- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Здравейте...
Преди да напиша каквото и да било... Искамнда помошя да не ме обвинявате и т.н.
Та въпросът ми е някой дали знае от къде мога да си намеря отговорите на кандидат-студентските изпити в УНСС? Благодаря
Мен ме интересуват университетите в София - за кой какво ви е мнението и има ли значение къде ще запиша магистър?
Като цяло много се чудих дали да записвам - смятам да го направя, все пак нищо не губя. В момента си работя по специалността, защото можеше само с бакалавърската степен, но определено след пет години ако искам да специализирам ще ми трябва и мастер![]()
Каква ти е специалността (прости моята неосведоменост)?
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Доколкото знам СУ ти е варианта в София по тази специалност или нбу, ама там таксите са като в чужбина. Та за магистър предполагам, че ако много ти харесва специалността, продължи си в СУ, по чуждестранните класации го водят на високо ниво. По - конкретно аз лично не мога да ти отговоря, защото съм в съвсем друга област на нАуката, но от наблюдения върху познати - там би трябвало да е мястото![]()
Здравейте, понеже виждам, че има хора от ФХФ на СУ, а аз съм се засилила за магистратура там, въпреки че не разчитам да се доредя до държавна поръчка, мисля да се явя на изпит, така че търся учебниците, които са препоръчани в конспекта:
Лазаров Д., “Неорганична химия”, Унив. изд. “Св. Кл. Охридски”, София, 2000 г. 2. Панайотов И., "Увод в биофизикохимията", Унив. изд. “Св. Кл. Охридски”, София, 2000. 3. Дамянов Д., Физикохимия, 1999 г. 4. Шелудко А., Колоидна химия, 1984 г. 5. Бончев П. Р., “Увод в аналитичната химия”, III изд., Наука и изкуство, София, 1985, 564с. 6. Кемпински Ю., “Неорганична химична технология”, изд.”Наука и изкуство”, София, 1977 г. 7. Петров Г., Органична химия, Унив. изд. “Св. Кл. Охридски”, София, 1996 г. 8. Иванов Ст., Органична химична технология, Наука и изкуство, София, 1988 г. 9. Симов Д., Органична химична технология, Наука и изкуство, София, 1971 г. 10. Крисчън Г., Дж. О'Рейли, “Инструментален анализ”, Превод от англ. под ред. на чл. кор. проф. дхн П. Р. Бончев, Унив. изд. "Св. Кл. Охридски", 1998, 1023 с., ISBN 954-07-0647-5.
Не, че ги нямам повечето на други автори, но все пак ще е добре да ги попрегледам. Благодаря предварително.![]()
Здравейте, някой знае ли кога са записванията за СУ?
Чл. 21. (1) Кандидат-студентите подават документи за класиране и валидират информацията от кандидатстудентския си статус лично или чрез други лица от 22 юни до 04 юли 2015 г. (без неделните дни) в Информационния център на Ректората.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/b...i_za_klasirane
3 изпита за 1 седмица, взети. Аз май ще се справя6 to go
![]()
maDamn
Някой от немския факултет на техническия в София ?![]()
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
Не съм, но познавам колеги. Кажи?![]()
Май натам съм се насочила и исках да разпитам как стоят нещата , трудно ли се избутва, професорите как са?
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
Ах тези кръвопийци. Накараха ме да си купя справочника им където се намира формуляра, който трябва да откъсна и попълня за да участвам в класирането. Направо се изсмях като ми го съобщиха.
![]()
![]()
И като контраст на всичко това за Свищовския ги раздаваха справочниците с бланки безплатно в училище![]()
Малко фейл в ТУ, а?![]()
![]()
![]()
Аз съм приет ТТТ в ТУ Варна. Нарочно им излиза класирането 1-2 седмици преди на другите, че да запишеш при тях. Ако го бях видял кога излиза класирането нямаше да подавам въобще там..