- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Здравейте на всички!
Исках да ви попитам нещо, че се двоумя. Имам висок шанс да бъда приет Право във ВТУ, обаче проблема е че не мисля, че е добра идея. Незнам просто нещо не ми дава сигурност, въпреки престижа ми се струва че ме ограничава тази специалност(тъй като искам да изляза от България).
Все още чакам резултатите от Икономическия университер - Варна и Техническия университет - Варна.
Та ще може ли да ми дадете малко "акъл" като искажете мнението си за специалностите "Право" и "Комютърни системи и технологии" ? И може ли да се реализирам в друга дръжава? Ще трябва ли да държа приравнителни изпити? Моля ви се ако някой знае нещо да сподели :/
По принцип, за да не държиш приравнителни изпити, излизайки от България, би било най-добре да следваш Международно право, защото така имаш възможността да се запознаеш с различните правни системи в отделните държави. В България е по един начин, в САЩ - по коренно друг, така че това е начинът да учиш право и да ти е от полза в чужбина.
Относно КСТ - според мен то има много повече бъдеще като цяло, не само у нас, така че аз лично избрах него.![]()
Ау днес имах работа до ТУ и само колко невинни душици се записваха, жал ми стана направо
Към горното мнение. Право и КСТ са като двата полюса а между тях цялата земя. Не знам, то обикновено ти се отдава или единият вид или другия.
А дори и да изключим талант, наклонност и т.н., най-малко интересът трябва да те дръпне в една от двете посоки. Проучи какво точно се учи в тези две специалности и като добиеш по-добра представа за тях, се опитай да вземеш решение.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
С българско право в чужбина, не я виждам тая работа, това е моето иЗказване.
С компютри по-може. Т'ва е скромното ми мнение..
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
има ли студенти за Благоевград ?
... Не е война..
но любов ли е питам
Да,аз съм за Благоевград,приета съм ПРАВО-мечтата ми се сбъдна ! Айде други студенти от ЮЗУ няма ли ?
Никой ли не се е записал в тоя Софийски университет бе, много странно ...
К'во да се записваш, като класиранията още не са излезли.
Аз за там кандидатствам иначе, и подозирам вече какво ще бъда приета...
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Чакам окончателното класиране на Пловдивския университет на 22 юли,но знам,че съм приета Финанси редовно,защото изкарах 5.80 на пробния по БЕЛ и влизам директно.Само чакам да почне записването,за да си взема подпечатаната студентска книжка.![]()
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Някой може ли да ми каже как става филма с 2-рото класиране? Аз кандидатствах за Свищов и Варна, но документите си ги пуснах от едно бюро в Бургас. Ако ми се наложи да ходя на 2-ро класиране, къде трябва да заявя това си желание?![]()
Днес има класирания - никъде ли не те приеха!?
Big or small, lies are lies!
неска са излезнали класирания, похвалете се кой къде е приет, аз съм в Пловдивския- специалност Биология
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ...
Приеха ме. "Администрация и управление", УНСС. Малко е тъпа тая история с допълнителните изпити и кандидатствания след 2-ри курс, ама кой е казал, че ще е лесно.. Успех на всички за СУ
..
B1nji според мене по-добре е да избереш КСТ ако ще заминаваш в чужбина. Колкото до ТУ Варна ( уча в него ), не е лош университета, никък даже. За повечето специалности има международна акредитация на дипломите, има програми за размяна на студенти с други страни, добри магистърси програми и тн. А за теническите и компютърни специалности университета държи много високо ниво на обучение. Семестриалните такси също са приемливи.
И ако ще записваш там дано ти върви математиката, че иначе висшата математика ще ти вземе душицата![]()
Ако имаш още някакви въпроси за ТУ Варна питайДоколкото мога ще ти отговоря.
За математиката се бъркаш яко... Висшата е коренно различна от тази която се учи в даскало
Относно специалността КСТ нито във Варна, нито в София са състояние да те научат на нещо. Програмите им сигурно не са бутани от години(не са в крак с технологиите), учат се излишни предмети. Трябва сам да учиш. Все пак ако си в ТУ-София, Телерик предлагат много добри безплатни курсове по програмиране.
Някой във ВХТИ Бургас?
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Аз съм приета в Свищов Застраховки и социално дело и във Варна ВИНС счетоводство и контрол ..И сега една дилема имам .. :dd
Не с омраза,а с усмивка ще ви съсипя ! : )))