.
Отговор в тема
Страница 26 от 195 ПървиПърви ... 162223242526272829303676126 ... ПоследнаПърви
Резултати от 626 до 650 от общо 4870
    Ситуацията е такава:

Приет съм на първо класиране с 5тото ми желание.
    Искам едно от първите ми 3 желания.

Въпросът: Има ли шанс на 2ро и 3то да не ме приемат с нищо и да увисна една година?

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от SirTrYaLot Виж мнението
    Ситуацията е такава:

Приет съм на първо класиране с 5тото ми желание.
    Искам едно от първите ми 3 желания.

Въпросът: Има ли шанс на 2ро и 3то да не ме приемат с нищо и да увисна една година?
    Питай в съответното уни, по принцип ако депозираш диплома би трябвало да ти пазят място.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Оставил съм я още като се записвах.

Ми звънни до учебния отдел и питай.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Ми нееее.. искам да питам вас, а не учебния отдел..
    Нали затова пиша тук...

Супер фен Аватара на Glamour92
    Честно да ти кажа,инфото на учебният ви център е мааалко по-надеждно от нашето...
    A и ако стане някоя обърквация,винаги можеш да им поискаш обяснение.
    Ако ние пък те подведем,после и да се сърдиш,и да не се сърдиш,все тая.
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Има ли приети, с история и публична администрация в юзу?

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Цитирай Първоначално написано от aks13v Виж мнението
    Wednesday666
    И аз съм студент, няма за кво да ги карам да не учат. И да, може да се научи нещо, колкото и скапан да е университета и преподавателите, но не трябва да е така, не трябва въпреки всички лекции и писаници да трябва да чета целия учебник на края за 4 дена, щото толкова имам и да имам пак 3 колкото и някой разчитал на късмет.
    Студент съм в Пу и спокойно си заявявам, че е пълен кинеф. А пък някой, който е от провинцията, отиде в Шопия, живее на общежитие и си мисли, че ще научи нещо по тоя начин .... много се бърка. Късмет ще е ако завърши.
    Не трябва да е, ама е. Мислиш ли, че с всичко изписано и казано ще промениш нещо? Това е положението, като не те кефи ПУ местиш се и спираш да мрънкаш, толкоз. А тия дето сме от провинцията какво, да хванем да мрем ли? Не с такива крайни изказвания, аз като не съм от голям град и отивам в "Шопия" мислиш ли, че няма да завърша? Да, има разни идиоти, множко са даже, ма дай не говори за всички по тоя начин. Хем е обидно, хем е много тъпо.

Wednesday666
    Боравя с факти. Нищо, ще станеш студентка ще видиш кво е и пак ще си говорим ... след първото ти полуживо състояние в студентски град.

След 20тото. В Студентски, както на всяко друго място по света, има хора всякакви. Не всички са по цяла нощ навън. Покрай сесии някои не излизаме и по месец-два, като изключим магазина.

Супер фен Аватара на Mo6no
    Град
    Варна
    Така... аз като студент 3. за 4. курс в СУ и като общувал с хора от доста университети от различни градове, да ви дам съвети, бъдещи студенти.

1. Относно елитността на СУ. Да, наистина СУ е най-добрият университет в България и в почти всяко направление е номер 1. НО! Ако си мислите, че е великата работа, сте сбъркали. Разликата между СУ и другите университети е в това, че ако в друг университет има 2-3 специалности, които стават, то в СУ има около 10 специалности, които са на ниво. НО специалностите са 70, а всичко останало (както и в другите университети) общо-взето си е боклук.

2. И да, ако сте амбициозни, напористи, съобразителни и бизнес ориентирани хора няма никакво значение кой университет и къде сте. Но повечето хора не са такива, пък и винаги по-добрият университет и специалност са +

3. Между 1 специалност, в който и да е софийски университет и същата в такъв извън столицата, винаги избирайте софийския. Гарантирано е по-добър, а и възможностите ви ще са повече. Медицина в МУ-София, Архитектура в УАСГ и Право в СУ са по-добри от еквивалентните им специалности в другите университети, бъдете сигурни.

4. За сравнението между ВИНС-Варна и Свищов. ВИНС-ът със сигурност е мега зле и е на ниво по-ниско от средно качествена гимназия. Последният му декан увеличи страшно бройката въведе измислени тестове за прием и университът се бъка яко със "селяни" по душа и неграмотни хора. Но! Бил съм в Свищов десетина пъти и мога да ви кажа, че това е един от най-пропадналите места. Не само че няма да научите нищо, но и ще сдобиете с най-селските колеги на планетата, отделно непрекъснато ще трябва да купувате супер скъпи и безсмислени учебници за подпис по време на изпит. Дори има случай на учебник, в който са вписани 2 предмета, изучавани в 2 различни години и това, което студентите трябва да направят, е да си купят безумно скъпия учебник 2 пъти, за да им се подпишат, иначе няма да могат да си вземат изпита. И все пак, ако сте отишли да загубите няколко години в алкохол, курви и лентяйство, това е 2 пъти по-евтин вариант за безспирен купон от "Студентски град".

5. Щом сте приети в София и искате наистина да учите и имате финансовата възможност да сте на квартира, НИКОГА, НИКОГА не отивайте в "Студентски град". Колегите ми пътуват към родните си места, когато им се налага да учат. Студентски е готино място, ако искате много и евтин алкохол, купони, путки, дрога, но ако сте отишли в София, за да се развивате, избягвайте го.

