- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Независи само от това.
Зависи и от това какво ти е висшето. В България масово висшисти работят като продавачи. На вас грешката ви е в това, че си мислите, че веднага след като излезете от университета (независимо каква тъпа и безмислена специалност сте записали) ще получавате заплата 4 цифрено число и всички удобства на живота.
Осъзнайте се. Изобщо не е така.
Права си донякъде, но от друга страна оценката дале не е показател. На теория и зубрене всеки може да е силен,но в практиката е различно.
Какво искаш да ти отговоря ? Зададох ти въпрос ,ти ми отговори всияко е окей.
Ще правя,каквото си пожелая. И далеч не си ти човекът,който ще ме определя що за човек съм и т.н
Определено имаш някакви изкривени представи за себе си,може би избиваш някакви комплекси тук знам ли.. все тая казах ти не ми се занимава с хора като теб.
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
![]()
![]()
Полина, сформирайте клуб на оглупели кокошки с Джоли.
Бе той нашия университет почти никой не "отсява".Ама това е друга тема на разговор.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Абе недай си Боже и на някои от вас да ви се наложи някога да работите тези тъй наречени "срамни" професии. Като нямаш кво да ядеш и чистачка ще си, независимо дали имаш 2-3 висшета или нито едно. Някои хора витаят в облаците ми се струва.
Мойто беше сарказъм.
Ох. Излагаш се. Наистина е смешно човек на толкова години, претендиращ да учи хубава специалност, да е умна и златна, да не може да се защити или да говори нищо друго освен заучени фразички от детската градина.
Жалко е. Отблъскващо. Казва ти го човек на 16 години. Прецени сама колко си зле.
Обикновено си позволява да критикува,човек,който е постигнал нещо в живота си. А ти извинявай 16 годишната къде се нареди?!
Няма срамни професии.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
хаха пред кого се излагам? Аз пред който,трябва и е трябвало съм се доказала. Не си достигнала възрастта,на която можеш да ме определяш. Какво искаш да защитя? Уча това,което ме влече и знам,че имам бъдеще с него. Жалкото е,че вие с дружката ти отделяте толкова много време,за да спорите и да се заяждате с хората.
Дори нямаш място в тая тема!
Полина, хубава си ,хубаво впечатление си ми правила досега,ама тва с 16 годишните излагаш се.
Тва ,че е на 16 не значи ,че няма грам мозък в главата и не може да дава мнения,щото е по-малка от теб. Повярвай ми достатъчно кадърна е да влезе , в който си иска университет, след 1 -2 години.
Тука темата я обърнахте от нормална тема за специалности , в на кой му е най-голяма пишката a.k.a най-трудна специалността, след тва - кой е тъп , кой не е!Аман.
maDamn
Ooo изобщо не съм искала да кажа,че 16-годишните са безмозъчни. Просто не смятам,че е удачно да се нахвърля така.
Да съм казала нещо лошо? не. Когато дойде времето,нека учи каквото иска.
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Аз не се предавам. И все още разсъждавам по тоя начин.
Кое е грозното? Ако някоя от колежките ми, които си вземат изпитите с блутуут, ми сервира един ден вечерята в ресторант, е напълно възможно да се чуди какво се е объркало в живота и, че сме с едно образование, но тя ми сервира вечерята. Би си казала "с нищо не е повече от мен" и ако е някоя ограничена, може да направи някаква мизерия, ей така от проста завист. Като ще са сервитьорки и продавачки, да дадат немалкото пари за образование за дрешки, обувки, кола, вноска по апартамент. Би било много по-умно и рентабилно. Когато не знаеш дали ще завършиш нещо и дали ще го направиш перфектно, въобще не го започвай!![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
А, ако родителите ти бъдат уволнени от работните си места и не можеш да си платиш семестрите? Или пък се наложи да отсъстваш 2-3 месеца по болест? Примерно. Никой не може предварително да каже дали ще си изкара висшето докрай или не. Не зависи изцяло от теб.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Какво се сдърпахте заради едно лично мнение?
И според мен медицината и физиката са по- трудни и от филологиите, и от моята специалност, и от много други. Изяжте ме сега..
А като чуя довод от сорта "в нашата специалност се учи до 8 сутринта", не мога да го приема за меродавен. Имах една съученичка, която се пънеше до 6 сутринта на 2-3 системи уравнения, ама това не прави материала много труден, нали? (или греша?!)
За неразбралите: това, че на някого или на някои (може да са много, може да са цял поток- няма значение, защото населението прогресивно затъпява) му трябва много време за нещо, не означава, че въпросното е непосилно. Нещата зависят и от умствения багаж на индивида.
С това си изкаване не омаловажавам стойността на "-истиките", така че не се разпознавайте в поста ми, моля. Напълно генерален е.
П.П. Дамм, щеше да е яко, ако беше като в Германия. Там не е срамно да не учиш висше, хората си знаят възможностите. Ако и тук беше така, нямаше да има висшисти, които си мислят, че са хванали Господ за шлифера, понеже в универисетите вече приемат и с -2.
draid, какво учиш (или си учил по- точно), ако не е тайна? Питам, защото беше 1ят, който реагира по- разгорещено на поста на umri.
Майка ми не може да бъде "уволнена" , защото няма работодател. От баща ми не завися, както стана ясно в една друга тема. Но ако приемем, че работеха нещо такова и бъдеха уволнени, бих си скъсала гъза да работя без оглед на личното ми здраве, само и само да завърша. Но в момента мога да си позволя да не работя и да спя през нощта. Но пак бих учила. Има начини. Семестърът ми е 150лв, не е толкова много, че да не може да се плати. Ако отсъствам 2-3 месеца по болест, може да уча вкъщи или в болницата или евентуално да презапиша, не е болка за умиране.
TrueStory може биНо просто съм настроена да не приемам провал.
Точно това имах предвид.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Не е тайна. Машинен инженер съм по специалност. Надявам се в близко време да бъда и Софтуерен такъв, ако е рекла съдбата. Реагирах остро защото изкара едва ли не неговата специалност по-трудна от медицината ....
Няма нищо по-несигурно от частен бизнес![]()
Последно редактирано от draid : 01-19-2013 на 20:59
Джоли, няколко въпроса, надявам се да ми отговориш честно и конкретно, без общи приказки.
Каква смяташ, че ще бъде първата ти работна позиция след завършването на университета (тъй като в една друга тема установихме, че не смяташ да работиш преди това)? И какво ще предприемеш когато няколко месеца след като си взела безценната диплома в ръка, все още не си постъпила на мечтаният ръководен пост? Ще лежиш на гърба на майка си? Не мислиш ли, че е по-срамно да си млада жена на 23-4 години, искаща пари за кафенца и червилца от мама, отколкото това да си продавачка с висше?
За пореден път се опитвам да разбера позицията ти, и за пореден път се изумявам.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
А защо никой от вас не приема като вариант собствения бизнес ?