- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Искам да попитам добра специалност ли е автоматика информационна и управляваща техника
А да попитам кво се учи в дисциплината "Дискретни структури"-нещо свързано с математика ли е?
Виж по нагоре съм описал какво е дискретна математика. Дискретни структури е общо взето същото, просто защото в дискретната математика се разглеждат много структурни обекти.
Дискретен означава краен, прекъснат. Като дисциплина е противоположната на математическия анализ. Обикновено в дискретната математика се занимаваме с изброими обекти. Ти си учил и двата типа - и прекъснатите и непрекъснатите. Пример за прекъснат обект е множеството от целите числа, а за непрекъснат - множеството от реалните. Като направиш числовата ос, ще забележиш, че реалните числа образуват права, докато множеството на целите числа образува съвкупност от равноотдалечени точки, като между тях има "празнина".
Дискретната математика е адски приложна. Живеем в света на компютрите, а в него данните са само дискретни. Просто защото имаме крайна памет. По-късно ще дам един интересен пример за приложението й и обвързаността с непрекъснатите феномени от живота.
Последно редактирано от Chacho : 10-22-2012 на 19:04
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не само компютрите, цялата електроника се основава на този принцип.
Не знам защо, ама повечето постове на Чачо свързани с математиката ми се струват учителски xD ...
Трябва ми регистрация в помагало, за да изтегля разни лекции, някой да има действащ акаунт и да може да услужи ? Бих могъл и да изкарам 5-6 линка да ми се свалят въпросните работи в краен случай ... : )
ако ми напрайш една курсова работа на c++ ще ти дам акаунт в помагало![]()
Не беше свързано с правене на ДМ. Това няма начин да го пропусна. Не помня точно за какво беше казах, но имаше логика. И пак казвам, че и аз не го правя, но така са ни учили, че се прави. Ние да не сме бавноразвиващи, че да не направим допустими стойности, извинявай??
Много се отплеснахме с тоя спор![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
От скоро проявявам ''влечение'' към медицината. Бях се решила да кандидатствам архитектура, но рисуването не е силна моя страна. Разпитах тук-таме, но все още не мога да си отговоря на един въпрос. Учителката ми по химия твърди, че в МУ лекциите се водят на английски и е възможно да завършиш магистратурата си в чужбина. Така ли е наистина и има ли реална възможност в крайна сметка да завършиш abroad? Благодаря предварително!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не знам въобще за какво говори, затова питам. И аз се зачудих как в български университет ще се говори на английски. Вярно, че е медицина, ама пак е нереално. И да, каза си жената: ''завършваш бакалавър тук, а магистратурата можеш да изкараш навсякъде в Европа, стига да те приемат''.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Благодаря много! Ще хвърля едно око.
Знам, че ''медиците'' учат латински и им трябва. Просто се зачудих защо лекциите са на английски и реших да питам тук, за да не пускам нова тема. Виждам, че на много от нас не ни се изяснява историята, кандидат-медици май също няма, та ще взема да питам даскалицата in private за какво, аджеба, иде реч. После ще пиша.
Според намереното в нета, ако може да му се има вяра, има специалност "Медицина' на английски в няколко наши университети, но е опция за чуждестранни студенти.
http://akademika.bg/2010/08/4-%D1%83...-%D0%BC%D0%B5/
Такова животно като бакалавър по медицина няма. Освен това медицина и право се работят в която страна си го завършил, иначе ти трябват един милион милиард приравнителни изпита.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
В този ред на мисли как българските лекари, особено от 90-те, масово получават предложения за работа в чужбина? Ясно ми е, че трябват един билюк приравнителни изпити. За правото добре-всяка държава си има различни закони и т.н., но медицината? Нали в цял свят по един и същ начин спасяват и уморяват хора? И как нашите медици без никакви изпити работят в чужбина?
Откровена простотия.
Учиш 6 години и излизаш готов магистър. Ако не издържиш тези 6 години- никакъв документ не получаваш насреща.
