- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Ситуацията е такава:
Приет съм на първо класиране с 5тото ми желание.
Искам едно от първите ми 3 желания.
Въпросът: Има ли шанс на 2ро и 3то да не ме приемат с нищо и да увисна една година?
Оставил съм я още като се записвах.
Ми звънни до учебния отдел и питай.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ми нееее.. искам да питам вас, а не учебния отдел..
Нали затова пиша тук...
Честно да ти кажа,инфото на учебният ви център е мааалко по-надеждно от нашето...
A и ако стане някоя обърквация,винаги можеш да им поискаш обяснение.
Ако ние пък те подведем,после и да се сърдиш,и да не се сърдиш,все тая.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Не трябва да е, ама е. Мислиш ли, че с всичко изписано и казано ще промениш нещо? Това е положението, като не те кефи ПУ местиш се и спираш да мрънкаш, толкоз. А тия дето сме от провинцията какво, да хванем да мрем ли? Не с такива крайни изказвания, аз като не съм от голям град и отивам в "Шопия" мислиш ли, че няма да завърша? Да, има разни идиоти, множко са даже, ма дай не говори за всички по тоя начин. Хем е обидно, хем е много тъпо.
Wednesday666
Боравя с факти. Нищо, ще станеш студентка ще видиш кво е и пак ще си говорим ... след първото ти полуживо състояние в студентски град.
След 20тото. В Студентски, както на всяко друго място по света, има хора всякакви. Не всички са по цяла нощ навън. Покрай сесии някои не излизаме и по месец-два, като изключим магазина.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Така... аз като студент 3. за 4. курс в СУ и като общувал с хора от доста университети от различни градове, да ви дам съвети, бъдещи студенти.
1. Относно елитността на СУ. Да, наистина СУ е най-добрият университет в България и в почти всяко направление е номер 1. НО! Ако си мислите, че е великата работа, сте сбъркали. Разликата между СУ и другите университети е в това, че ако в друг университет има 2-3 специалности, които стават, то в СУ има около 10 специалности, които са на ниво. НО специалностите са 70, а всичко останало (както и в другите университети) общо-взето си е боклук.
2. И да, ако сте амбициозни, напористи, съобразителни и бизнес ориентирани хора няма никакво значение кой университет и къде сте. Но повечето хора не са такива, пък и винаги по-добрият университет и специалност са +
3. Между 1 специалност, в който и да е софийски университет и същата в такъв извън столицата, винаги избирайте софийския. Гарантирано е по-добър, а и възможностите ви ще са повече. Медицина в МУ-София, Архитектура в УАСГ и Право в СУ са по-добри от еквивалентните им специалности в другите университети, бъдете сигурни.
4. За сравнението между ВИНС-Варна и Свищов. ВИНС-ът със сигурност е мега зле и е на ниво по-ниско от средно качествена гимназия. Последният му декан увеличи страшно бройката въведе измислени тестове за прием и университът се бъка яко със "селяни" по душа и неграмотни хора. Но! Бил съм в Свищов десетина пъти и мога да ви кажа, че това е един от най-пропадналите места. Не само че няма да научите нищо, но и ще сдобиете с най-селските колеги на планетата, отделно непрекъснато ще трябва да купувате супер скъпи и безсмислени учебници за подпис по време на изпит. Дори има случай на учебник, в който са вписани 2 предмета, изучавани в 2 различни години и това, което студентите трябва да направят, е да си купят безумно скъпия учебник 2 пъти, за да им се подпишат, иначе няма да могат да си вземат изпита. И все пак, ако сте отишли да загубите няколко години в алкохол, курви и лентяйство, това е 2 пъти по-евтин вариант за безспирен купон от "Студентски град".
5. Щом сте приети в София и искате наистина да учите и имате финансовата възможност да сте на квартира, НИКОГА, НИКОГА не отивайте в "Студентски град". Колегите ми пътуват към родните си места, когато им се налага да учат. Студентски е готино място, ако искате много и евтин алкохол, купони, путки, дрога, но ако сте отишли в София, за да се развивате, избягвайте го.
6. И все пак. Пред избора между "Студентски град" и извън София, винаги избирайте София.
Това е от мен. Набързо написано в 2 и половина сутринта.Сигурен съм, че ще съм полезен със съветите си.
Боравиш с факти. Хубаво, приемам. Ти вземи приеми, че фактите ти са моменти, не се знае утре какво ще стане. Моите полуживи състояния не ги мисли, няма нищо лесно в тоя живот - ако ми говориш са сесии, и т.н.. А ако става дума за пиене и такива простотии - нито съм дошла да се умъртвявам постоянно, нито съм дошла да правя циркове. Купона може да става и без един тон алкохол, наркотици и такива простотии.
Последно редактирано от jghgh : 07-25-2012 на 10:22
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
е, по-разбираема от това ли?:Д
вярвам в специализираните/тясно профилираните институции/групировки.
затова, когато се говори за мащабно предприятие (в случая университет) с безкрайна мрежова структура, е хубаво то да се разглежда в отделните му части/проявления, а не като систематизирано цяло, каквото просто не е в същността си.
кажи си болката;
Много ми се учи психология и само психология. Хуманитарните науки са моята сила и нищо друго.
Чувствам се демотивирана отново да мина през КСК, за да уча психология в СУ, а за там балът не ми стига. Прекалено е висок.
И се чудя да записвам ли в НБУ и там да си изкарам бакалавъра, ама се притеснявам, че и т'ва не е мястото за мен. Честно, сигурно звучи дискриминационно, ама там е пълно с богати хорица, видях ги на изпита ми за там, и не ми допаднаха. Приличат точно на онея, дето по цял ден висят в Ginger/Costa, и са облечени по последната мода. Сми, не искам да уча заедно с разглезен народ.
Няк'ви такива неща. Четох темата в Пълнолетника за висшето и всички обясняват как с психология/филология нямало реализация. Аз БГ филология съм почти на 100 убедена, че ще бъда приета в СУ, ама не знам дали няма да е безсмислено пропиляване на годината, при положение че преместването е мисия невъзможна. Май остава просто да събирам мотивация отново да мина през КСК.
Не знам, просто съм отчаяна. Имам високо мнение за себе си, но явно не ме бива в ситуации, в които трява да мобилизирам всичката си енергия и на КСК не постигнах невероятни резултати..
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
А хора,при записванията в СофийскиОт,искаха ли свидетелство от психото,общи изследвания и т.н..?
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn