- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Смятай от кога не съм писала в тоя форум , че за първи път виждам тая тема![]()
Приключвам 2-ри курс Архитектура във ВСУ (Висше Строително училище) Любен Каравелов ,София , мързи ме да уча за изпити два ми останаха. Харесвам си много специалността , на института малко организацията му куца но като цяло добре , студентският живот го одобрявам. Само ако не правех всичко винаги в последният момент , щях да си спестя много стрес , но поне виждам че това не е само моя практикаЩе я отказвам тая практика твърдо вече.
Това беше за запис в темата![]()
Хах, Blackwings, спирането на тая практика е единствения начин да бъдеш различна. Пънкарии, емотии, очила, топирана коса - секви ги има, но никой не си подрежда ангажиментите като хората![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Blackwing имам познат, който учи във ВСУ Любен каравелов. От него знам, че там няма много момичета. Какво те е мотивирало да следваш точно архитектура, брата на тоя познат ми е много добър приятел, колкото теб е на години предполагам и той е втори курс и той архитектура, само че в УАСГ![]()
А аз съм старо куче, завършвам бакалавър, досега не съм късан на изпит, обаче сега ми предстои държавния, за който нямам време да уча и май май има шанс сам да се оставя да ме скъсат за да може да се подготвя на второто явяване.
Млад съм още, но целта е МУ Пловдив, Медицина или Фармация
Записах Аграрна Икономика в АУ Пловдив и чакам класирането на 24 юли![]()
Стискайте ми палци за журналистика в СУ![]()
Търсих търсих и не сетих къде да попитам, та става въпрос за право
по точно за НБУ(нов бърлгарски университет София) или ПУ и СУ
за един познат поне аз мисля, че тоя частен уни НБУ е пълната боза и там влизат и излизат с парички ама искам да чуя и други мнения
(Тъй като някой може да си помисли тоя пита за себе си, е не питам за себе си тъй като аз съм в УХТ Пловдив с КСТ и правото май не е за мен)
Право е най-добре да учиш навън. Ако учиш в България - СУ. По-тежко е, но както се изказа един професор, тези които излизат от там "ще решават човешки съдби."
НБУ е частен и действително стават нещата с повечко пари - просто сравни семестрите. Пък и не мисля, че може да предложи повече от СУ.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
НБУ е каквото си направиш сам от него. Поне аз така знам. Можеш да завършиш с 3ка като отиваш на изпитите само за присъствие, а можеш и да научиш супер много и да изкараш 5ци и 6ци...това е.
Просто е по-лесно да изкараш ниските оценки. Иначе там преподават много стойностни преподаватели. Повечето са бивши и настоящи професори и доценти от УНСС и СУ.![]()
Не знам коя специалност е твоят познат , щом казва че няма много момичета - може би в "Строителство на сгради и съоръжения" - при инженерите са по- на рядко , но не съм чула да са чак пък толкова малко. Там са малко по-сухи според мен изчислителни технически и пр. дисциплини , за това може би не е толкова атрактивно за момичета.Първоначално написано от georgimalinov
А архитектурата хич не е мъжка специалност , в моята група сме почти 50:50 по пол , от 45 човека към 25 момичета на 20 момчета. Самата специалност е и донякъде артистична и предполага креативни способности . Като се мотивирах да кандидатствам това , не ми е минавало и през ум че е мъжка професия , ми то не е , не знам защо така си се объркал![]()
Успех и кажи какво е станало,че и мен ме интересува! \Първоначално написано от Oblache
/
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Студенти, как върви лятото, взехте ли поправките ? При мен изпитите едва сега започват и ми отлита трибуквието.
Тепърва предстоят - на Септември са. Толко поправки се събраха, че едва ги преброявам. Май цялото лято ще е сесия :/Първоначално написано от gofeto917
^ Септември ще бъде май.![]()
Иначе лятото .. върви. Малко съм отпуска сега на 15-ти запрашвам пак на София и бачкане. Мислех да отида на една екскурзия до Турция,но колежката ми се отказа и сега няма как. xD
А сетих се - тоя месец ще правя ремонт в общежитието и ще лепя тапети. Ще ми и помагат де ,че сама трудно...![]()
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
Остана ми една ликвидация и 2 седмици стажче. ^^ Ужасничко. Писна ми. Точка.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Може да си организираме клуб "До гуша".
Айде новите студенти да се похвалят кой къде приет. Има ли в ПУ?
Първоначално написано от Chacho
![]()
![]()
Ти ме уби
![]()
Най-накрая и аз се оттървах от първата учебна година !
Официално от днес съм в лятна ваканция, хората забравиха, че са студенти ... мен направо ми бръкнаха в здравето
Както и да еВзех си всички изпити - днес поставих черешката на тортата с Мат. Анализ 2 част ... :Д
Пффф ... до Септември съм пълен ХАЙЛЯК !!
Ей тва е ебаси кефа![]()
Ами аз чакам на 22-ри да разбера какво са направили другите кандидат студенти на изпитите към ТУ-Варна и на 25-ти отивам да се записвам за КСТ ( живот и здраве )![]()
the same...само,че аз се целя в Софтуерни и Интернет технологииПървоначално написано от roten
![]()
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Както хората преди мен и аз съм се насочил към ТУ Варна и резултатите излезнаха днес. За съжаление не ми стигна бала за Софтуерни и Интернет технологии и КСТ и съм приет Компютаризирани технологии в машиностроенето, но нещо не съм доволен. Има ли някой с тази специалност тук да каже как е, защото сериозно се замислям да подам документи за 2-ро класиране.
http://www.youtube.com/watch?v=HOy-naFqT7A
"I live my life a quarter mile at a time, nothing else matters, for those ten seconds or less.... I'm free"
Така де, не намерих къде се проверяват, но как да разбера дали съм приет или не ?Първоначално написано от Lancer
Това какво ще рече ?Класирания
Етап Специалност Форма Бал Основание Потвърдил Записан
1 КСТ Редовно 22.76 Общо основ. - Не
Жалко че не съм приет в СИ ;(
А някой знае ли колко е нужния бал на СИ ?