.
Отговор в тема
Страница 19 от 195 ПървиПърви ... 91516171819202122232969119 ... ПоследнаПърви
Резултати от 451 до 475 от общо 4870
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    xxxxxx, отиди в библиотеката и търси някой учебник по микро, нашият беше на горекспрес и беше доста подробен. За сравнението основните ти критерии трябва да са търсенето и предлагането, как се постига пазарното равновесие м/у тях, както и ценообразуването. Можеш да направиш връзката м/у различните пазари (там обаче трябва да са повечко) и да покажеш как промяната на цената на единия (примерно) влияе в/у другите пазари. Щом трябва да правиш презентация, трябва да знаеш за кво иде като цяло в микрото, така че няма да ти е трудно да намериш материали (има бол).

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota
    И двойки да изкарате, няма да слушате какво ви говорят, а си гонете до край интереса
    Не, като изкарате двойки, означава, че не сте за там , накъдето сте се запътили. Мразя да се повтарям, но както казах горе- това са болни амбиции.

Има ли някой,който е студент в ПУ?

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от angel4eto17 Виж мнението
    Здравейте! Тази година ще кандидатствам в ТУ София, обаче никъде не намирам каква е скалата за оценка. Някой има ли представа как да си пресметна оценката по броя на точките? Благодаря предварително
    Каква специалност искаш да запишеш там ? В повечето специалности вече се влиза много лесно, то не че преди години беше голям проблем де. Имай в предвид обаче, че в ТУ лесно се влиза, но в 70% от специалностите ще съжалиш безброй пъти че си влязъл. Разбира се, ако имаш желание да учиш и амбиция това не би трябвало да те спре

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Каква специалност искаш да запишеш там ? В повечето специалности вече се влиза много лесно, то не че преди години беше голям проблем де. Имай в предвид обаче, че в ТУ лесно се влиза, но в 70% от специалностите ще съжалиш безброй пъти че си влязъл. Разбира се, ако имаш желание да учиш и амбиция това не би трябвало да те спре
    30 верни - 6.00
    29 верни - 5.90
    28 верни - 5.80, май така беше.

Иначе, ще съжалявате всички по теоритична електротехника и пик 1 и 2.

За малко да вляза в ту, лол, съдбата ми ме спря.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Аа, това е студентската тема, да се похваля, че вече съм приета във ФМИ (покрай едно състезание), ще пиша Компютърни науки, но още съм малко разколебана за Софтуерното, то не, че много се различават програмите и дисциплините.
    Някой да свирка с впечатления.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Sofia
    КН уж са по-доброто, но напоследък СИ започна да взима превес. Мисля, че което и да запишеш, ще е ок, е ще те гърчат много де, няма как, но са хубави специалности и двете.

Мега фен Аватара на Chacho
    Не записвай софтуерно! Повечето или съжаляват по-нагоре, или им е все тая. Единствено ИС трябва да те разколебава като по-мрежова специалност. Но КН е истината. И честито, колежке! Не съм се и съмнявал за теб

И все пак, която от компютърните да избереш, все ще е добре. Само дето в КН средата ще ти подхожда повече.
    Последно редактирано от Chacho : 04-28-2012 на 12:09
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Не записвай софтуерно! Повечето или съжаляват по-нагоре, или им е все тая. Единствено ИС трябва да те разколебава като по-мрежова специалност. Но КН е истината. И честито, колежке! Не съм се и съмнявал за теб

И все пак, която от компютърните да избереш, все ще е добре. Само дето в КН средата ще ти подхожда повече.
    Мерси, мерси!! Иначе, за информационните системи не съм чувала нищо, не познавам и хора от там.
    За КН - двама инструктори- колеги са учили в НПМГ моята специалност, след това са записали КН, някак си ми се вижда логичен житейски път.
    Та, за ИС - какво е всеобщото мнение, какво по-различно се случва там? Наистина, не съм чувала нищо.
    + информатиката - ако не се лъжа, имате задължително сиско по някое време ?
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Sofia
    Защо да съжаляват, че са записали СИ, Чачо? (просто ми е интересно, не го оспорвам).

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Защо да съжаляват, че са записали СИ, Чачо? (просто ми е интересно, не го оспорвам).
    СИ е гъзарско, защото ти слагат инж. пред името.
    Иначе, ако завърша СИ, малко несериозно ще ми гледат върху мрежите.

