тези агенции са измамници от класа, защото не съм първата, която се оплака, тези не са ми описали при нанасянето, че всичко беше потресаващо мръсно. А аз не знаех тогава изобщо как се прави описа. Сигурна съм, че много добре знаят какъв мръсен апартамент ми дадоха, а сега ме накараха и да платя това, което не съм цапала аз. И май почти не познавам българин неопарил се от изключително некоректни агенции.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Здравейте! Понеже не намерих тема за кандидат-студенти ще пробвам да почерпя информация от всички, които коментирате тук. Та, искам да попитам има ли някакъв форум или страница във фейсбук, или някакво място в интернет пространството, където мога да задавам въпроси, свързани с кандидатстване в ЮЗУ, и да получавам компетентни отговори?
    Последно редактирано от *Be...kissable* : 10-24-2014 на 13:58

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Супер въодушевена съм за ученето на нов език!
    Днес имахме френски за първи път и много се вълнувам и ни преподава французойка и това е прекрасно и вече мога да кажа цели три изречения! :д
    По план трябва да минем А1 и да започнем А2 до края на годината, но ако сме супер надъхани и се учим и вкъщи може да си стигнем А2 и да караме тест за нещо като сертификат. До края на бакалавърската степен се очаква минимум В1, така че по-скоро си мисля, че може и В2 да стигна, не съм сигурна дали ще го учим 4 години или по-малко. Но, каквото такова, смятам да го науча на някакво прилично ниво, поне да мога да се оправя :д

Цитирай Първоначално написано от *Be...kissable* Виж мнението
    Здравейте! Понеже не намерих тема за кандидат-студенти ще пробвам да почерпя информация от всички, които коментирате тук. Та, искам да попитам има ли някакъв форум или страница във фейсбук, или някакво място в интернет пространството, където мога да задавам въпроси, свързани с кандидатстване в ЮЗУ, и да получавам компетентни отговори?
    Има една група в ФБ матури 2014 влез в нея и питай някой ,гледам че повечето за ЮЗУ питат,успех !

Цитирай Първоначално написано от Daniee Виж мнението
    Има една група в ФБ матури 2014 влез в нея и питай някой ,гледам че повечето за ЮЗУ питат,успех !
    Благодаря за информацията!

Повече от фен Аватара на fama
    Град
    somewhere
    Записвам се сред вас. ВВМУ , Мвт , първи курс.
    Любовта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока.

Въпрос по - специално към draid, но и за всички, които са запознати. Понеже след края на 3ти курс трябва да карам задължителен стаж, обаче някой ми беше казал, че ТУ ни го намира, понеже бил специализиран. Вярно ли е това и ако не е, в какъв тип предприятия мога да намеря, примерно по ВЕЦ - овете дали набират стажанти?

Мега фен Аватара на an7raks
    Признават за стаж всяка работа по специалността ти.

То се признава. И не говоря за стажа след 1 курс, който се води учебен, а този след 3 - ти, който е специализиран. Аз по - скоро питам дали, както някой ми спомена един път, ТУ ми го намира и и казва - можеш да идеш еди - къде си и еди - кога си, или трябва да си го търся сам, както след 1 курс

Супер фен Аватара на Wwwooow
    Град
    В театъра
    Някой от Медицинския ?!?!??! МУ Варна, Пловдив, София ?? Мнения
    В мойта сцена на живота,
    вече ще си публика,
    и от ъгъла ще гледаш,
    как ще блестяя..

И аплодират ме, по име викат ме.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...

Мега фен Аватара на Dagichka
    някой може ли да ми обясни на прост език как стават нещата със стипендиите? :д четох, знам, че първи курс няма стипендии, но после се гледат сборно от оценките от 1 и 2ри семестър на първата година ли? всички предмети с еднаква тежест ли са или там зависимост колко кредити ти носят? :д само това ми е надеждата да получавам някакви пари, тъй като очевидно няма да мога да започна работа, макар и почасова, защото във всяка проклета лекция си имаме списъци за присъствие заради заверките после..
    иначе пак да си похваля столчето, днес хапнах топла леща, 2 салатки шопски и хлебче за 70стотинки :д

Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Въпрос по - специално към draid, но и за всички, които са запознати. Понеже след края на 3ти курс трябва да карам задължителен стаж, обаче някой ми беше казал, че ТУ ни го намира, понеже бил специализиран. Вярно ли е това и ако не е, в какъв тип предприятия мога да намеря, примерно по ВЕЦ - овете дали набират стажанти?
    Преди синоним на стаж намерен в университета, често означаваше буквално бачкане в университета. Иначе много зависи от специалността и даденият преподавател, ако имаш контакт поразпитай дали има възможност да ти намерят практика във някоя фирма, специално за тези след 3 курс намираха, то аз и 4-ти имах. Много зависи от специалността обаче и от факултета, за това не мога да ти кажа къде може да ходиш. Иначе върви и схемата с бележката от дадено предприятие за изкараният стаж/практика. То и 4-ти курс при нас мисля че имаше някаква производствена практика.

Повече от фен Аватара на fama
    Град
    somewhere
    Ехее , в моя стол не е толкова евтино.. Салата зеле с моркови, креем супа зеленчуци и порция задушени зеленчуци- 3лв. Чувала съм , че в стола на МУ Варна е много евтино , но още не съм го посетила.
    Любовта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Преди синоним на стаж намерен в университета, често означаваше буквално бачкане в университета. Иначе много зависи от специалността и даденият преподавател, ако имаш контакт поразпитай дали има възможност да ти намерят практика във някоя фирма, специално за тези след 3 курс намираха, то аз и 4-ти имах. Много зависи от специалността обаче и от факултета, за това не мога да ти кажа къде може да ходиш. Иначе върви и схемата с бележката от дадено предприятие за изкараният стаж/практика. То и 4-ти курс при нас мисля че имаше някаква производствена практика.

Мерси

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си