- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Супер, ще ми е интересно.![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Писах виотново мерси много, аз почти си събрах хората. Един приятел ги разпратил пък и на неговите хора във скайп и стана тя една... много бързо дори, смятах че поне седмица ще ми отнеме. Много момичета, много чудо :Д момчетата като че ли не им се занимава толкова
Ами те момчетата като цяло не са по тези неща. Сякаш се боят че ще развалят пред себе си образът ,който са си изградили .
искам и аз го видя. само ми раздразни любопитството:Д
иначе, по темата: за 34853490582389023 път съм разочарована от управата на университета ни. да имаш 1 бр. квота за евро стипендии е 1, да не опитваш да си покриваш шмекериите - друго. нашият сигурно е единственият университет, в който влизаш с една специалност, учиш в нея 3-4 години и накрая излизаш с диплома за специалист в коренно различно направление от друг факултет:Д все едно, преживявам го.
На моите колеги им говорих как в съседна Гърция обучението е безплатно, дори за бакалавър и мастър. Учебници дават на учениците до 12 клас, като те си ги задържат. Тука братовчедките ми имат вече три комплекта едни и същи. Разбирам и толкова да ги четяха :Д че да им трябват нови...
И няма такива "промоции" задочници или редовници, всички до 28години се водят в студентска възраст и си ползват намаления където и когато трябва. Аз като чужденка сама като видят, че съм на 22, веднага ми удрят 30% намаление. Не като в България за билет отсъпката ми беше 1лв и ми искаха студентска книжка :Д срам.
Да не говоря, че няма вечерен час, нито ограничение за цигари и алкохол и никой не си изпада от дрехите петък и събота...
Та, Блаб, така са си нещата... 50 години назад
Блаб, пълна ти е пощата, вторият тест не съм ти го пратила...
Готово, в първия тест не съм написал инфото, а във втория пропуснах да спомена "непушач" ...
Битката официално приключи! Сесията свърши!Сега 2 дена почивка и от понеделник се започва пак!
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Честито!![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^Е, това не е от сега, от преди 5-10 години и т.н., а винаги училищата са давали учебниците/учебните тетрадки/униформите и каквото там се изисква.
Пък нека да е цъфнала и вързала и минималната им да падна с 200евро надолу, пак е 540евро - кога и ние ще цъфнем и вържем до там. Поне нашата да е 540лв, ама надали. Хляба там е 1евро, тука е 1лв., ама когато трябва ние да взимаме пари - смешна работа.
п.п. Иначе те като народ са цъфнали и вързали, ама тва е друга тема.
Ми що верно не вземем да си качим минималната заплата двойно? Ей така, още една жанвиденова зима.
Гърция за целия ни преход не е била по-бедна от нас. С кво е по-различен сегашния момент?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Е, Гърция никога не е била бедна, не съм го и казала. Дори им се възхищавам малко или много, ама навлизаме в други подробности. А колко са зле, само ако живееш там може да разбереш - другото си е чиста проба манипулация от страна на българската телевизия и медия.
Да се възхищаваш да Гърция? Айде,моля те,оставяме на страна задълженията им към ЕС.
По-мързелив и мрънкащ народ никога не съм виждала.
Време им е да ги разкарат от ЕС вече.
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
mimssss, вземи 100 бона заем от някой приятел и за тебе ще почнат да говорят, че си си добре и си живееш идеално. Ама така ли е наистина?
Може и да сме в по-трудна ситуация, ма една инжекция от 24млрд. лв. европейски пари е възможно да завъртят нещата в добра посока и стискането да си е струвало.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Хаха, и аз за народа казах, че са зле, ама Гърция си е по-добре от където и да я погледнеш.
Чачо, и на мен ми е интересно те как взимат пари и как са ок, а ние не можем... Много ми е чудно що така. Пък даже гледах, че на румънците заплатите им са двойни от нашите, та явно ние пак сме в дъното.
Аз не знам какво е спасението за България, какво и кой трябва да направи нещо, че да спре да се краде. Не може един депутат да взима 5 хилки, а пенсията да е 150лв.
Чачо ли къв си, не те знам ама мозъка явно ти е тотално изгладен. Вземи тея дни излез на един от протестите по улиците да видиш колко сме добре. Не Гърция, дори Румъния е 100 пъти по-добре от нас. Единствено Сърбия и Македония са по-зле. Гърция може да взима заеми и не знам си още кво ама народа им е по-добре, а в крайна сметка тва е най-важното нали ?
Знаеш ли кво говорят там, че ако още се влошат нещата ще станат зле като България. Пък ти вярвай на пропагандите, които ти пускат по новините.
Гърция далеч не е зле. Оня ден един грък, който трябва да внася едни продукти в страната си, казал на майка ми "Имайте търпение към гръцкия пазар, той не е в добро положение" и майка му се изхилила и му обяснила какво значи "не е в добро положение".
Да, ма ние заем няма как да вземем. Като няма пари - ще са ниски заплатите и пенсиите. Квото и да правиш за 4 години в условията на криза, особено предвид в какво положение бяхме, когато влязохме в тая криза, няма как да направим заплатите гръцки. Освен ако не направим една 3000 процентна инфлация. Дори Пламен Димитров от КНСБ-то, който цял мандат говореше за стимулиране на икономиката, на малкия и средния бизнес, и вдигането на минималната работна заплата, говореше за някви 20-30 лева отгоре на минималната при взимане на подобни мерки. А онея от парламента от БСП-та, СДС-та и НДСВ-та не млъкнаха за малкия бизнес след като създадоха монополите. Орешарски в края на мандата на тройната коалиция повтаряше как криза няма, криза няма. Накрая кризата удари целия свят. За мен си остава правилното решение да се заложи на макроикономика. Не разбирам обаче, защо хората съдят в момента, че тая политика не е дала резултат. Минаха 3.5години, такава политика не дава резултат за 1 мандат. Дава за 2 или 3, но резултатите остават стабилни.
Ако изгоним октоподите ще потръгнат нещата. Народът му е ясно, че трябва нещо такова да се случи, но не знае кои точно стоят зад кулисите, затова плюва срещу всички. А октоподът вирее чудесно в хаоса.
Да не говорим, че освен в държавата, в друго не търсим вина. Аз и хората около мен как някак си си намираме добре платена работа при оскъдната ни квалификация и не ни засягат тия проблеми? И защо преди не сме търсили отговорност в държавата?
От много еуфория и жажда за промени, пак ще си го начукаме сами. Не ни е сефте, ма всеки път забравяме сценария.
Последно редактирано от Chacho : 02-25-2013 на 11:09
Първият (голям) абзац не го схванах. Може и да ми е раничко още, по-късно пак ще го прегледам.
Темата тръгна от българските училища, сравнявах ги с гръцките. И то базата която им осигуряват. Не мога да кажа нито кои са по-умни, нито кои просперират повече, тъй като това си зависи от самия индивид.
Като бях 9 клас нямахме топки по физическо, тъй като горните курсове бяха унищожили всичко. Събрахме си пари ние и съседния клас и си купихме по една баскетболна и една волейболна. Две момчета носеха от тях футболни, аз хандбална. Събрахме си квото ни трябваше и то с минимални усилия и пари от всеки човек, който можеше да даде. Ама така ли трябва да е? Толкова класове, учителите нищо не правят като се пукне/изгуби/открадне топка.
В началото на 12 клас ни направиха и фитнес - имаше лежанка, гладиатор, пътека и колело. До матурите като всичко беше унищожено буквално, а тежестите ги нямаше. Ами българина както викат знае 2, знае и 200. Само се чудя защо унищожава така.