Та, дайде мнение и за СИ-то, съученик иска да кандидаства това, той си е заклет програмист вече така или иначе.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Sofia
    Все си мисля, че ако човек се е насочил към програмиране и не иска да се занимава толкова с хардуер, е по- удачен вариант да запише СИ, но нз теб какво те влече повече

Все си мисля, че ако човек се е насочил към програмиране и не иска да се занимава толкова с хардуер, е по- удачен вариант да запише СИ, но нз теб какво те влече повече
    Аз се занимавам с мрежи, заради състезанието по мрежи ме приеха без изпит, евентуално бих се изкефила на мрежовото програмиране като дисциплина.
    Хардуерната част ме кефи повече, щях да ходя телекомуникации в техническия, но в крайна сметка се отказах, защото средата ми е във фми, там кисна всеки ден.

Иначе, все още чакам мненията за СИ и ИС, както за информатиката, казвайте какви слухове се носят.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Sofia
    уу приели са те без изпит, евала!

уу приели са те без изпит, евала!
    Не е голяма работа, имам странно чувство, че както винаги всичко ми се разминава, хората ходят на национални по математика и физика, и си скъсват задниците, а аз за училище едва ставам в 10.
    Иначе, ти какво учиш?
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Sofia
    А, моето мнение относно информационните науки не е много меродавно, въпреки че съм коментирала. Бях ги писала КН на 3то място, но икономика уча

Цитирай Първоначално написано от anJin Виж мнението
    Има ли някой,който е студент в ПУ?
    Аз, Маркетинг 1 курс, слушам ?

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    30 верни - 6.00
    29 верни - 5.90
    28 верни - 5.80, май така беше.

Иначе, ще съжалявате всички по теоритична електротехника и пик 1 и 2.

За малко да вляза в ту, лол, съдбата ми ме спря.
    Ние когато му е било времето сме съжалявали, да му мислят кандидат студентите.

Мммм проблемът във ФМИ е малко като този в НБУ - специалността звучи добре, но не е баш тва, което пише. КН и Информатика са най-програмистко ориентираните. СИ има съвсеееем лека мениджърска насоченост и малко по-малко мат. от КН и информатика, а ИС май има няколко повече мрежички в предметите (за това не съм сигурен). Абе почти едни и същи са. Съответно между КН и Информатика (по думите на професора по анализ, специалностите се различават по 1 предмет) по-добрият избор е КН, щото там нивото е по-високо (може би и малко по-хубави изборни дисц. на моменти). Но да си знаеш, че специалностите са си мазохистични, в сравнение със всичко друго компютърно в БГ по държавните университети.

А СИ-то пак ми се оплакаха миналата седмица от него, че им липсвала малко геометрия. И все пак оплакванията не са сериозни, почти всички си харесват ФМИ. Колкото до задължителните Сиско курсове, мисля че не са задължителни, но можем да избираме такива.

PS: Мрежи в СУ не е най-добрият избор, по-добре ТУ или НБУ според мен. (според Наков НБУ е най-добрия вавриант)
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Не е голяма работа, имам странно чувство, че както винаги всичко ми се разминава, хората ходят на национални по математика и физика, и си скъсват задниците, а аз за училище едва ставам в 10.
    Иначе, ти какво учиш?
    Еви, нямам търпение на есен да ти кажа "колежке".
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Еви, нямам търпение на есен да ти кажа "колежке".
    На опашката, моля!

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    На опашката, моля!
    Дамите са с предимство!
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Приема съ.

Мерси за изчерпателния пост, Чачо !
    В крайна сметка остава КН, за мрежите хич не ми е зор, тях отделно си ги карам, нямам големи претенции.
    Иначе, Вени :* , колежки ще сме ! :Д
    А с Чачо баш колеги, и той е във факултета.
    Страданието е всеобщо.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Повече от фен
    Махнете го това СИ и елате КН. Тук е купона

Между другото 2ма асистенти споменаха, че е заложено като идея да бъдат обединени КН и Информатика, защото добрите преподаватели се прехвърляли постепенно към КН, пък все още и в двете специалности има хора, които влизат с висок бал и си учат/разбират. Това естествено няма как да стане 2012/2013 уч. година. Иначе аз ако можех да се върна една година назад, нямаше да запиша КН - много математика, част от която според мен е излишна, в първи курс никакво свободно време, а се очертава и лятото никакво свободно време, щото ще трябва да се учи за изпити септеври.. идилия
    Обаче вчера излезнаха резултатите и той се оказа мега умния.. Разбира се , това е страхотно ама аз се чувствам мега тъпата ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си