Учиш английски, ако го избереш. Ходиш на лекциите на англоезичните, ако искаш. Обучението е изцяло на български.
Ако същата даскалица те подготвя по химия за кандидатстване... олеле, майко.
Последно редактирано от kalpazanka : 10-27-2012 на 09:03
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Сиреч бакалавър медецина няма. Добре, това го разбрах. Където започна, там и завършвам, а явно ще е в България, защото в чужбина ще ме скъсат още първата година. Миналата година учих биология на английски. Някакъв пълен хаос и то меко казано. А после в чужбина, ще бъде ли наложително да приравнявам?
Да, същата учителка ми преподава по химия. Може и да не е казала това, но аз това разбрах. Добре си преподава жената, даже я бяха избрали за даскалица на годината.
Медецина? Сигурен ли си, че искаш да учиш каквото и да било висше образование? С тая грамотност си за продавач, нищо лично.![]()
Медицина и право специално се работи където го завършиш, защото разни българи завършват в Македония, Молдова и Украйна (и още други, но за тези имам примери) където медицината е колеж, даже и по-малко от колеж, някъде и 2 години я учат, а след това идват тук и ни убиват с малоумието си. В буквалния смисъл на думата. Не се гледа добре на юристи и медици, завършили в чужда страна, особено ако образованието там не е на ниво. Може просто да не ти признаят дипломата, а приравнителните курсове са почти колкото да изкараш наново образованието. Интересувала съм се по въпроса, така че много моля с изказванията и отговорите.
п.с. току-що видях, че си момче. Момчетата влизат да учат медИцина с доста ниски балове, така че не се притеснявайДруг е въпросът с тая амбиция всички да имат висше образование , че след 10 години ще ме е страх да отида на лекар.
Последно редактирано от JoLLiE92 : 10-27-2012 на 12:43
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
1 За правото е така. Дори да следваш международно, първите 2 години (почти навсякъде) се учи гражданско, т.е. не можеш да практикуваш в друга страна грабданско- правната част.
2 Но за медицината не съм съгласна. Ако завършиш в Хейделберг примерно, дали няма да те вземат тук, ако дойдеш...
3 Има продавачки , таксиметрови шофьори и даже клошари с 2 по висши. Не са се реализирали, защото не притежават други качества, но една голяма част от тях сигурно са били по- успешни по време на академичния си живот от теб.
Има, точно защото всеки държи "да искара вишо" и после не знаят къде да си наврат дипломата. Не съм казала, че не може и няма да те вземат, а че не се гледа с добро око и не е добра идея да учиш медицина в чужда страна. Особено тея , в които не се учи по същия начин. Защото икономика(например) се учи почти навсякъде по един и същ начин, затова мога да си се прехвърля в Universitaet Wien когато ми скимне. Медицина в България е 6 години, в някои страни наистина се учи за две, което е безумие. Затова има приравнителни и т.н. Не си струва, не че не е възможно да учиш медицина в чужбина и след това да работиш тук. Но като цяло идеята да учиш в чужбина е после да останеш да работиш и живееш там.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
В Universitaet Wien всеки може да се прехвърли, пробвай да се прехвърлиш в Манхайм
Всеки с мнението си, аз съм забелязала , че хората, завършили в чужбина, се третират по- добре (да приемем, че е по същата програма, същия брой години и т.н.), защото сме продажници.
Не може когато аз отида в Германия, да ми дадат най- шибаното от всичките им общежития, а като дойде Johann в бг, да го бутнат в най- запазените блокове на университета.
Твърде съгласна съм с мнението ти, за огромно съжаление. Така им се мазнят на чужденците, че и на циганите тук, но това е предмет на различна дискусия. Казах този във Виена, защото е икономически и най-добрият немски университет. Но ако реша да се прехвърлям, ще се прехвърля където съм си решила. Аз просто не мога да си представя да си купувам хляба на немски, затова уча в България и ще живея тук.
Единственото общо в мненията на всички ни май е Тита да смени учителката по химия.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more