6. И все пак. Пред избора между "Студентски град" и извън София, винаги избирайте София.

Това е от мен. Набързо написано в 2 и половина сутринта. Сигурен съм, че ще съм полезен със съветите си.

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Mo6no Виж мнението
    СУ е най-добрият университет в България
    ^.^
    2 думи само: специализираните университети
    като говорите за СУ, говорете за факултети, моля. другото е една голяаааама шапка.;

Wednesday666
    Боравя с факти. Нищо, ще станеш студентка ще видиш кво е и пак ще си говорим ... след първото ти полуживо състояние в студентски град.
    Боравиш с факти. Хубаво, приемам. Ти вземи приеми, че фактите ти са моменти, не се знае утре какво ще стане. Моите полуживи състояния не ги мисли, няма нищо лесно в тоя живот - ако ми говориш са сесии, и т.н.. А ако става дума за пиене и такива простотии - нито съм дошла да се умъртвявам постоянно, нито съм дошла да правя циркове. Купона може да става и без един тон алкохол, наркотици и такива простотии.

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    ^.^
    2 думи само: специализираните университети
    Какво искаш да кажеш с това? Стига с тези 2 думи, бъди разбираема : D

Аз в момента съм в адската дилема.
    Последно редактирано от jghgh : 07-25-2012 на 10:22
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на draid
    Wednesday666
    Пиенето не пречи на ученето, ако е с мярка. Същото се отнася и за купони,дискотеки и прочие. Не може да се оплакваш че имаш да учиш цял учебник за 4 дни, като те ти казват учебника в началото на семестъра. Тоа че не си пипнал си е твой проблем.

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    Какво искаш да кажеш с това? Стига с тези 2 думи, бъди разбираема : D

Аз в момента съм в адската дилема.
    е, по-разбираема от това ли?:Д
    вярвам в специализираните/тясно профилираните институции/групировки.
    затова, когато се говори за мащабно предприятие (в случая университет) с безкрайна мрежова структура, е хубаво то да се разглежда в отделните му части/проявления, а не като систематизирано цяло, каквото просто не е в същността си.

кажи си болката;

Много ми се учи психология и само психология. Хуманитарните науки са моята сила и нищо друго.
    Чувствам се демотивирана отново да мина през КСК, за да уча психология в СУ, а за там балът не ми стига. Прекалено е висок.

И се чудя да записвам ли в НБУ и там да си изкарам бакалавъра, ама се притеснявам, че и т'ва не е мястото за мен. Честно, сигурно звучи дискриминационно, ама там е пълно с богати хорица, видях ги на изпита ми за там, и не ми допаднаха. Приличат точно на онея, дето по цял ден висят в Ginger/Costa, и са облечени по последната мода. Сми, не искам да уча заедно с разглезен народ.

Няк'ви такива неща. Четох темата в Пълнолетника за висшето и всички обясняват как с психология/филология нямало реализация. Аз БГ филология съм почти на 100 убедена, че ще бъда приета в СУ, ама не знам дали няма да е безсмислено пропиляване на годината, при положение че преместването е мисия невъзможна. Май остава просто да събирам мотивация отново да мина през КСК.

Не знам, просто съм отчаяна. Имам високо мнение за себе си, но явно не ме бива в ситуации, в които трява да мобилизирам всичката си енергия и на КСК не постигнах невероятни резултати..
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Има ли някой,кандидатствал в библиотекарския ?

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Пиенето не пречи на ученето, ако е с мярка. Същото се отнася и за купони,дискотеки и прочие. Не може да се оплакваш че имаш да учиш цял учебник за 4 дни, като те ти казват учебника в началото на семестъра. Тоа че не си пипнал си е твой проблем.
    И аз това казвам. Ама нали закона в тоя форум е да се заяждаме и да спорим за щяло и нещяло. Все едно нямам право на собствено мнение.

Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    Все едно нямам право на собствено мнение.
    Че то заяждането не те лишава от такова.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Че то заяждането не те лишава от такова.
    Само че не е особено етично да се заяждаш за такова, когато то не те обижда по никакъв начин.

Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    Само че не е особено етично да се заяждаш за такова, когато то не те обижда по никакъв начин.
    То ако всеки беше етичен, загрижен, т.н. Nickelback - if everyone cared

Не виждам ти защо има да се засягаш. Имай си мнението, отстоявай си го и не се засягай на хората, най-вече в нета.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    То ако всеки беше етичен, загрижен, т.н. Nickelback - if everyone cared

Не виждам ти защо има да се засягаш. Имай си мнението, отстоявай си го и не се засягай на хората, най-вече в нета.
    Обичам я тази песен. Има доста вярно в казаното от теб. Даже не знам защо се засегнах сега. Благодаря ти

Супер фен Аватара на Glamour92
    А хора,при записванията в СофийскиОт,искаха ли свидетелство от психото,общи изследвания и т.н..?
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Цитирай Първоначално написано от Glamour92 Виж мнението
    А хора,при записванията в СофийскиОт,искаха ли свидетелство от психото,общи изследвания и т.н..?
    Още не са минали записванията там. В УНСС не ми искаха, обаче по-добре си направи всичко, смисъл общото медицинско, психото и там всичките други бумащини,

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си